Joulutortut -ohje | Luukku 19


Luukku 19! Jos haluatte tietää, millä eri tavoin tähtitorttuja voi tehdä... niin lukekaa eteenpäin. Tein 10 erilaista torttua, muutama tuttu on joukossa ja muutama itse keksimäni. Huom. Tortut ei välttämättä tule uunista enää samannäköisinä kuin ne oli taikinamuodossa. :) Huomattava ulkonäkömuutos tapahtuikin muutamalle keksimälleni hahmolle. Onneksi hätä ei ole suuri ja tortut voi peittää aina tomusokerilla!

 Joulutortut 

Paketti taikinalevyjä

Täyte:

Luumuhillo tai
omenakanelihillo

Päällinen:

Tomusokeri

Ota taikina ajoissa sulamaan!

225 astetta | 10-15 minuuttia

1. Leikkaa 5 taikinalevyä puoliksi.


2. Tee niihin kuvan mukaiset viillot


3. Taittele ne kuvan mukaisesti


4. Lisää täyte


5. Laita uuniin 225 asteeseen 10-15 minuutiksi!


1. ja 2. eli normaalit tähtitortut harvoin epäonnistuu. 3. on todella kaunis, jos hillo pysyy paikallaan. 4. aukesi, kuten arvata saattaa. 5. näyttää samalta kuin numero 2, mutta siinä on pieni ero. 6. oli keksimäni kissa, joka paljastuikin demoniksi uunissa. 7. en tiedä mitä se oikeasti esittää. 8. on aika yksinkertainen ja ihan kiva! 9. on enkeli, mutta uunin takia meni pilalle. 10. ei kommenttia...

Minkälaisia leivoksia teette yleensä?

26 kommenttia :

 1. Oonkohan vielä aamupöpperössä, kun räjähdin nauramaan tolle "10. ei kommenttia..." :D
  Mie teen aina tähtitortut 5:sen mallisesti, ettei kärjet vaan pala :) 1:sen tavan olinki ihan unohtanu, kiitos! Täytyyki viikonloppuna väkerrellä torttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha saattaa olla tai onhan nuo tortut muutenkin aika huvittavan näköisiä, että ei mennyt niinkuin elokuvissa. :D

   Joo eipä kestä! :) Mäkin teen yleensä 1. & 2. & 5. tavalla!

   Poista
 2. Tuohan oli hienosti tehty, nuo kommentit kyllä räjäytti pakan; "Keksimäni kissa, joka paljastui demoniksi uunissa." :D tykkäsin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kauheen pelottava oli toi demonikissa, mutta uskalsin syödä sen silti kun kukaan muu ei halunnut sitä. :D

   Poista
 3. Nää on ihan mahtavan näkösiä :D Ei aina tarvi olla niitä normaaleja :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ei mee niinkuin parhaissa leivontaohjelmissa, mutta yritin ainakin! Ehkä pitäisi pysyä niissä normaaleissa, mitkä aina onnistuu. :D Mutta ei nämäkään kokeilut menneet hukkaan!

   Poista
 4. Mä yleensä käytän tuota 2, 3 ja enkeli mallia :) Yleisin tietysti tuo perus(natsi)torttumalli, kun se on nopein vähän koristeellisempi :D Mutta tämän postauksen kannustamana voisin kokeilla jotain uusiakin malleja. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi enkelimalli on tosi kiva, jos se vain näyttäisi siltä myös uunista tulleena. :D Hyvä hyvä ja niitähän voi melkeinpä itsekkin keksiä, jos on mielikuvitusta!

   Poista
 5. En tiiä oonko vain väsyksissä, mutta mm. tuo demonikissa nauratti mua kovasti :--D Mie oon yleensä tehnyt ihan vain tavallisia tähtitorttuja, mutta voisihan sitä joskus noita muitakin kokeilla.

