Aktivointi ja agility | Simba & Misu


Hei! Halusin vihdoin jakaa vähän vain kuulumisia kissa-agilityn osalta, vaikka vielä minulta ei löydy kunnon kuvamateriaalia kissojen osalta. Ajattelin kuitenkin tulevan agilitysarjan puolesta jakaa ensimmäisenä teidän kanssa kaikki ne tarvikkeet, mitkä hankin viime kuussa kissojen agility ja aktivointikurssin jälkeen. Tiedän, että osa teistä odottaa jo innoissaan mitä olemme kissojen kanssa oikein saaneet aikaan! Tarvitsen kuitenkin apulaisen kuvauksia varten ja tarkoituksena olisi postata kuvasarjan kanssa ennen tammikuun loppua.

Tilasin Zooplussalta tilin tultua ensimmäisen aktivointipelin nimeltä Cat Activity Brain Mover. Pelissä on neljä osaa, jotka olen numeroinut helpoimmasta vaikeimpaan. Ideana on siis piilottaa kissan lempiherkkuja erilaisiin kohtiin ja katsoa, kun kissa tekee työtä saadakseen palkintonsa. 


1. Liukuharjoitus kissan on siirrettävä kansia eri kohtiin.
2. Palloharjoitus kissan on siirrettävä pallot pois. Palloissa pienet reiät päässä.
3. Vetoharjoitus kissan on vedettävä lenkistä lokero auki.
4. Leimasinharjoitus kissan on siirrettävä nappulaa niin, että alla oleva lokero paljastuu.

Misusta ja Simbasta pari kuvaa otettu ensimmäiseltä kerralta, kun he kokeilivat aktivointipeliä.

Misu älykkäästi liu'uttaa kannet puolelta toiselle ja saa palkinnon.
Simba leikkii palloilla ja vetää narusta, jolloin hänkin saa palkinnon.
Muita virikeleluja ovat esimerkiksi namipallot, joita Simba ja Misu saivat joululahjaksi. Herkut laitetaan pallon sisään ja toisessa on ainakin säädettävä aukko riippuen herkun koosta. Koirille on näitä myytävissä enemmän kuin kissoille, joten koiran pallot sopivat yhtä hyvin käyttötarkoitukseen. On myös olemassa niitä "maatuskan" muotoisia namipalloja, jolloin kissan pitää tehdä enemmän työtä. Maatuska nimittäin nousee aina ylös, kun sen yrittää kaataa.


Kosketuskeppi on hyödyllinen väline kissan ja koiran opettamiseen aivan alussa. Kosketuskeppi on siis tavallisesti pitkä keppi, jonka päähän on kiinnitetty pyöreä pallo. Kosketuskeppiä voi tehostaa myös naksutin, jonka on määrä olla se ääni kun lemmikki tekee jotain oikein. Kepin päässä olevan pallon on tarkoitus aina olla se keskittymispiste, jota kissa tarpeen mukaan seuraa tai koskettaa kuonollaan.


Agilityn tärkeimmät eli esteet! Katsokaa ja ihastelkaa isäni tekemiä esteitä, joita on tulossa ainakin vielä yksi lisää. Tässä kuitenkin ne hyödyllisimmät. :) Näytin isälle alussa linkkaamani postauksen kuvat, joissa kurssin pitäjä oli itse myös valmistanut kissoille esteet. Niitä ei tarvitse ostaa kalliilla kun ei mitään muutakaan oikeastaan... kaiken voi aina tehdä itse, jos osaa! 

Ensimmäinen este joululomalle tultuani oli isän tekemä pyöreä este, jolloin tarkoitus on siis mennä läpi. Testattuamme sitä, Simban polvet ottivat välillä hypyissä kiinni ja Misun mahan takia se ei halunnut mennä siitä. Operaatio suurentaminen on siis tulossa. Esteessä on hyvä se, että siinäkin on kaksi vaikeusastetta, jos huomaatte. Alhaalla olevasta vetimestä voi pyörittää koko tason irti ja siirtää se vasemmalla näkyvään reikään kiinni, jolloin taso käännetään ja reikä on korkeammalla.


