Sijaiskotikissa Lily | Kissakummit ry


Moikka moi! Yhdistykselle, eli Kissakummit ry:lle saapui tammikuun lopulla Alavuden seudun Eläintiimiltä kolme kissaa. Kaksi pentua meni eri kummikotiin ja meille saapui aikuinen, pitkäkarvainen tyttökissa nimeltään Lily. Eläintiimi on jo pitkään loukuttanut yhdestä samasta paikasta kissoja ja viimeisimmän tiedon mukaan niitä on alueelta poimittu arviolta 80 kappaletta talteen. Luonnollisesti, yhdelle yhdistykselle se olisi liikaa, joten apua tarvittiin useammasta paikasta. Meidän lisäksi myös muutama muu yhdistys otti kymmeniä kissoja hoiteisiinsa ja osa kissoista oli erittäin kipeitä. Huono ravinnon saanti, likainen ympäristö, sääolosuhteet ja sen sellaiset tekevät kyllä nopeasti tuhoaan isoissa laumoissa. Jaksan aina vaan ihmetellä sitä, että miksi ihmiset ei hae apua ajoissa, koska loukutukset, paikkojen etsimiset ja kalliit eläinlääkärikulut lankeavat aina eläinsuojeluyhdistysten kontolle.

Lily on nyt kuitenkin turvassa meillä. Kyseessä on erittäin pelokas kissa ja vaikuttaa siltä, että Lilyä ei ole aikaisemmin silitetty. Ensimmäisen viikon se murisi, valmistautui tulemaan kohti ja sähisi, jos meni liian lähelle. Lopulta turvapaikan se löysi kiipeilypuusta, jossa on vuoropäivin kolossa tai telineen ylimmässä pussissa. Olemme turvautuneet erilaisiin apuvälineisiin, kuten keppeihin, joihin kiinnitettiin pyyhe ja toiseen harja. Myös pitkävartinen "hammasharja" on osoittautunut hyväksi leuanrapsutusvälineeksi. Välillä Lily sähisee ja puree niitäkin, mutta ei aina. Kerran se on jopa puskenut harjavälinettä takaisin. 

Pidetään Lilyä eristettynä Tuomon pelihuoneessa, kuten yleensä kaikkia uusia tulokkaita. Tästä syystä Lily sietää enemmän miehen läsnäoloa. Varsinkin iltaisin Lily uskaltautuu liikkumaan huoneessa, syömään ja sen sellaista. Minun läsnäollessa olen nähnyt sen liikkuvan tyyliin yhden kerran. Meillä on käytössä Feliway -haihdutin ja päivisin radio soi pienellä volyymilla. Ajattelin myös alkaa lukemaan Lilylle kirjaa ja piirtämään enemmän samassa tilassa, että se luottaisi enemmän myös minuun. Lily on erityislaatuinen tapaus ja uskon kesytykseen menevän useampia kuukausia. Varasimme myös eläinlääkäriajan, joten saamme tarkempaa tietoa mm. iästä ja terveydentilasta. Palaan kirjoittelemaan taas joku päivä kuulumisia uusimmasta tulokkaasta. :)

Lumoaako Lilyn katse?

2 kommenttia :