Kesätalkoot ukin luona | (6.6.2015)


Terve! Isän kanssa käytiin joskus alkukesästä ukin luona kylässä ja huomattiin miten paljon sielläkin on kaikenlaista tavaraa ja rojua ympäri pihaa. Ei siis olisi yhtään pahitteeksi, että ne joko poltettaisiin tai lajiteltaisiin. Tuumasta toimeen ja oli päivä sovittu sekä sukua kutsuttu mukaan talkoisiin. 

Heräsin kuudelta lauantaisena aamuna ja lähdettiin jo tunnin päästä ajelemaan määränpäähän. Oltiin isän kanssa ensimmäiset paikalla ja kahvittelujen jälkeen alkoi urakka. Itse pääsin raivaamaan raparperien välistä kuivia ja pitkiä oksia sekä sama homma odotti eri paikassa. Ihmisiä alkoi ajaa pihaan ja kaikilla näytti olevan jo hyvin tiedossa mitä kannattaa tehdä. Isä otti raivaussahalla pellon vierestä kasvavaa tiheikköä ja tien reunassa olevien puiden alimpia kuivuneita oksia. Kerättiin aina kaikki lahonneet ja kuivuneet puut peräkärryyn ja sillä vähän väliä siirrettiin ne paikasta a paikkaan b. Tämän jälkeen päästiinkin jo syömään karjalanpiirakkaa ja lihakeittoa. Pirtti oli myös puunattu lattiasta kattoon muiden toimesta, joten otin itselleni vielä yhden tehtävän ulkona. Pihalla on sellainen ulkorakennus missä mm. minun vanhemmat on seurustellessaan viettäneet aikaa. Valitettavasti se oli aivan täynnä huonekaluja ja vaatteita... kaikki hiirten pilaamia. Lastasin suurimman osan peräkärryyn, että ne voi myöhemmin viedä poltettaviin. Mukava oli saada nämä kaikki hommat päätökseen ja nähdä oman työn jäljen! :)


Paikalla oli ukin koiran lisäksi neljä muuta koiraa, jotka voitte käydä vilkaisemassa minun Facebookin sivuilta. Eri rotuisia ja eri kokoisia... vain minun kissat puuttuivat seasta! Mukava oli tietysti nähdä pitkästä aikaa sukulaisia ja jutella. Oli joku tuonut karaokelaitteetkin, mutta itse en tavallaan kerinnyt missään välissä laulaa. Kävin kuitenkin järven rannalla itsekseni istumassa ja muistelemassa kaikkea sitä lapsuutta mitä on sielläkin vietetty. Kaikki eivät tietenkään ole entisessä loistossaan, mutta siksihän me sinne mentiin! :)

Ei siis yhtään hullumpi päivä, kun saatiin niin paljon aikaiseksi, vaikka vielä jäi urakkaa. Nautittiin kuitenkin toistemme seurasta ja kauniista säästä. Jospa ensi kerralla tulee sukua myös kauempaakin käymään. Päivän päätteeksi itse juoksin kauppaan hakemaan jääkylmän virvokkeen ja illemmalla lähdin viihteelle! Tätä kirjoittaessani poden vähän huonoa oloa ja varsinkin lihassärkyä, mutta se kertoo vaan siitä, että rankka työ vaatii rankat huvit! Haha.


Oletteko muistaneet käydä 
isovanhempien luona?

8 kommenttia :

 1. Reipas päivä ollut teille ja ukkikin varmasti tykkää kun autoitte porukalla :) Mua vähän hävettää kun tulee käytyä liian harvoin isovanhempien luona :/ :D Pitäs ottaa itteä vähän niskasta kiinni ja käyä useimmin kyläileen :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ukille suuri apu siitä, vaikka tuskin sitä se romu oikeesti haittaa pihallakaan! Mutta meitä muita alkoi jo vähän haitata, niin eikun tuumasta toimeen. :D Siellä näyttää jo paljon paremmalta, mutta kaikkea ei päivässä kuitenkaan saa aikaan!

   Kannattaahan sitä silloin tällöin käydä niitäkin moikkaamassa, kun sitä varmasti arvostavat! :)

   Poista
 2. Mun isovanhemmat ovat kuolleet jo ajat sitten.Isän isää en ole koskaan nähnyt ku kuollut jo isän ollessa nuori.Isän äiti kuoli kun olin 8v ja äidin vanhemmat kuoli melkein peräkkäin siitäkin kai jo 20vuotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan on tietenkin sekin mahdollisuus ettei heitä enää ole. Minulla on äitin vanhemmat ja isän isä vielä hyvässä kunnossa. :) Isän äiti menehtyi kun kävin vielä riparia.

   Poista
 3. Ihania kesäisiä kuvia !
  Eipä oo minun isovanhemmat enää elossa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan! :( No omia vanhempia voi onneksi vielä näköstellä. Kiitos kommentista! <3

   Poista
 4. Mulla ei ole isovanhemmat elossa, mutta miehen pappaa käyn auttelemassa Rovaniemellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että sulla on kuitenkin joku ketä käyt auttelemassa ja moikkailemassa! :) Kiitos kommentista! :)

   Poista