Toinen este on hyppyeste, jossa on kolme vaikeusastetta. Aluksi siinä oli kaksi eli ylempi ja alempi, mutta Simba saattoi välillä hyppiä näiden välistä, joten lisäsimme kolmannen keskelle. :) Kaikki ovat siis irrotettavissa ja korkeutta voi siis halutessaan lisätä. Olen varma, että joskus Simba kokee tämän todella helpoksi ja saatamme lisätä taas isän kanssa muutaman puun lisää. Misu ei ole suostunut kokeilemaan tätä estettä... ei edes herkkujen toivossa.


Tarvikkeet mitä minulta löytyy on nyt esitelty ja lisääkin on varmasti ajan kanssa tulossa. Isällä on vielä kolmas este suunnitteilla ja minua kiinnostaisi hankkia myös uusia aktivointipelejä. Olen huomannut, että ne ovat enemmän Misun juttu kuin agility. Onhan Misu huomattavan vanha jo ja ylipainoinen, joten se on vähän ahdistunut, kun olen pyytänyt siltä tällaisia asioita. Simba tosiaan on ihan innoissaan ja olen huomannut, että sillä toimii enemmän huiskalelut apuna esteiden hyppäämisessä kuin herkkupalkinnot. 

Toivelistani:

-  Vuorieste, jonka huipulle kiivetään ja tullaan alas

Kuka on kiinnostunut agilitypostauksista?

29 kommenttia :

 1. Meiltä ei löydy muita aktivointileluja kuin namipallo (se mikä saatiin sulta ja semmonen joka pysyy pystyssä, tosin se ei oo semmonen "maatuskan" muotoinen vaan ihan pyöreä). Aktivointileluja voi muuten tehdä itsekin vaikka tyhjistä vessapaperirullista askartelemalla, jossain muistelen nähneeni joskus sellaisen! :)

  Ja saitpas sopivan värisen kosketuskepin! Mä en tykänny siitä kosketuskepin väristä minkä sain (musta/oranssi). Näin jossain toisessa blogissa semmosen mustavalkosen, se ois ollu niiin paljon hienompi. -.-

  Hienoja nuo esteet, ja hyvin oivallettu tuon läpimenoesteen kanssa että kääntää vaan tuon laudan toistepäin niin on reikä korkeammalla! Ja hyvä kun löysit mieleisen palkinnon Simballekin, kun kaikkihan ei tosiaan niin herkkujen perään ole.. Ootkos Misulla sitten treenannut temppuja, kun eikös Misu osannut jo valmiiksi jotain temppuja, esim. se läpy? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin niitä vois tehdä itsekkin! :) Mäkin kuulin ton vessapaperirulla -jutun siellä aktivointikurssilla, kun sillä naisella oli mukana niitä leluja. Aiotko kenties joskus tehdä tai hankkia useampia?

   Mutta etkös sä tykkää oranssista? Nimittäin mä en tykkää, joten eikös se logiikka mennyt näin. :D

   Joo isässä on esteiden rakentajan vikaa ja onhan se ties mitä mulle aina nikkaroinut, mutta en ollut ajatellut että se oikeesti käyttää aikaa ja taitojaan sen kummemmin nuihin esteisiin! Olin ihan otettu. :)

   Joo Misu osaa istua, high five ja sitten nousta kahdelle jalalle. :D Se on vaan niin hassu kun yritän opettaa sille jotain ja vähän auttaa, niin se jotenkin ahdistuu ja lähtee pois. Eli vielä toistaiseksi emme ole mitään suurta oppineet. :D Kyllä se tästä!

