Kasvispiirakka = Vihis | HoviRuoka


Terve! Mietin aluksi, että tulenko kertomaan ollenkaan blogiin kasvispiirakasta... toisin sanoen vihiksestä. Hehkutukseni takia saattaa nimittäin lihansyöjätkin innostua tästä lihiksen sijaan ja sitten hyllyt on tyhjänä. :) Vihis on kasvissyöjien suuressa suosiossa ja sopii vegaaneille. Tätä herkkua palvotaan muun muassa Facebookin Sipsikaljavegaanit -ryhmässä, johon minäkin tammikuun alussa liityin. Itse en ole vegaani, mutta ryhmästä saa hyviä vinkkejä. Hauskinta on, että siellä ei oikeasti siedetä lainkaan mitään "vihreää" ruuassa (paitsi vihiksen käärepaperi on okei). Ainoastaan vegaanimättöä parhaimmillaan kuten ryhmän nimi kertoo. Itse en uskaltanut tämän kertaista täytettyä kasvispiirakkaa siellä jakaa, koska siinä on koristeena rucolaa.

Vihis sisältää riisiä ja kasviksia: tomaattia, porkkanaa, sipulia, paprikaa, purjoa, valkosipulia sekä mausteseosta. Tarkemmat tiedot löytyy HoviRuoan virallisilta sivuilta. Hinta on kaupoissa kokonaiset 99 senttiä.


Kasvispiirakan täyttömahdollisuudet on rajattomat! Itse laitoin tällä kertaa väliin kurkkusalaattia, majoneesia, juustoa, fetaa ja rucolaa. Olen nähnyt aikaisemmin mainitussa ryhmässä joitakin, jotka laittavat jopa vihiksen vihiksen väliin... tai ranskalaisia. :) Itse ajattelin seuraavaksi kokeilla laittaa perunasalaattia, tofua ja jotain muuta. Facebookin hakukenttään tai Instagramiin voi esimerkiksi kirjoittaa #tuunaavihis, jos haluaa ideoita muilta. Meillä nämä tulee kuulumaan miehen kanssa vakiovarustukseen jääkaapissa aina kun niitä kaupan hyllyltä löytyy!


Olisiko hetki aikaa puhua vihiksestä?

14 kommenttia :

 1. Tota vihistä on hehkutettu niin paljon sosiaalisessa mediassa että pakko varmaan itsekkin testata! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! :D Haha, on se kaiken arvoinen ja hyvää kunhan osaa oikein täyttää. :)

   Poista
 2. Varmaan ihan kiva vaihtoehto tämmöinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja miettii, että halpa esim. vegaanisille opiskelijoille päiväruuaksi. :)

   Poista
 3. Oo namnam, tätä haluaisin maistaa :)

  VastaaPoista
 4. Oi, vihikset! <3 Harmi, kun niissä on vehnää niin en pysty niitä suurkuluttamaan itse. Voisi alkaa tietysti leipomaan itse gluteenittomia vihiksiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon joskus tuolla ryhmässä nähny, että jotkut tekee itse vihiksiä joten ei yhtään hullumpi ajatus! :D

   Poista
 5. Mie tutustuin Vihikseen ekan kerran viime syksynä kun pääsin Hoviruualle tutustumaan ja sain näitä maisteltavaksi, paljon parempaa kyllä kuin lihapiirakat : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Mä huomasin vasta tammikuussa tosiaan tuolla sipsariryhmässä, että tämmösiäkin on olemassa. :D Sitä ei aina kaikkea huomaa tai tajua edes etsiä kaupassa! Nämä on kyllä parempia kuin lihikset. <3

   Poista
 6. Hyvältä näyttää vihis, vaikka siinä onkin vihreää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kyllä! Ukko vetää näitä aika paljon ja milloin milläkin täytteillä. :D

   Poista