Mitä blogini oli ennen ja nyt? | Haaste


Morjensta! Tartuin aikani kuluksi haasteeseen, jossa kerrataan vähän blogin historiaa. :) On mukavaa joskus palata muistelemaan niitä aikoja, kun blogien kirjoittaminen oli huipussaan. Aika moni tuttu tyyppi on tuntunut lopettavan, mutta onneksi tilalle tulee koko ajan kuitenkin myös uusia mielenkiintoisia kirjoittelijoita.

Ujutin kyselyyn myös samalla kuvia uusista hiuksista, jotka kävin laitattamassa Hairlekiinissa. Kesän vaaleahko lämmin väri on nyt historiaa ja tilalle tuli tuttu tumma tukka, violetilla twistillä. Täytyy sanoa, että tämä tumma on enemmän sellainen luottoväri. Sellainen aika Mellamainen.

Bloggaajan nimi: Kutsutaan Mellaksi
Blogin nimi: Mellakka
Ikä / blogin ikä: 25. Kokeilin bloggaamista jo vuonna 2011, mutta loin uuden blogin 2012 teknisten ongelmien vuoksi. Blogin nimi vaihtui vuonna 2016. Luokittelisin siis virallisesti blogin iän olevan 6 vuotta. 
Aikaisemmat blogit: Silloin kun saavuin blogimaailmaan, niin kynsitaide oli se "the" juttu. Aloitin itsekin sellaisena ja blogin nimi oli alkuun "Like it. Love it!"
Miksi aloitit bloggaamisen? Opiskelin niihin aikoihin media-assistentiksi ja ajattelin, että sellaisesta harrastuksesta olisi myös jotain hyötyä. Valokuvaaminen ja tekstin tuottaminen sujui aika luonnostaan, vaikka se alkuaikoina olikin todella kömpelöä. Blogin kautta sain uusia tuttavuuksia ja oli mukava esitellä pieniä palasia omasta arjesta.
Mistä aiheesta postaat mielelläsi? Yleisimmät postaukset liittyy kissoihin, kasvisruokaan, uusimpiin ostoksiin ja meikkikokeiluihin. Tykkään myös kirjoittaa tapahtumista tai festareista missä olen käynyt. Tällä hetkellä tietenkin ajankohtainen aihe on ollut omat häät.


Mistä aiheesta et postaa mielelläsi? Perheestäni ja ystävistäni en kirjoita tai julkaise kuvia mielelläni. Sellaiset kuvat on poikkeus, mitkä on esim. nuoruuden kuvia tai ei-niin-tunnistettavasta kulmasta. Tuomo tietenkin myös silloin tällöin näkyy blogissa. Blogissa on ollut 2-5 henkilökohtaisempaa tekstiä vuodessa.
Blogistani tulee isona: Kasvutarina jatkuu. Haluan tuottaa yhä mielenkiintoisempaa sisältöä, mutta menettämättä kuitenkaan persoonallista otetta. Toivon myös, että blogia lukevat pystyvät samaistumaan ja hyötymään kirjoituksista aika ajoin. Tubettaminen kiinnostaa, mutta tuntuu ettei kuvaaminen ja editoiminen sovi nykyisten elämän kiireiden kelkkaan. Vanhemmat lukijat saattavat muistaa, kun aikoinaan tein videoita. 
Kuinka kriittinen olet omaa blogiasi kohtaan? Se on hyvin kausiluonteista. En kuitenkaan odota itseltäni täydellistä laatua muun muassa kuvien suhteen, jos ne muuten havainnollistavat jotain hauskaa ja tärkeää tilannetta elämässäni. Haluan, että blogissa on edelleen ripaus sitä vanhaa blogiskeneä. Lisätään kuvia jakamisen ilosta, ilman sen suurempaa murhetta. :)
Mitä tapahtuu blogisi kulissien takana? Kulisseissa pyörii se oikea elämä. Varsinkin nyt on tuntunut siltä, että koulu vie suurimman osan ajasta ja sen jälkeen haluaisin vaan levätä. Aiheita kuitenkin riittää, mistä olisi kirjoitettavaa. Läheskään kaikkia elämän kiemuroita ei ole tarkoitettu jaettavaksi, mutta välillä pysähdyn blogin ääreen summaamaan mitä minulle kuuluu ja mitä olen tehnyt.