   Simbankin kanssa päästään varmaan parempiin tuloksiin kummankin aihealueen kanssa, kun mennään takas kämpille jossa ei oo niitä häiriötekijöitä! :) Vaikka onhan se nytkin huomattavia tuloksia tehnyt etten osannut oikein odottaa näin äkkiä. :3

   Poista
  2. En oo aatellu hankkia/tehdä aktivointileluja, kun kuitenkin tulee molempien kanssa tempputreeneiltyä. :) Ja oranssi on kyllä ihan ok, mut tohon kosketuskeppiin se ei vaan sovi. Varsinkin musta+oranssi yhdistelmä on hirvee, tulee mieleen vaan halloween..

   Ehkä sä vaadit Misulta sitten liikaa jos se ahdistuu ja lähtee pois, kuulostais ainakin siltä. Meilläkin Hugosta tulee heti levoton (=pyörii ympäri ja maukuu kosketusalustalla :D) jos se ei meinaa ymmärtää mitä siltä pyydän, ja sitten kun pilkkoo tempun vielä pienemmiksi osiksi niin menee paljon paremmin. Jadekin turhautuu helposti, tosin se johtuu siitä ettei se jaksa edes kuunnella mitä pyydän siltä ja sitten se ihmettelee kun nameja ei tipu vaikka se tekee kaikki temput peräkkäin (pyytämättä siis).. :D

   Poista
  3. Niin no oot oikeessa, että Halloween tulee mieleen! Värjää jollain se pallo-osa siitä eri väriseks. :D

   No joo, se on koko ikänsä saanut kaiken eteen pyytämättä melkein. Paitsi nuita paria temppua lukuunottamatta. Kyllä se aina herkkuja kun on esillä, niin antaa tassu pyytämättäkin koko ajan. :D Mut siis nyt kun haluisin tietty opettaa sille jotain uutta, niin se on vähän vastahakoinen sellaisiin hommiin. Ja nyt kun asun muualla, niin se aina vähän vierastaakin aluksi kun tuun kotiin viikonlopuiksi välillä. Sekin kynnys on siinä...

   Pitääkin käydä kattoo sun päiväkirjaa ja vilkaista miten ootte taas edistyny niissä hommissa! :)

   Poista
 2. Kiinnostusta löytyy :) Tosin, ei noi meidän kekarat varmaan muuta pidä kun mua vaan tyhmänä jos yritän niitä saada liikkumaan agilityn parissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää olla itelläki varmaan jonkin verran tietoo siitä hommasta, että osaa opettaa oikein! Minustakin kurssin käyneenä vielä tuntuu, että pitäisi hankkia aiheeseen liittyviä kirjoja. :3

   Mut oot aivan oikeassa, kyllä Misu ja Simbakin mua ihan ihmeissään kahtoivat kun tyrkytin niille ekaa kertaa aktivointileluja ja isoja esteitä eteen. :D

   Poista
 3. Tosi kivoja juttuja oot hankkinu ja odotan innolla miten tää etenee.Lisäksi sun isä on tehnyt kyllä mahtavat esteet =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Mäkin ootan tuloksia ja harjotellaan paljon ja usein! Paitsi silloin kun kissoja ei kiinnosta ja niiden huomio on keskittynyt muualle, niin silloin pitää vaan luovuttaa ja lopettaa. :D Iskä osaa kaiken! :)

   Poista
 4. kiinnostaa lukea tästä aiheesta enemmän <3! meillä on toi namipallo ja nyt uutena pukki toi tuollasen "lautasmallin" , mihin tungetaan namit sisälle .. nopsaan kisut hoksasi käytön ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :3 Ja ihanaa, että on kissat tykänny! Tuos namipallois on kiva toi säätöaukko, että voi säätää riippuen herkun koosta. :)

   Poista
 5. Jännä nähdä, että miten Simba alkaa oppimaan, tämä on tosi kiinnostava aihe! :) Ihania noi omatekemät esteet! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois niin mukava saada teille kuvamateriaalia siitä, kun se ihan oikeasti hyppää! Ehkä voisin jopa videoida, kun ollaan siinä vaiheessa, että se tekee sitä käskystä ihan eikä satunnaisesti. :D Joo isä kyllä ylitti itsensä! :)

