Laadukas kissanruokatilaus | Zooplus

Kissat ovat luonnostaan lihansyöjiä, joten laadukas ja lihaisa ruoka 
sopii erinomaisesti kissoille jotka eivät ole raakaruokinnalla. 
Laaduton viljaa, sokereita ja vehnää sisältävät tuotteet 
tulevat pidemmän päälle kalliiksi kun kissa sairastuu.


Moro! Oletteko ikinä tutkineet pakkauksien sisällön selostusta ostaessanne itsellenne tai lemmikille ruokaa? Itse heräsin todellisuuteen tämän vuoden puolella ja tajusin mitä laaduton tuote voi aiheuttaa kissalle. Kokemuksen syvällä äänellä tästä kirjoitan! Joulun alla tein zooplussalle pitkästä aikaa isomman tilauksen, jolloin lähti erilaisia purkki- ja pussiruokia, herkkuja, raksuja sekä kuvista puuttuvat lohiöljypullo sekä sulkalelu. Zooplussan sivuilta löytyy ruokakategoriasta erikseen viljattomat vaihtoehdot ja asiakkaiden suosimat merkit, joten sieltä lähdin tilausta tekemään. Käydään yhdessä läpi laadukkaita ja hyviä vaihtoehtoja kissasi hyvinvoinnille.

Feline Porta 21 valmistetaan puhtaan luonnollisista raaka-aineista ilman kemiallisia säilöntäaineita. Sisältää tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita ja tauriinia. Kalsium-fosforisuhde pitää huolen luustosta. 
 lihaa: 46-65 %
 makuvaihtoehtoja: kana, kana ja aloe, tonnikala ja merilevä, tonnikala ja surimi tai kilohaili, tonnikala ja katkarapu tai naudanliha ym.
 viljaton

Miamorissa on kissan terveydelle tärkeä tasapainoitettu magnesiumpitoisuus. Antaa tarvitsemansa ravintoaineet, vitamiinit ja kivennäisaineet. Väri- ja säilöntäaineeton. 
 lihaa: 40-60%
 makuvaihtoehtoja: kani, kana, tonnikala, kalkkuna ja vasikka ym.
 viljaton


Applaws ei sisällä mitään keinotekoisia lisäaineita. Se on gluteeniton vaihtoehto ja luonnollinen koostumus. Kala on pyydetty delfiiniystävällisin menetelmin. 
 lihaa: 75-80%
 makuvaihtoehtoja: kananrinta, tonnikalafile, merikala, ankka, rapu ym.
 viljaton

Animonda Vom Feinstein on soijaton, säilöntäaineeton, ei geenimuunneltuja raaka-aineita. Tehdään huolella valikoiduista lihalaaduista ja valmistetaan ilman kastiketta. 
♥ lihaa: 63-65%
♥ makuvaihtoehtoja: lihalautanen, kalkkuna, kananmaksa, siipikarja, vasikka ym.
♥ viljaton

Runsas viljapitoisuus ruuissa jää hyödyntämättä ja 
on vaikea käsitellä kissan ruoansulatuksessa. 
Liiallinen hiilihydraatti muuntautuu glykogeeniksi tai rasvaksi 
jolloin tuloksena ylipainoisuus, maksa- tai haimasairaudet 
ja jopa diabetes. 

Kissan täysravinto ja täydennysravinto:
Teollinen ruoka voi olla joko täysravintoa tai täydennysravintoa. Täysravinnossa on lisättynä kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet sekä rasvaprosentti on oikea, kun taas täydennysravinnossa jotain jää uupumaan. Täydennysravinto ei yksinään sovi käytettäväksi ruokavaliossa, vaan sen lisäksi täytyy lisätä ruokavalioon joko jotain täysravintoa tai puuttuvat vitamiinit purkista. Sopivassa suhteessa kun ruokkisi kissaa raa'alla lihalla ja laadukkaalla teollisella märkä- tai kuivaruoalla, niin pääse aika pitkälle!


Raksuissakin katson nykyään missä pakkauksissa lukee "grain free" eli viljaton vaihtoehto kissalle ja mahdollisimman korkea lihapitoisuus. Voin sanoa etten vieläkään osaa ihan täydellisesti lukea selostuksia ja olla enemmän kriittinen siitä mikä olisi sitä täydellistä ruokaa kissalle. Pakkauksissa kun voi piileä muitakin ainesosia sen tavallisen viljan lisäksi.


