Bloggaaminen on elämäntapa | Mellan mielipide


Moi! Kaiken pinnallisten juttujen, reissujen ja muiden tavallisten aiheiden jälkeen on välillä hyvä pysähtyä pohtimaan miksi kirjoitan niistä blogiini. Saran kirjoitus herätti paljon mietintää ja ajattelin avautua itsekkin samasta aiheesta. Tämä voi olla ajankohtainen tai samaistuttava teksti monille bloggaajille, mutta myös niille jotka ainoastaan lukee näitä juttuja. 

Miksi meistä osa tuntee tarvetta kirjoittaa kaikki julkisesti ja esitellä kuvia? Mitä me saavutetaan tällä bloggaamisella? Miten me hyödytään tästä? Milloin kannattaa jotakin jättää esittelemättä ja kirjoittamatta? Missä on hyvä aika ja paikka ottaa kamera esille, niin saa materiaalia blogiin asti? Ketkä näitä juttuja oikeastaan edes lukee ja kuka täällä kommentoi? Mikä on elämän tarkoitus? :D


Vuosien mittaan olen huomannut, että miten olen kehittynyt tässä hommassa ja itseni ilmaisussa. Tämä paikka tiivistää kaikki elämässäni tapahtuneet positiiviset (vähän negatiivisetkin) asiat ja se on melkein kuin elämäntarinani, vaikka olen blogannut kokonaisuudessaan nelisen vuotta. Tuntuu, että olen onnistunut jossakin asiassa ja voin yliviivata sen "ämpärilistaltani". En osaa kuvitella päiviä etten miettisi mitä blogilleni kuuluu ja mitä julkaisisin sinne seuraavaksi. Blogini on täysin minun näköiseni ja mitään tuottamaani sisältöä en siinä kadu. Muistan nähneeni jonkun sitaatin, että jos ihminen sanoo olevansa jossain asiassa täydellinen... on silloin kusessa. Ajattelen ihan samalla tavalla ettei mikään kuitenkaan ole täydellistä, vaan aina voi kehittyä!

Harrastus tämä edelleen on minulle siinä mielessä, että en tee tätä työkseni. Kaikenlaisia yhteistöitä ja kumppaneitakin on ajan mittaan tullut, mutta kaikkiin en ole lähtenyt mukaan. Tuotteita olen saanut testattavaksi, mutta pääasiassa esittelen itse hankkimiani asioita rehellisen mielipiteen kanssa. Haluan, että muutkin hyötyy löydöistäni enkä vain itse. Bloggaus on aina ollut minulle positiivinen paikka minne tulla katsomaan omaa käden jälkeä. Saatan kuitenkin joskus ajatella, että enpä ole moneen päivään julkaissut mitään... Silloin pitää pysähtyä miettimään kenelle oikein tätä juttua tekee, itselle vai muille?

Tekstejä ja kuvia katsoneet saattavat joskus tulkita asioita väärin. Blogi ei kerro kaikkea sen ylläpitäjän elämästä. Kun lukee jotakin tiettyä juttua, niin on myös paljon mitä kirjoittaja on jättänyt siinä mainitsematta. Huomaan tätä usein blogeissa, kun kommentoijat alkavat arvailemaan rivien välistä ja kysyvät henkilökohtaisiakin asioita tai vaativat lisää. Riski julkisessa blogissa on se, että joutuu silmätikuksi ja ei pelkästään itse... läheisetkin. Kannattaa siis todella harkita mitä blogissaan julkaisee ja mitä kannattaa jättää julkaisematta. Itse olen valinnut vain pari henkilöä elämästäni kenen kuvia saatan julkaista ja täällä näkyy tietenkin muita bloggaajia. Kerron oikeastaan aika vähän oikeita kuulumisiani ja keskityn aina siihen aiheeseen tiukasti mistä kerron enkä harhaile tekstissäni.


Kommenteissa huomaan ja tunnistan kaikki aktiiviset ja käyn kurkkimassa niitä, jotka eivät ole ennestään tuttuja. Tiedän ainakin muutaman ystävän, isovanhemmat, vanhemmat ja sukulaisiakin ketkä seuraavat tätä, mutta eivät ole rekisteröityneitä käyttäjiä. Blogin takia olen myös reissannut Kuopioon ja Helsinkiin tapaamaan muita bloggaajia! Ouluun muuttaessani huomasin, että täällä oli erikseen ryhmä kaupungin bloggaajille ja olen päässyt osallistumaan ihaniin tapahtumiin.