   Poista
 6. Mä ostin koirille kanssa joululahjaksi tuollaisen koirien älypelin :) Muutaman kerran ollaan nyt sitä koitettu. Papi ottaa nuo napit irti ja rupeaa leikkimään niillä eli se ei tajua, että siellä alla on herkkuja :D Se sai kyllä muutaman laatan työnnettyä, että sai herkun, mutta siihen se sitten jäi :D Milo taas tajuaa idean, mutta rupee kuopimaan tassulla lautaa, että ne liikkuu ja saa harkut nopeammin :D Mutta eiköhän harjoittele tee mestarin "ehkä" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpähän se tekee! Noi älypelit on kyllä kivoja, kun miettii jos kisuilla on tylsää niin piilottaa vaan herkkuja sinne väleihin ja kahtoo kun ne touhuaa niitten kanssa. :D Muakin nauratti, kun Simba ja Misu osaa eri asiat, kuten tuolla kuvassa kerroinkin. Eli ne osaa just ne eri vaikeustasot. Yleensä Simba yrittää ekaksi romuttaa sitä lautaa ja syö minkä näkee ja Misu oottaa vieressä kunnes se lähtee ja koittaa omaa onneansa. Misuhan osaa päällä tökkiä ja se yleensä syö myös sieltä rei'istä ne herkut, mutta Simballa on niin littee naama ettei se saa niitä suoraan reiästä syötyä, niin se poimii ne herkut tassuilla. :3 :D

   Joku päivä tuokin peli on liian helppo sun koirille ja mun kisuille, kun ne alkaa oppia. :D

   Poista
 7. Meidän Pörröö ei enää hirveesti tämmöset kiinnosta. :D Sain kyllä riemuita kun ostin neidille semmosen potkimispötkylän ja siihen vielä extrakissanmintut, niin meidän neiti leikki ihan tosissaan todella pitkään aikaan!
  Mua kiinnostaa nää jutut kyllä, eli lisää postauksia vaan tulemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa kissaneitinne on saanut siis potkuttimen! Voi että ne ovat kyllä suosiossa kissamaailmassa nyt! :D Kiitti vastauksesta ja tammikuussa luultavasti palataan asiaan! :)

   Poista
 8. Lucrar Grana Conectado é um sonho de muitos para poucos.

  VastaaPoista
 9. Varão de Libra gosta das coisas de primeira risca.

  VastaaPoista
 10. Como como ganhar dinheiro na rede com CPA?

  VastaaPoista
 11. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading?
  I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the blog.
  Any responses would be greatly appreciated.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well, I'm not sure. I own this blog and I don't have any problems with the pictures downloading quickly. :o

   Poista
 12. Lucrar Dinheiro Disponível é um sonho de diversos para poucos.

  VastaaPoista
 13. It is the best time to make a few plans for
  the longer term and it's time to be happy. I have learn this
  post and if I may just I want to recommend you some
  interesting things or tips. Perhaps you can write subsequent articles regarding this article.
  I wish to learn more things about it!

  VastaaPoista
 14. Can you tell us more about this? I'd want to find out some additional information.

  VastaaPoista
 15. I really like looking through an article that will make men and women think.
  Also, many thanks for allowing me to comment!

  VastaaPoista
 16. Thank you for any other informative website. Where else may just
  I get that kind of information written in such an ideal manner?
  I've a challenge that I am just now running on, and I've been at the glance out for such information.

  VastaaPoista
 17. Entendeu como conquistar um varão difícil de se gostar?

  VastaaPoista
 18. Oh my goodness! Incredible article dude! Many thanks, However I am going through difficulties with your RSS.
  I don't understand the reason why I cannot join it. Is there anybody getting identical
  RSS problems? Anyone that knows the solution can you kindly respond?
  Thanks!!

  VastaaPoista
 19. Constituição da República Federativa do Brasil.

  VastaaPoista