Esittelyssä Lemmikkihoitola Vierashuone | "Lemmikkisi toinen koti"


Terve! Esittelyssä tällä kertaa Vierashuone, joka on samalla koirien lemmikkihoitola ja paikka löytökissoille. Eläimet sijaitsevat eri rakennuksissa samassa pihapiirissä. Omistaja Simo esitteli enemmän kuin mielellään paikkoja, vaikka olenkin täällä useampaan otteeseen käynyt. Pihaan tultaessa näkyy omakotitalon vieressä pieni rakennus, jossa hohtaa yrityksen valokyltti. Simo on yleensä minua sovittuun aikaan vastassa, mutta olen myös soittanut rakennuksen ovikelloa ja odottanut oven avaajaa. 

Sisään astuessa on vastaanotto missä muunmuassa tietoni otettiin ensimmäisellä kerralla ylös ennen sijaiskotikissan hakemista. Hyllyt ovat täynnä leluja, tarvikkeita, hihnoja ja valjaita, hoitoaineita ja kaikenlaista muuta kissojen sekä koirien tarpeisiin!


Vierashuone vastaa Oulunsalon, Kempeleen, Hailuodon ja Muhokseen irralla olevista kissoista ja hoitaa niitä erillisessä rakennuksessa tilapäisesti. Eläinsuojelulain mukaan löytökissoja pidetään 15 vuorokautta jonka jälkeen ne voidaan myydä uudelle omistajalle.

Simo päivittää aktiivisesti Vierashuoneen löytöeläimet Facebook -sivustoa, joten sieltä kannattaa käydä vilkaisemassa talteen otetut eläimet.


Kissahuoneessa voisi viettää aina tunnin, jos toisenkin katsomassa näitä ihania karvaisia lapsia. Saman päivän aikana oli ennen tuloani saapunut kolme uutta kissaa ja olivat varsin ujoja tapauksia. Siksi haluan painottaa miten tärkeää on päästä sijaiskoteihin hoidettavaksi ja omalta osaltani aion auttaa hankkeessa. 

Vierashuone ei ole ainut paikka minne voi ilmoittaa itsensä sijaiskodiksi, koska Oulussa toimii myös Oulun Eläinsuojeluyhdistys ja Oulun Eläinkoti.


Häkeissä oli paljon samanvärisiä kissoja, joten olen olettanut niiden olevan yhdestä ja ainoasta paikasta. Villeinä elävät leikkaamattomat kissat lisääntyvät valtoimenaan ja siksi on hyvä, että nämäkin rakkaat otukset sterilisoidaan tai kastroidaan ennen uuteen kotiin pääsyä. Sirutus on myös oleellinen asia, että karkaamisen yhteydessä kissan voi tunnistaa.

Kuvassa näkyvien kissojen lisäksi oli vielä siniharmaa emo pentunsa kanssa ja pentu odottaa tällä hetkellä luovutusikää, että pääsee loppuelämän kotiinsa. Muissa häkeissä näkyi aika vasta tullut kirjava ja musta kissa, jotka nekin todella suloisia tapauksia!


Itse yrittäjästä voi tarkemmin lukea virallisilta nettisivuilta ja mistä kaikki alkoi. Simo päästi ennen lähtöäni vielä kissanpennun leikkimään yleiseen tilaan. Oli tällä tapauksella virtaa ja se sinkosi pitkin lattiaa sekä kiipesi jalkaa pitkin lelun perässä. :)


Miltä Vierashuone vaikuttaa?

4 kommenttia :

 1. Tekee kyllä tärkeää työtä arvostan suuresti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! :) Mukava aina käydä paikan päällä katsomassa ja tehdä sijaiskotihommia omaltakin osalta. :)

   Poista
 2. ihanan oloinen paikka :) mahtavaa työtä tehdään tuolla ja sijaiskodeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä se kyllä on ja ollaan itseasiassa suunniteltu jo uusia näkökulmia Vierashuoneen esille tuontiin, niin näitä on tulossa useampikin postaus. :) <3

   Poista