Kotieläimiä ja pieni seuralainen | Hiiden Torppa


Heissan! Vietettiin äitin ja perhetuttavien kanssa päivä Torpalla, jossa on kesyjä kotieläimiä. Alueelta löytyy vuohia, lampaita, vasikoita, hevosia, kukkoja ja kanoja, kalkkunoita, ankkoja, pupuja, sikoja ja koiria. Sisätiloissa huomattiin, että siellä on kioskin vieressä kilpikonnia. Yhdelle paikan koirista oli syntynyt pentu ja se oli kymmenen viikon ikäinen joka nähtiin ulkona emäntänsä sylissä. Perhetuttavan pojan kanssa syötettiin ahkerasti vasikoille, lampaille ja hevosille heinää! :) Ihana päivä oli kerrassaan, koska sää oli hyvä ja kaikki eläimet olivat tosiaan tottuneet ulkopuolisten ihmisten seuraan! Silittely ja ruokkiminen oli siten mahdollista melkein kaikkien kohdalla. 


Hiiden Torppaan mennään ensin sisäkautta ja pääsymaksu on 5 euroa, että pääsee katsomaan tilan eläimiä. Sieltä löytyy myös kioski, jos haluaa nauttia evästä ennen tai jälkeen! Kun oltiin käyty katsomassa kaikki kotieläimet, niin mentiin sisälle nauttimaan mehua, jätskiä, pullaa ja lohipiirakkaa. :)


Lampaat juoksi heti aidan viereen kun näkivät meidän tulevan siihen ja yksi valkoinen lammas tunki puoleksi itsensä ulos rautalangoista. Taisi se maiskutella meidän pienen seuralaisen lippistäkin kuten samaa teki myös hevoset. Naurettiin kun lampailla oli vaikka kuinka paljon vihreää ruohoa omalla alueellaan, mutta silti ne ajattelivat sen olevan parempaa meidän puolella. 

Vuohet pukkivat toisiaan ja pitivät hauskoja ääniä melkein koko vierailumme ajan. Vasikat olivat kovia lipaisemaan kielellä kättä. Nekin halusivat vain huomiota ihmisiltä... ja tietysti ruokaa!


Kanojen ja kukon aitaus herätti ihmetystä, koska niiden vieressä oli erillisessä kopissa toinen kukko. Vaihteleeko ne kukot sitten vuorotellen paikkaa? Aitauksessa oleva kukko oli muuten hyvä poseeramaan yhdellä jalalla. Nähtiin me myös iso kuoppien täyttämä alue ja monen monta toistaan suloisempia pupuja pomppimassa! 

Hevosia oli tilalla kolme ja kaksi isointa hevosta tulivat aina heti ihmisten luo. Tämä kuvassa oikealla oleva oli todellinen suursyömäri ja se hörähteli innostuksissaan, kun kävin kerta toisensa jälkeen hakemassa sille vihreää ruohoa pensaiden ympäriltä. Yhdessä vaiheessa tehtiin niin, että seuralaiset harhauttivat näitä isoimpia kun kävin syöttämässä sitä pienintä asukasta. :)


Pienen seuralaisen mielestä hevoset taisivatkin olla tilan parhaita eläimiä. Minun mielestä ne kuuluivat myös suosikkeihin, mutta sen lisäksi vasikat ja lampaat jäivät parhaiten mieleen. Kuvista puuttuu nyt ainakin porsaat, kalkkunat, ankat ja kilpikonnat... koiranpennun voitte käydä vilkaisemassa täältä.


Mikä on sinun mielestä suloisin kotieläin?
Ps. Hiukset ihan järkyttävässä kunnossa... pitäisi tehdä jotakin niille. :D

4 kommenttia :

 1. Varmasti ollut ihana päivä :)!
  Suloisin kotieläin .. ööö ?!? KISSA!
  Isommista ... Hevonen .. vastataan hevonen entisenä heppatyttönä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan kivan erilainen! :D

   Kissa joo tietenkin ja hevoset on ihania! Itsekkin joskus harrastin ratsastusta, mutta se on niin kallista. D:

   Poista
 2. Kuulostipas mukavalta päivältä, itekki oon muutaman kerran käyny kotieläinpuistosa. :) Hmm kyllä lampaat ja puput on söpöimpiä. :3 Täälä misä asustelen on lampaita yhen puiston vieresä ja niitä oon monesti käyny ruokkimasa ja kahtelemasa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampaat on niin ihania ja joo tosi kiva erilainen päivä kun pääsi näkemään tuommosii elukoita! :D Kiva et sullakin on mahollisuus sitten nähdä useemmin niitä! :) Kiitos vaan kommentista!

   Poista