En nyt tiedä, että löysittekö tästä kirjoituksesta sitä punaista lankaa. Annoin ajatuksen mennä ja kertoa sen mitä ajattelen bloggaamisesta. Tässä hommassa, kuten kaikissa asioissa on hyvät ja huonot puolensa. Kun löytää sen tasapainon ja intohimon elämässään niin onnistuu. Kun joskus lähden tästä maailmasta, niin toivon tämän olevan paikka minne läheiseni tulevat muistelemaan minua!

Ja pelkästään hyvällä mielellä...

...lukemaan kun se Mella kirjoitteli miten se ihastui taas johonkin asiaan mikä oli pinkki tai sisälsi leopardikuosia... tai kun se kävi mökillä kalastamassa eikä saanut mitään, ja oli reissuissa ympäri Suomea ainakin, hölmöili videoilla ja selitti ihan omiaan, yllättyi postissa tulleista jutuista mitä ystävät olivat lähetelleet, kertoi kuola poskella uudesta ruoka-ohjeesta, väsäsi hiki hatussa teemaviikkoa ja toivoi kaiken tulevan aina ajallaan, järjesti arvontaa innoissaan tuntemattomille, poseerasi nolosti kameran edessä esitellen uusia kuteita, kirjoitti kissoista kaikella rakkaudella ja milloin mistäkin arkisesta asiasta. :)

Mitä ajatuksia teksti herätti?

18 kommenttia :

 1. Oikein hyvää pohdintaa! :> Olen miettinyt kans samoja asioita ja tullu siihe tulokseen et blogin pitäminen ei sovi kaikille. Mulla oli joku pari vuotta oma blogi, mutta sitten poistin sen kun ei tullut päivitettyä pitkään aikaan. Ei oikein ollut mun jutska. :) Sun blogia kuitenkin luen ja tää on niin just niin kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olet tuota mieltä! :) Joo olenkin huomannut miten monet kokeilee bloggaamista ja sitten lopettaa, mutta bloggauskaan ei ole kaikille ja sehän on vain kokeilemista et olisko tää mun juttu vai ei. :) Tietysti on myös niitä jotka vääristä syistä aloittaa ja niitä jotka ajattelee tätä tosi siistinä juttuna!

   Kiitos kommentista. <3

   Poista
 2. Niin asiallista tekstiä ja luin kaiken vaikka olikin pitkästi! :) Miulla ei oo omaa blogia, mutta selailen monia blogeja päivittäin ja en aina muista edes kommentoida.. Siunkin blogia oon seurannu jo monta vuotta anonyymisti. ^^ Kiva kun kirjotit meille vähän tarkemmin ajatuksia tästä harrastuksestasi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hieman pidempää tekstiä niille jotka tykkää lukea myös pohdintoja ja nyt kun itse satuin olemaan sillä tuulella. :D

   Rohkeasti vain enemmän kommentoimaan, koska on myös kiva kuulla näistä hiljaisimmista tyypeistä aktiivisten kommentoijien lisäksi!

   Eipä mitään ja kiva kun tulit nyt kertomaan fiiliksiäsi. <3 :)

   Poista
 3. Kiva oli lukea tämä ennen liikkeelle lähtöä kahvikupin ääressä. :) Olen seurannut blogiasi jo pitkään etäältä ja täällä on hyvin mielenkiintoisia postauksia. Hienoja ja raikkaita kollaaseja olet muuten väsännyt tähän tekstin sekaan. Tunnistan osan näistä eli on näkynyt aiemmin blogissasi. :) Bloggaamisessa ja julkisuudessa on varmasti ne huonotkin puolensa ja juurikin tuo kun kertoo paljon itsestään. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että siinä on myös paljon hyviä puolia! Jatka vain bloggaamista samaan tapaan ja kiitos vähän syvällisemmästä tekstistä.

