Kuvakulmia ja kahvia | Vinkkejä

 Etsi sopiva tausta joka sopii tuotteiden kanssa yhteen.
Moro! Sosiaalinen media on täynnä kauniita kuvia ja tuotteiden asettelua sen täydellisen otoksen saamiseksi. Joka paikasta voi hakea inspiraatiota ja miten tuottaa itsekin sellaista sisältöä kun oikeasti haluaisi! Kaikilla ei välttämättä riitä tieto ja taito kuvien räpsimiseen, mutta jostakin sitä on lähdettävä. Yhdestäkin tuotteesta saa paljon irti kokeilemalla kuvata sitä eri tavoin ja katsoa miten asetelma toimii omaan silmään. Harjoittelin tässä kahden kahvijuoman kanssa monia eri juttuja, mutta jäi kokeilematta paljon muitakin mahdollisuuksia! Esimerkiksi rekvisiitan lisääminen tai taustan vaihtaminenkin saa paljon ihmeitä aikaan kokonaisuudessa. 

Tällä kertaa testasin vain yksinkertaisia juttuja joista saattaa olla muillekkin hyötyä. :) Kaikki nämä ovat käyneet myös kuvankäsittelyn kautta ja ilmaisohjelmiakin löytyy netistä pilvin pimein missä on helpot työkalut valoisuuden ja kontrastin parantamiseen. Olen aina ollut sitä mieltä, että kuvan viimeistely on tärkeää ja taika tapahtuu vasta tietokoneella!

♥ Esitteillä olevaa tuotetta voi myös pitää kädessä.
♥ Tuotteet voi esiintyä samassa kuvassa eikä aina erikseen.
Tuotteita jos on useampi, niin toisen voi jättää vaikka taka-alalle koristeeksi. Ei tarvitse aina keskittyä siihen, että kuvaa yhden tuotteen kerralla vaan ne voi sijoittaa samaan kuvaan. Tuotetta voi pitää kädessä kuten tässä tapauksessa kahvimukia. Niitä voi vaihdella edes takaisin eli esiteltävissä oleva tuote on etualalla ja toinen takana. 

Kahvimukit voi asetella myös vierekkäin vähän vinoon ja irrottaa vaikka pillit tuotteen kyljestä. Jos tuotteessa on eriäviä osia, niin miksi ei ottaisi niitäkin enemmän käyttöön! Kameralla voi ottaa hieman sivusta otoksia eikä kaiken tarvitse näkyä aina tasaisesti. 

♥ Vaihtele kuvauskulmaa ja tuotteiden asentoja.
Kuvassa olevat asiat voi täysin purkaa taustalle yksitellen vähän päällekkäin tai vierekkäin. Miten se milloinkin toimii ja mistä itse tykkää. Kaikkea ei siis tarvitse ajatella mustavalkoisesti, että on käynyt ostamassa kasan tuotteita kaupasta ja nopeasti napsaisee kuvat nettiin. Siinä voi kysyä itseltään, että haluaako katsojien ainoastaan tietävän mitä on ostanut vai haluaisiko välittää niille myös sen katselunautinnon hyvästä otoksesta. 

Tämä pieni postaus oli kyllä sellainen pintaraapaisu, mutta halusin kuitenkin kirjoittaa jotain näiden omien harjoituksien takia. Aihetta voisi avata enemmänkin tulevaisuudessa ja näyttää lisää juttuja asiasta kiinnostuneille! :)

♥ Kokeile riisua tuotetta osiin rekvisiitaksi.
Miten kuvaat asioita?

14 kommenttia :

 1. Ehdottomasti lisää tulevaisuudessa tämmösiä :) Oli tosi mielenkiintoinen ja hyviä vinkkejä tämmöiselle laiskalle kuvaajalle :D Mää itse kuvaan sillä periaatteella, että kunhan saa selvää eikä kuvat heilahda :D En panosta ns että kuvaisin aina päivän valossa vaikka se onkin kivampaa. Pitää jatkossa yrittää panostaa, koska ero on huikea :) Varsinkin kun kuvia viitsii vähän muokata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jäi paljon vielä sanomatta, niin voisi jotain uusiakin juttuja ja kuvakulmia käydä läpi! Voisin myös etsiä mitä ilmaisohjelmia on aloittelijoille. Kun itsellä on vähän semmonen monimutkasempi ohjelma... :) No sinäkin näet sitten varmaan vuosienkin päästä, että mistä oot lähteny ja mitä oot oppinu! Mekin voitaisiin käydä niitä joskus tarkemmin läpi, että miten parantaa kuvauksia, jos vaan haluat. :)