Blogin kautta olen saavuttanut: Itseni. Jos blogia ei olisi, niin mihin minä jakaisin kaiken sen ajatusten tulvan? Tämä on julkinen päiväkirja, mutta se on samalla myös paikka mihin palaan lukemaan asioita mitä olen joskus tehnyt. Muistojen talletusta mielenkiintoisella tavalla. Lukijat. Blogiin kommentoiminen tuntuu olevan "katoava luonnonvara", mutta se ei haittaa. Vitsailen aina, että "ainakin äiti ja mummi lukee". On ollut jopa niitä tilanteita, kun tuntemattomat mainitsee livenä, miten ihania kissoja minulla on ja hyvä blogi. Kiitos siitä! :) Yhteistyöt. Vuosien mittaan on ollut jos jonkinlaisia julkaisuja kissanruuista kosmetiikkaan. Jotkut tahot haluavat jatkaa kumppanuutta vastaisuudessakin ja se on minulle suuri ilo.
Blogisalaisuutesi? En pyri sellaiseen täydellisyyteen mitä en voi itsestäni antaa. Jos alkaa liikaa vertaamaan itseään muihin, niin menettää pian syyn tehdä postauksia. Niin todennäköisesti kävi tubettamiselle ja se on harmi. 
Suosikkisovellukseni: Facebook. 
Lempibloggaajasi: Tarvitsen lisää luettavaa, joten linkittäkää kaikki blogit kommentteihin! Tällä hetkellä lukulistallani eniten klikatuin on ANNIEVELIINACharming Nails ja NOT SO DAMN MAINSTREAM. Älyttömän ihania naisia ja kauniita blogeja. 
Mikä erottaa blogisi muista blogeista? Haluaisin sanoa, että kaiken tämän sekamelskan keskellä, pyrin kertomaan ihmisille myös vapaaehtoistyöstä löytöeläinten parissa. Tärkeää on se, että kerron tulevaisuudessakin kaikesta sijaiskotikissan elämään liittyvistä asioista: sopeutuminen, kesyyntymisen vaiheet, luottamus, luonteen kehittyminen, videokuulumiset ja kodin saaminen. Tämä on kissanaisen elämää, joka haluaa nähdä muutoksen maailmassa. 
Paras blogimuistoni: 2014 / Aika eeppinen reissu oli se, kun lähdin entisen Vanity Clouds -bloggaajan Nooran luokse viikonlopuksi hengailemaan. Kierreltiin Kuopion nähtävyydet ja käytiin myös yöelämää katsomassa. Lämpimät muistot jäi siitä reissusta! Kävin samana vuonna myös Helsingissä ja tapasin siellä sovitusti kaksi bloggaajaa: Eekun elämää ja Kissankujeita. Meillä oli mukava päivä, kun käytiin ensin Eekun kanssa Hakaniemessä kiertelemässä kiinalaisia kauppoja ja pysähdyttiin syömään. Sen jälkeen matkustin Sonjan luokse missä odotti kaksi ihanaa kissaa (nykyään kolme). Sonja oli myös viime vuonna meillä yökylässä, kun Oulussa järjestettiin kansainvälinen kissanäyttely. :) Nettituttavat on hieno juttu!


Kenet haastan mukaan? Haastan ne blogit, jotka on tässä julkaisussa mainittu. :)

Mikä on sinun blogisi tarina?

8 kommenttia :

 1. Ookko pitäny Nooran kans yhteyttä teidän reissun jälkeen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon välillä Facebookissa! Viimeksi sillon kun Temptation Island alko pyörimään ja yks sinkku siinä näytti niin erehdyttävästi Nooralta, kaikki ilmeet ja eleet täysin samanlaisia. :D

   Poista
  2. Joo :D Tykkäsin lukea Nooran blogia kovasti harmi kun lopetti sen. :(

   Poista
  3. Niinpä. :( Kävin eilen mun lukemistoa läpi ja yli puolet on lopettanu blogin vuonna 2016 ja osa oli myös piilottanu ettei enää näkynyt koko sivua.

   Poista
 2. Olipas kiva postaus! Löysin sun blogin vasta hetki sitten, mutta ehdottomasti jään seuraamaan ja lukijaksi asti. :) Jos kiinnostelee meikäläisen tekstit, niitä löytyy täältä: https://mythinghenzu.blogspot.com/ (tuohon lempibloggaaja-kohtaan liittyen. :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Ja kiva kun linkitit blogisi, alan ehdottomasti seuraamaan kun mun lukemistossa on niin vähän blogeja, että tulee sitten harvoin kateltuakin niitä uusia juttuja... mutta nyt ajattelin tsempata jos vaan löytäisin helposti uusia mielenkiintoisia juttuja. :)

   Poista
 3. Ihana postaus, ja oon ihan super otettu siitä, että listasit mun blogin sun lemppareihin <3 Tällaiset haastepostaukset on aina mielenkiintoisia, kun saa kuulla vähän blogin historiasta ja siitä, mitä kulisseissa tapahtuu. Tää tulee ehdottomasti mukaan mun blogiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja eipä kestä! Luen mielenkiinnolla myös sun vastaukset ja jos sieltä irtoais myös jotain hyviä vinkkejä lukulistalle. :)

   Poista