Helmipossu | Tee-se-itse

Moro! Minäpän kuvasin teille tänään tällaiset helmipossut, koska teidän mielestä ylivoimaisesti parhaimpiin postauksiin kuuluu Tee-se-itse postaukset. Ehkä pieni mutka tässä on se, että olen vain kuvannut minkälaisia itse tein ja millä tarvikkeilla... mutta teille en pysty askel askeleelta näyttämään miten se tehdään. Minun mielestä se on liian hankala kuvata osissa ja vielä hankalampi jopa selittää ohjeena? Onneksi on olemassa nettisivuja, joissa näitä helmieläimiä tehdään työkseen: ->> Yritys nimeltä Helmiä helmistä!

Tee-se-itse HELMIPOSSU | En omista oikeuksia ideaan. :)
Helppoja OHJEITA, TEKNIIKOITA ja NEUVOJA. Löytyy myös HELMITARVIKKEET.

Helmiä helmistä yrityksen on perustanut Nina Hänninen, joka myy helmiaiheisia töitä ja tekee myös helmitöitä mittatilauksena. Jos vaikka haluatte tarkan helmityön kissastanne, niin sieltä sitä voi kysyä. :D Minä en muuten hyödy tästä mainostuksesta mitenkään. Halusin vain kertoa teille hienosta sivusta, joka vie helmiharrastuksen astetta korkeammalle. Minulla se oli vain harrastuspohjalla jonkin aikaa nuorempana.

Lähes kaikki tekemäni helmipossut kuvissa. Malli-, koko-, väri-, ja muoto muuttuvat paljon.
Tarvikkeet ja materiaalit mitä käytin.

29 kommenttia :

 1. Vähän noi on söpösiä! Olisinpa itsekin noin aikaan saava että jaksaisin innostua tekemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en jaksa enää innostua, tuollainen pieni possukin vie ihan liikaa aikaa mun "kallisarvoisista" tunneista. :)) No, onhan nuita jo melkoinen kokoelma - joten turha kai sitä on enää väkertää. :D

   Poista
  2. No ehkä niitä on sitten jo enemmän kuin omiksi tarpeiksi :D Aika montahan noita onkin :D
   Olis kyllä kiva vaikka avaimenperänä :)

   Poista
  3. :D Aika monta! Olis varmaan enemmänkin ellen olis sillon yläasteella jakanut kavereillekin niitä. Onhan tuo aika hyvä idea koristeeksi/avaimenperäksi tai lahjaksikin!

   Poista
 2. Awwww! Noi possut on sikasöpöjä :D Oon ite tehnyt jotain liskoja tollaisista pienistä helmistä ja sit sellasista vähän isommista. Tekotapa ei taida kauheesti erota, niin voisinkin joskus kokeilla rehdä noita possuja :3 Olis kivoja vaikka avaimenperänä tai laukun koristeena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liskot on kans aika klassinen helmityö! Niitä ihmiset tekee littanoina tai sitten tällaisinä moniulotteisina. Jos tietää sen tekotavan, niin tietää tämän possunkin. Ohje kannattaa silti toki olla, niin tietää montako helmeä tulee milloinkin! :D Osa mun possuista ei ole niin kaunokaisia, koska menin "mututuntumalla".

   Poista
 3. Voi söpöjääää<33
  miäki oon tehny vaan niitä liskoja tommosista helmistä:)

  VastaaPoista
 4. Aww noi on älyttömän söpöjä !<3

  VastaaPoista
 5. Ihania! :)) Ois ihanaa jos jaksais itekkin tehdä tollasia mutta mulla tuppaa aina meneen hermot puolessa välissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No kyllä, sehän vie aikaa. Joskus tunnin joskus pari. :D

   Poista
 6. Ihania <3 Tykääääään! <3

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Se on semmonen suloinen possuperhe kyllä. :D

   Poista
 8. Nää on kyllä ihania! miunkin helmilisko roikkuu tuolla lampun pällä onnellisena.

  VastaaPoista
 9. Haha ihania! Oon kateellinen niille jotka jaksaa kärsivällisesti näprätä tällasia hienouksia :D

  http://time-for-dreaming.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Pitää olla vähän taitoo ja paljon aikaa, kyllä se sitten onnistuu!

   Poista
 10. Söpöjä possuja. :3 En oo käyny nyt hetkeen tääl, mut tää ulkoasu on muuttunu. Tosi ihana! Ja pari kysymystä, ei oo pakko vastaa. Mitä kuvanmuokkaus ohjelmaa käytät, ku toi banneri on niin ihana ja kuvatki aina niin kivoja? :) Ja no ei oikeestaan muuta kysyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Niinhän tämä on tosiaan muuttunut. Jätän tuon pitsitaustan kyllä melko pysyväksi, mutta ajattelin viikonlopun aikaan vielä muokata banneria. Otan jotain uusia kuvia sitä varten. :)
   Käytän Photoshop CS4 ja olet kysynyt sitä aiemminkin? :D

   Poista
 11. Ihania! Itelläki on tollee kärsivällisyyttä tommoseen pieneen näpertelyyn, ja haluisin kokeilla. ;) Yritin etsiä ohjeita sun linkistä, mutten löytänyt possun ohjeita mistään. :( Haluisitko laittaa linkkiä sille aukeamalle, josta ohjeen sait? :)

  Noi ois kivoja kavereille joululahjaksi ja ittellemsäkin pari, tietty! ;D

  www.mynailsismynails.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Unohdin mainita tekstissä, että kyseistä helmipossua ei ole ohjeena tarjolla... varmaankaan missään. Onneksi minulla sattuu olemaan jossain laatikossa se ohje - joten voin etsiä sen ja kopioida teille kaikille nähtäväksi!

   Etsin sen huoneestani ja julkaisen ohjeen joku päivä, pysy kuulolla! :)

   Poista
  2. Ok. Kiitos! ;D Ennen joulua jos ehdit niin kelpaa minulle! :)

   Poista
 12. Uu muistankin kun väsäilin noita ihan sairaasti sillon Vuokatissa:DD En oo kyllä pitkään aikaan tehny, vielä on ohjeet tallella tosin:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :D Ala-asteella se Eeva-Liisa(?) opetti meille tuon. Hyvä, että on ohjeet tallella. Jos en löydä omaa ohjettani niin saatan kysäistä sinulta siitä kopioo. :)

   Poista