Sijaiskotikissa Hessu | Alajärven Tassutiimi ry


Saapui sijaiskotiin 21.8.2018
Mustavalkoinen kotikissa / uros / 3-vuotias

HESSU SAI KODIN!

Heissan! Aloitin taas sijaiskotitoiminnan pitkän, arviolta 8 kuukauden tauon jälkeen. :) Olen aikaisemmin toiminut vapaaehtoisena eri paikoissa ja nyt oli aika auttaa uutta yhdistystä. Alajärven Tassutiimi herätti huomioni Facebookissa. Olin sinne yhteyksissä ja pian järjestyikin kissa, jonka arvioitiin vaativan kesytystä. 

Ensimmäiset viikot Hessu vietti eristetyssä tilassa, jossa annettiin sen sopeutua rauhassa ympäristöön. Tutustuminen alkoi, kun säännöllisin väliajoin vein ruokaa huoneeseen. Alkuun Hessu odotti, että poistun huoneesta. Se alkoi kuitenkin pian luottamaan siihen, että en tee mitään, jos hän rientää suoraan kupille syömään. Satunnaisesti sain silitellä Hessua poskien alueelta, kun se söi ruokaa kuin viimeistä päivää. Kesytyksessä käytin myös nappuloita apuna. Heittelin niitä niin, että niistä muodostui polku luokseni.


Tassutiimille ja myös minulle oli äärimmäisen tärkeää, että varataan aika toimenpiteisiin mahdollisimman pian. Hessulle varattiin aika kastrointiin, sirutukseen, rokotukseen ja FIV/FeLV-testeihin. Samalla eläinlääkäri arvioi pojan iäksi kolmisen vuotta. Toimenpiteiden jälkeen Hessu otti hieman takapakkia kesytyksestä.

Ratkaisevin hetki oli se, kun Hessu näki omat kissani ensimmäistä kertaa. Niiden itsevarma läsnäolo rohkaisi Hessua tulemaan uudestaan esiin. Omilla kissoilla on tapana hyöriä ja kehrätä, niin ei mennyt kauaa, että Hessunkin kehräysmoottori käynnistyi. Sen jälkeen ei ollut paluuta entiseen. Rapsutukset tuntui kivalta ja lajitovereita oli mukava tervehtiä puskemalla päähän. :) Hessu on aivan mahtava persoona ja toivon, että se löytää arvoisensa kodin!


Kannatatko kissojen pakollista sirutusta?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti