PokemonGo! | Team Mystic (Lvl 18)


Moi! Koko maailmaa mullistava PokemonGo peli julkaistiin virallisesti myös Suomessa noin viikko takaperin. Syntymäpäivien aikaan latasin pelin Playkaupasta ja katsoin mistä on kysymys. Ajatus siitä, että joudun kulkemaan ympäriinsä Pokemonien perässä oli aluksi vieroksuttava, mutta tällä hetkellä niin normaalia. Viikon lomani aikana en ole sisätiloissa viihtynyt lainkaan, vaan ollaan Tuomon kanssa kävelty, pyöräilty ja jopa juostu lähialueilla sekä vähän kauempanakin. Tällä hetkellä olen level 18 pokemonkouluttaja ja mittariin on kertynyt liikkumista 50 kilometriä. Se siitä rentouttavasta lomasta... mutta hauskaa on ollut!

Mikä on PokemonGo?
Kännykkäpeli, joka hyödyntää puhelimen sijaintia. Sovellusta käytettäessä ruudulle ilmestyy kadut mitkä on todellisuudessakin siinä ja liikkuessa eri paikoista löytyy Pokemoneja. Hahmot ilmestyvät ruudulle ja niitä napatessa on käytettävä Pokemon -palloja.

Mitä pelissä tehdään?
Tarkoituksena tietenkin kerätä kaikki Pokemonit kuten tv-sarjassa. Matkan varrella on Pokemonien lisäksi Pokestoppeja, jotka on yleensä maamerkkejä ja niistä saa hyödyllisiä esineitä. Löytyy myös Pokemongymejä eli saleja mitä voi käydä valtaamassa itselleen tai harjoituttamassa omia hahmoja. Pelistä löytyy myös Eggejä eli Pokemonien munia, jotka kuoriutuu 2, 5 tai 10 kilometrin liikkumisesta. Harvinaisempia tyyppejä tulee tietenkin niistä mitä varten pitää kävellä tai pyöräillä enemmän.


Käyttääkö PokemonGo omaa sanastoa?
Todennäköisesti kaikki pelaajat käyttävät lähinnä englanninkielistä sanastoa puhuessaan pelin eri osa-alueista. Muutamia esimerkkejä kuten CP = compat power eli Pokemonin hyökkäystaso, XP = kokemuspisteet, jotka auttaa levelin saamiseen, stardust = aine jota saa Pokemoneja kerätessä ja sillä voi nostaa hyökkäystasoa, candy = karkki joka on kaikilla Pokemoneilla eri ja se auttaa myöskin kehittämisessä, lure = erityisesine minkä voi asentaa Pokestoppiin ja houkuttelee kaikki lähialueen Pokemonit puolen tunnin ajan paikan päälle.

Tällä hetkellä voimakkaimmat omat Pokemonit yltää hädin tuskin 1000 hyökkäystasoon, mutta olen ylpeä niistä. Viikon aikana olen saanut kehitettyä Eeveen Flareoniin ja Jolteoniin, joten Vaporeon puuttuu vielä tästä tyypistä. Scytheria kävin metsästämässä pitkin Teknologiakylää, mutta sain sen lopulta 10 kilometrin munasta. Ponyta tuli myös Pokemon -munasta ja se on aina ollut yksi suosikeistani tulityypin Pokemoista. Oulun torinrannassa ollaan vietetty nyt useampia iltoja Tuomon kanssa ja sieltä tulee veden lähellä tyypillisesti vesipokemoja ja ehkä harvinaisempia tapauksia kuin meidän alueelta. Lure -paikoista saa aika usein jopa Tentacruelin tai Jynxin.


Aloituspokemonit oli minulle tosi tärkeitä löytää ja onneksi viimeinenkin niistä kuoriutui muutama päivä sitten munasta. Kuvitelkaa se näky, kun hypin tasajalkaa jossain kadulla ja Tuomo yrittää olla häpeämättä. :D Kuulin jostain huhua, että aloittaessa tätä peliä Bulbasaurin, Squirtlen ja Charmanderin voi välttää kolmesti, kunnes alueelle ilmestyy Pikachu ja sen voi valita sitten itselle ensimmäisenä Pokedexiin. Kaikkien näiden lisäksi olen löytänyt Squirtlen toisen muodon Wartortlen "villinä luonnosta" jolloin sain sen haltuuni, mutta mieheltä valitettavasti karkasi. Moni voi varmaan samaistua tilanteeseen, jos pelaa tätä kaverin tai seurustelukumppanin kanssa. Me käydään kaikilla retkillä yhdessä, että voidaan kokea tämä ilo kahdestaan!


Meille 90-luvulla syntyneille tämä peli on edelleen kuin lottovoitto. Tarkistin, että ensimmäinen jakso Pokemonista näkyi Suomen telkkareissa vuonna 1999. Olin silloin 6-vuotias ja aloitin mielissäni keräilemään kortteja, palloja, leluja ja kaikkea siihen liittyvää. :) PokemonGo on herättänyt paljon mielipiteitä siitä miten lapsellista se on joidenkin mielestä kävellä ympäriinsä älypuhelin kädessä metsästämässä Pokemoneja. Ihmiset ovat kävelleet jo ennen tätä ne mobiililaitteet kädessä, joten tilanne ei eroa mitenkään. Ainoastaan olen huomannut sen, että ihmisiä on paljon enemmän liikkeellä pelin ansiosta ja sosiaalisia tilanteita tapahtuu usein kun keskustelee muiden kanssa kokemuksista. 

Voi olla, että Tuomon kanssa pelataan tätä vain tämän kesän loppuun ja kyllästytään sitten kun kylmät ilmat alkaa? Voi myös olla, että me halutaan kaikki Pokemonit ja ei luovuteta ennen sitä? Onko kukaan muu koukussa PokemonGohon?

14 kommenttia :

 1. Meillä on koko perhe koukussa tähän :D Milo tykkää kun pääsee lenkille tiuhaan tahtiin :D Mun eka oli Chanmander ja Pikachun olen nähnyt vain vilaukselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava yhteinen harrastus teillä sitten ja paljon ulkona liikkumista! Olenkin monesti miettinyt miten onnellisia koiratkin tällä hetkellä on ja väsyneitä. :D

   Poista
 2. Juu koukussa oltiin jo ennen kuin Suomeen julkaistiin :D Missä teamissa olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siinähän se postauksen otsikossakin luki :D
   Itse Valor =) Ritaharjussa/Kuivasrannassa on harmittavan vähän pokestoppeja. Hurjat 3 löytyy alle kilsan päässä ja yksi gym.

   Poista
  2. Joo Mystic olen! Otsikossa ainoastaan luki, että en sen enempää tekstissä sitä aukaissut. Ehkä mulla vaan veti puoleensa sen tiimin vakioväri kun sininen on suosikkini. :D

   Tuo on just aika kurjaa, jos omalla alueella ei hirveästi löydy saleja ja stoppeja niin pitää lähtee vähän kauemmaksi. Kerrankin hihkaisen innosta kun asutaan lähellä Yliopistoa ja se on täynnä kaikenlaista! :D

   Poista
 3. MÄ oon kanssa aivan koukussa :D lvl 19 ja team Valor <3 Mä olin just eilen kaverein kanssa lähemmäs 11 tuntia Helsingin keskustassa pelaamassa :D siellä on aina luret päällä. Käytiin myös siinä kaisaniemen tapahtumassa.. ja parasta eilisessä oli että sain Pikachun <333 ja käveltyä on tullu ihan älyttömästi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän postauksen myötä pääsin just lvl 20 eilettäin ja taas uusia ihania Pokemoneja pokedexissä. :D <3 Niin se vain päivässä muuttuu! Helsingissä varmasti ihan erilaista omistaa tämä peli kun siellä on stoppeja ja gymejä tiuhaan tahtiin sekä lureja ja varmasti myöskin vähän erilainen poketarjonta! :) Mutta pääasia, että peli pistää porukan liikkumaan, innostumaan ja ehkä tarjoaa sosiaalisiakin tilanteita! :D Pikachu! <3

   Poista
 4. Pelaan tätä kyllä mutta en sanoisi olevan koukussa. Latasin tämän pikkuveljen avustuksella ennen Suomen julkaisua enkä siltikään ole 10 lvl pidemmällä :D Tämä on selvästi enemmän suurkaupunkien laji, koska siellä on paljon pokestoppeja ja gymejä. Meillä raahessa on vissiin vain 4 gymiä ja alle 20 stoppia koko kaupungin alueella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oothan sinäkin hurjan kehittynyt pelissä vaikka teillä ei lähellä ookkaan stoppeja ja gymejä! Gymeistä mä en itse niin edes välitä, mutta stopithan pitää aina käydä, että pysyy pokepallotilastot suurena. :D

   Poista
 5. Itekin pelasin ennen kun julkastiin Suomeen. Mulla oli toinen käyttäjä mutta kun latasin pelin uusiksi niin uusi käyttäjä tuli, en tajunnu että samalla pääsee kirjautuu sisään ja ulos :D no nyt uudella siellä lv6 ja Valor tiimi koska punainen lempiväri. :D en nyt sillee koukussa vielä ole mut välillä enemmän liikun tehostaa laihdutustani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siitä oli se alkuversio, mutta en silloin ihan alussa innostunut itsekkään. Nyt kun se on virallista niin sai kai innostumaan enemmän ja puhumaan mm. kavereiden kanssa löydöistä sekä näkee paljon ihmisiä tuolla pelaamassa niin mukava kokoontua yhteen. :) Kivahan se on silloin tällöinkin vaan pelailla, jos ei ihan koukussa oo! :)

   Poista
 6. Joo meilläkin pelataan pokemonia! :P <3 Ihanaa yhteistä tekemistä Jampankaa :D Mää oon vasta lv 9 ja kuuluun keltaiseen tiimiin. Pitää lähtee joku päivä yhessä kattoon keskustan pokemoneja :) Itse en siellä ole vielä käynyt keräileen, mutta kuullut että hyvin löytyy pokemoneja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torinrannasta ainakin kannattaa käydä nappaamas ja samalla istua iltaa! Joo vois yhessä lähtee. :) Kiva kuulla että tekin ootte innostunu! Hauskaa etsiä yhdessä. :D <3

   Poista
 7. Are you not playing Pokemon Go? Download It Now (Available for iOS or Android)

  VastaaPoista