Herkuissa suosin nykyisin (kylmä)kuivattuja versioita. Tuoreesta lihasta tai kalasta valmistetut makupalat on terveellisin vaihtoehto kissalle. Esimerkiksi Thrive ja Cosma tuottaa tällaisia putkiloita mitkä sisältää lihaa tai kalaa. Täysin luonnollisia ja lisäaineettomia versioita. Sisältävät 100% sitä lihaa tai kalaa kylmäkuivattuna. 


Lajityypillisin ravinto on kuitenkin kissalle raaka liha, sisäelimet ja luut. 

Mitä sinun luona syödään?

10 kommenttia :

 1. Applawsia ja Feline Porta 21:tä syödään täällä myös! Sekä lihoja,kaloja,pakasteita ja S-ryhmän Mjauta joka on viljatonta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva kuulla! <3 :) Meilläkin näitä samoja menee ja tietenkin lihat erikseen, vasta oli 4 kappaletta kanasuikalepaketteja 5 euron yhteishintaan kaupassa tarjouksessa! Ilmeeni oli unohtumaton. :D

   Poista
  2. Tännekkin tommosia tarjouksia!! :)

   Poista
  3. Hah no joo! En muista oliko 1 per/talous, mutta en olis voinukkaa ottaa enempää kun oli rahat niin tiukalla. :D Silti pelasti kyllä meidän viikon! :D

   Poista
 2. Mäkin tilaan kanilleni zooplussalta kaikkia hilavitkuttimia :-) Kanienkin ruoissa on ihan luokattomia roskavaihtoehtoja kaupoissa.. pitää ite älytä tutustua ettei huonolla ruoalla aiheuta lemmikille ikävyyksiä :-( onneksi olet säkin tarkkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva! Aaa no niitä täytyy sitten olla kyllä jokaisella lemmikkieläimellä nuita huonoja vaihtoehtoja... en ole yhtään tutustunut jyrsijöiden ruokajuttuihin, vaikka minulla aikoinaan kaksikin kappaletta on ollut! Kiva kun säkin oot ollut tarkkana pupusi suhteen ja annat laadukasta! :)

   Poista
 3. Itse en yhtään tykkää syöttää omalle kissalleni teollista halppis ruokaa, eikä se muutenkaan sitä suostu syömään, sille maistuu ennemminkin vaan nuo eläinkaupoista ostettu ruoka, raakaliha ja kotiruuat. :D Pitääkin siis käydä tsekkaamassa nuo Zooplussan sivut, voisi ostaa kisulle sieltä jotakin herkkuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva juttu, että sielläkin kissa tietää hyvän päälle ja varsinkin omistaja tietää mitä syöttää kissalleen. :) Suosittelen tsekkaa zooplussan! Sieltä saa vaikka mitä hyviä lihapitoisia ja viljattomia ruokia hyviin pakettihintoihin sekä muut oheistuotteet. :)

   Poista
 4. Kiva tietopaketti, kiitos tästä! Itse en ole Zooplussalta ikinä tilannut mutta Applawssia ostin Mustista ja Mirristä. Ei vaan tahdo kelvata, ilmeisesti koska on pateeta. Applawssin tölkissä oleva ei myöskään kelpaa, kun ei ole kunnolla kastiketta seassa. Vaikeaa :D kaupasta ostan sitten Shebaa johon sekoitan kanan sydäntä tai kivipiiraa. Toinen kissa syö erikoisruokavaliota eläinlääkäriltä :) mutta nyt on kokeilissa Canaganin tölkkiä ka jotain muuta. Ehkä niistä löytyy suosikkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustiin ja Mirriin on kyllä tullut nyt kivoja juttuja, että sieltäkin löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja ja laadukasta kissanruokaa. :) Meillä just avattiin tänään Applawsin purkkiruoka, mutta se oli semmosta kanasuikaletta niin maistui kyllä täällä kaikille paitsi Simballe jostain syystä. Mutta nuo kastikejutut on tuttuja juttuja kun ei tahtonut Simbakaan joskus syödä ruokaa, jos siinä ei ollut kastiketta! Kannattaa aina ottaa kokeiluun kaikkea ja suosittelen vilkaisemaan myös Zooplussan sivut! Sieltä vasta löytyykin kokeiltavaa. :D

   Poista