   Poista
 2. Itse taas olen eri mieltä :) Itse koitan saada niin valmiin kun mahdollista ja monesti riittää kun koneella vain rajaan kuvaa. Kunnon kuvankäsittely ohjelmalla saa kyllä aikaan vaikka mitä, esim. täyden meikin kasvoille :)
  Itse saatan ottaa kuinka monta kymmentä kuvaa ennenkun saan yhden onnistuneen omaan silmään :DD
  Kivoja vinkkejä kyllä vasta-alkajille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm siis, että kameran kautta katsot onko hyvä ja koneella vähän vain rajaat? :) No sekin tietysti onnistuu. Itse olen niin hurahtanut kuvankäsittelyyn ja tulee skaalattua kuvaa sekä paranneltua värejä, tarvittaessa muita "terästyksiä". :D Mahdollisimman kiva ja joskus mulla menee kyllä niin ylikin nuiden kuvien muokkauksien kanssa, että ei mitään rajaa, mutta kaikilla tietysti oma tyylinsä miten asiat tekee! :D

   Poista
  2. Joutuu sitä nyt välillä korjaamaan värejä ja tarkentamaan , varsinkin jos ulkona kuvaa, mutta tuotekuvat otan teltassa ja kamerassa on sille omat säädöt, säädän kameran asetuksia tarvittaessa miltä kuva näyttää.
   Kuitenkin pyrin ottamaan järkkäristä kaiken irti ettei niin paljon aikaa mene kuvien käsittelyyn. Välillä sitä tulee kokeiltua kaikkia flittereitä yms. ja ne on kyllä kanssa aikas mageita.

   Poista
  3. Ahaa! No tuokin selittää paljon. Mä oon taas niin huono säätämään kameran asetuksia ja mulla ei löydy siihen niin paljon kiinnostusta kuin Photoshopilla pelleilyyn. En tiedä miksi... olen aina vähän ollut huono oppimaan teknisiä asioita vaan niin suuri halu toteuttaa sitä luovaa puolta! :D :)

   Poista
  4. Onneksi silti löytyy esim. photari millä saa tehtyä vaikka mitä. En mäkään muita osaa kun kameran ja koneen ja kameraakaan en vielä tarpeeksi hyvin :D

   Poista
  5. Järjestelmäkameran kun hallitsisi niin olis aika bueno! Pakko opetella. :D Kyllä mä puolet asetuksista ja jutuista tiedän, mutta toinen puoli opettelematta... ehkä tämä on laiskuutta kun tietää miten saa jo hyvän, mutta saattaishan sitä saada parempiakin. :D

   Poista
 3. Mä oon aika laiskasti kuvaillut tuotekuvia viime aikoina. Välillä jaksan asetella tuotteet jotenkin hienosti (esim. Möller kapseleista otin ihan hienon kuvan, jossa kapseleita oli pöydällä), mutta yleensä vaan asettelen jutut jotenkin sopivasti että kaikki näkyy ja otan kuvan suoraan edestä päin. Mutta tuotekuvat ei ehkä näyttelekään kissablogissa yhtä suurta osaa kuin esim. lifestyle- yms. blogeissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoista sä otatkin sitten sitäkin parhaimpia tilannekuvia ja poseerauskuvia, että niitä aina huokaillen katselen ja niiden avulla oot saanut näyttävyyttäkin instagramissa. <3 :) Ne on mahtavia ja saa minut vain haaveilemaan sitä lisäsalamaa mikä tulisi tarpeeseen... :D

   Poista
 4. tosiaankin tausta ja kuvan asettelu on tärkeää, jos haluaa antaa siitä tuotteesta hyvän ensivaikutelman! nää kuvat on hyvä esimerkki siitä, niin kivasti aseteltu ja tausta toteutettu. :) tän tyyliset postaukset kyl kiinnostais jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä ihan erilainen vaikutelma tällaiset kirkkaat ja tarkkaan harkitut kuvat kuin nopeasti pimeässä salamalla räpsäistyt. Eikä pelkästään tuotteissa ole aina tärkeää tämä vaan esimerkiksi eläimen myynnissä! Monesti törmää Facebookissa sellaisiin ilmoituksiin, jossa tyyliin on se kissa tai koira mitä myydään ja kuva saattaa olla tosi epätarkka, pimeä eikä eläin katso edes lähellekkään kameraa. Sitten vielä päälle jotakin "myydään, 10 euroa". Kertoo tosi paljon ja tosi houkutteleva myynti-ilmoitus? Pienellä panostuksella saisi varmaan enemmän irti ja tulisi nopeammin niitä yhteydenottojakin... kuten olen huomannut sijaiskotihommissa.

   Kiitos kommentista Inka ja kun kiinnostuneita löytyi nyt pari niin voin toteuttaa näitä lisääkin eli jää blogikirjan ideoihin! :) <3

   Poista
 5. Otan yleensä kuvia kirjoista blogiini. Juttu kuvien muokkauksesta voisi olla kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmosen päivityksen voisi tehdä, olen joskus kauan sitten toteuttanut miten muokkailen kuviani, mutta paljon on muuttunut sen jälkeen. :) <3

   Poista