  - Riitta A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kollaaseissa olevat jutut ovatkin olleet jollain tavalla tärkeitä blogini osalta. Ensimmäisessä kollaasissa on aluksi kaikki jotka ovat esiintyneet useasti blogissani eli läheiset ihmiset ja siitä se jatkuu sitten näihin bloggaajiin keihin olen tutustunut. Toisessa kollaasissa keräsin semmoisia kivoja kuvia ja aihealueita mitä olen käynyt blogissani eli toisinsanoen... tyttöjen hömppää. :D Kolmannessa laittelin enemmän sellaisia kuvia mitkä ovat esiintyneet kuulumisten yhteydessä ja niiden taakse rakentuu tarina minkä minä muistan siltä tietyltä päivältä kuvaa katsoessa. :)

   Hyviä puolia on paljon enemmän kuin huonoja puolia! Olen säästynyt nimittäin pahemmalta ruotimiselta ja saanut aina hyvää palautetta sekä päässyt tekemään upeita juttuja! <3

   Olipa kiva kuulla tuntemuksiasi ja kiitos vaan kommentista Riitta! :)

   Poista
 4. Samoilla linjoilla ollaan asioissa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava tietää! :) Hihi kiitos Katarooma! <3

   Poista
 5. Tosi hyvin kirjoitettu! Oli mukava lukea välillä tälläistäkin tekstiä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan mielipiteestä ja yritänkin aina joskus puhua oikein sydämestäni näiden hömppäpostauksien välissä. :D Oppii paremmin ihmisetkin tuntemaan minua. :) Hieno homma et tällaisiakin arvostetaan! :)

   Poista
 6. Hieno teksti :) Olen lukenut blogiasi ehkä noin parin vuoden ajan ellen pidempäämkin ja olen tykännyt. Etenkin kissapostaukset ovat olleet suloista luettavaa ♥ Itse kun en kissaa voi ottaa kun avomies on kovasti allerginen kissoille :( Kommentoin blogeihin aika harvakseltaan niin en ole tännekään tainnut kommentoida mutta nyt piti tulla sanomaan sananen :) Jatka samaan malliin, siun postauksia on kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kun tulit nyt kommentoimaan! En ole aikaisemmin nähnyt nimimerkkiäsi niin saattaa tämä hyvinkin olla ensimmäinen kommenttisi. Minulla on aika hyvä muisti kommentoijien suhteen. :D

   Tosi harmillista tuo allergisuus! Toivottavasti teillä on kuitenkin muita vaihtoehtoja mitä voitte lemmikiksi harkita ellei jo sitten ole. :)

   Kiitoksia tsempistä! Onhan tämä niin mukavaa hommaa et ei millään malttaisikaan lopettaa. Palataan uusien juttujen kanssa! <3

   Poista
 7. Puhut asiaa ja oon erittäin onnellinen että mekin tutustuttiin tän bloggauksen myötä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! :) Kiitos kun luit ja kommentoit Eekku! :)

   Poista
 8. Heitin sinua haasteella :)

  http://narseskanelamaa.blogspot.fi/2015/07/kymmenen-kysymysta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu kiitoksia pitää tänään vilkaista kun pääsen koneelle asti! :) <3

   Poista
 9. Tosi hyvin kirjoitettu! :)<3 Vitsit ku itekki osais! :P :D Ollaankin näistä asioista puhuttu joskus aiemmin, mutta itselläni on kanssa ne tietyt ihmiset kenestä mainitsee blogin puolella. Ja välillä miettii mitä pitää jättää ehdottomasti poissa täältä blogimaailmasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kun oikein istuu pitkäksi aikaa kirjoittamaan niin saa jotakin tekstiä aikaan ja oikein pohtii. :) Osaat siis sinäkin! Sullakin varmaan jonkinlaisia ajatuksia jo tullut bloggaamisesta. :) Niin ja ajan kanssa kehittyy sekä osaa arvioida mitä haluaa sanoa blogissa ja ketä esitellä siellä. Se on aika huijaavaa varsinkin alussa kun ei oo paljon lukijoita mut pitää miettiä sitä et sitä silti voi lukea tai jakaa kuka tahansa. :D :0 Kiitos Mimma! <3

   Poista