  Ollaan muuten poikaystävän kanssa tehty nyt kahteen kertaan niitä kinkkuhyrriä, ekalla kerralla niistä tuli tosi hyviä mutta toka vähän feilas, kun taikina paisui vähän liikaa . Silloin meiltä myös loppui täyte kesken, joten fiksuna naisena keksin tehdä jäljelle jääneistä tähtitorttuja, joissa on suklaakarkki keskellä :''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauroin minäkin, kun uunista otin, että kiva demonikissa joo! :D Onhan se kiva joskus tehdä vähän erilaisia tavallisten sijaan! :)

   Nam! Oho miten se silleen paisu. :D Onko teillä ollut sitten eri täytteitä kummallakin kerralla? Mullakin on tarkotus taas jouluksi tehdä niitä, kun nyt muistin, että mitä tuorejuustoa käytin viime vuonna. :) Mutta toihan on hyvä, että hyödyntää kaiken! :DDD

   Poista
  2. Meillä oli erimerkkinen taikina, niissä näköjään on sitten aika suuria eroja : D Oli ne tokat kyllä vähän erimallisia, kun poikaystävä halusi kokeilla vähän pidempiä pötköjä - olisi ehkä toiminut taikinalla, joka ei paisuisi ihan niin paljon, kun eihän ne edes pysyneet kiinni nyt.

   Poista
  3. Voi hitsi! :D Kannattaa pitäytyä tutussa ja turvallisessa sitten, niin ei tuu yllätyksiä. :D

   Poista
 6. Hauska ku kokeilit muitakin malleja.Mie teen yleensä ihan perus =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitihän se! :D Pipareitakin on tulossa erilaisia eikä kuten joka joulu! :3

   Poista
  2. Mun pitäs tehä hello kitty pipareita ja vois tehä nalle puh aiheisia ja muumeja ku muotteja löytyy.Katotaan nyt saanko tehtyä

   Poista
  3. Kiva ku sulla on erilaisia muotteja paljonkin! Mä just ostin vaan erilaisia vasta. :)

   Poista
  4. Mulla on aikoinaan tullu ostettua kaikenlaisia erikoisia leivontajuttuja ku kävin leipuri/kondiittori koulua.Meän isällä meni jo sillo hermo ku halusin viikonloputki leipoo,eikä kukaan jaksanu syödä niitä.Nyt jääny vähemmälle mut ehkä se into viel palaa =)

   Poista
  5. Vau siistiä, että oot opiskellu semmosella alalla! :) Siellä varmasti oppii paljon leipomisesta ja ois hitsin siistiä itekkin osata kaikkee. Luulis että isäsi olisi arvostanut, että kaikkea herkkua on aina pöydässä tarjolla. :D

   Poista
  6. kyllähän se aluksi tykkäs,mut tiiätkö ku olin kuitenki viikot koulussa leipomassa nii halusin joka pyhä kokeilla jotain uutta laitetta tai reseptiä.Sillä meni sit hermo ku piti ostaa aina tarvikkeita ym =)Sano vaan enkö saa koulussa leipoo no ei se millään pahalla sitä ja mä jatkoin siitä huolimatta.Tykkään leipoa ,mut nyt vaan ei oo ollu kauheesti aikaa (äidin haave ammatti ollu leipuri no onneksi musta se tuli)

   Poista
  7. Jospa joskus alat taas leipomaan vaikka miehelles ja otat kuvia sitten sun leipomuksistas! Ois kiva nähdä mitä kaikkee sä osaat ja vois itsekkin oppia jotain. :) :P Nammm!

   Poista
 7. Melkosia taideteoksia! Itse jos tänään piparit leipasis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitos! :D Joo pitää niitäkin tehä jossai vaihees viikonloppua!

   Poista
 8. demonikissa ja 10 oli parhaat :'DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo erittäin houkuttelevia syötäviä kyllä, kun pitäs valita näistä kaikista! :D :)

   Poista
 9. ihanat noi sun kommentit noille erilaisille malleille!:)
  Me tehdään yleensä noita ihan perus tai sitten semmosia kukkasen näkösiä:) Itse en syö joulutorttuja mutta tykkään kyllä tehdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. :D Vähän piti valaista mitä mikäkin tarkoittaa tai miltä pitäisi näyttää! :)

   Kukkasen näköiset kuulostaa kivalta! Ja samoin noi enkelit on tosi siistin näköisiä, jos ne onnistuis! :)

   Poista