Sisustushaaveita | Uusi asuntoKollaasin kuvista osa Ikean sivuilta.

Moi! Tulevan muuton ohella olen pyöritellyt mielessäni miten kämpän sisustus voisi muuttua verrattuna vanhaan. Miehen kanssa ollaan myyty pois mm. sohva, yöpöydät, sisustustavaraa, hylly ja monta muuta asiaa. Ne eivät syystä tai toisesta innostaneet enää ja halusin hankkia jotain muuta tilalle. Facebookin Oulu -kirppiksellä on ollut paljon varteenotettavia vaihtoehtoja myytävänä, mutta usein kommenttiketjuun on kerinnyt muodostua 10 kommentoijan jono tai hinta on epäilyttänyt. Toisaalta huonekalujen etsiminen kannattaa aloittaa vasta marraskuun puolella, kun näkee konkreettisesti mihin muut tavarat sijoittuu sekä muuttopäivästä ei tulisi niin raskas.

Tehtiin muutama kuukausi sitten ystävän kanssa vaihtokaupat ruokailuryhmistä ja tilalle saatiin kahden hengen valkoinen pöytä pehmustetuilla tuoleilla. Pinnatuolit on kiehtonut minua jonkin aikaa ja varsinkin ajatus kahdesta pastellinvärisestä tuolista. Saattaa olla, että jos semmoset osuu kohdalle, niin maalaan ja sovitan ne mieluummin nykyisen pöydän alle. Sohvan muoto ja tekstiili on yksi päänsäryistä. Olisiko kätevintä ostaa kulmasohva, joka muuttuu samalla vierasvuoteeksi? Vai kahden istuttava nahkasohva?

Jonkinlainen korkea vetolaatikosto olisi paikallaan meikkipöydän viereen mihin kokoaisi kätevästi kaikki kynsilakat ja meikit käden ulottuville. Aikaisemmin niiden paikka on ollut vaatekaapin perällä tai arkussa. Kokovartalopeiliä meillä ei ole oikeastaan ikinä ollut ja sellainen olisi enemmän kuin tervetullut makuuhuoneeseen. Yöpöydät olivat aikaisemmin raskaan tummanruskeat ja olin ensin ajatellut fixata ne, mutta minun mielestä yöpöydäksi riittää korkeajalkainen yhdellä laatikolla. Äiti oli kuunnellut toiveitani ja pistänyt nämä Ikeasta tilaukseen tupaantuliaislahjan muodossa.

Sisustuselementit ei varmaan poikkea aikaisemmasta paljon, koska hempeän sininen ja vaaleanpunainen on ollut aina niitä kivoja väripilkkuja siellä täällä. Valaistuksessa on ollut puutteita nykyisessä asunnossa, joten valoja voisi asentaa useampia myös siinä mielessä, että ne näyttävät hyvältä (vessassa, meikkipöydällä, ikkunoissa).

Viimeisimpänä astianpesukone joka sopisi mielellään kahden ihmisen talouteen. Ei sellaista isoa perhemallia, vaan joku puolikas versio. Astioiden pesusta meille tulee kaikkein eniten aina väittelyä ja olisi enemmän kuin mahtava asia löytää sopivan kokoinen ja edullinen kodinkone näin kolmen vuoden käsin tiskaamisen jälkeen. 

Meidän budjetilla suurin osa näistä todennäköisesti toteutuu vahtimalla tarkasti netin kirpparisivustoja, myymällä tarpeettomia esineitä eteenpäin ja fixaamalla nykyisiä huonekaluja. :)

Tykkäätkö sisustamisesta?

10 kommenttia :

 1. Toi kuvassa oleva sohva on just sellainen, minkä mä haluaisin ♥ Itse olen ainakin todennut, että tuollainen kulmasohva jonka saa tarvittaessa vierasvuoteeksi on kaikista paras :) Itelläkin on edessä muutto, joten mä jo suunnittelen miten uuden asunnon sisustaisin yms. Jotekin niin innostavaa ja kivaa muuttaa uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia kulmasohvia tulee yllättävän usein fb-kirppikselle myyntiin ja aika edullisestikin, mutta siihen on jo kerinnyt muodostua jono ennen kuin itse edes huomaa ilmoituksen. :D Vierasvuode tarvittaessa olisi kyllä niin hyvä ja käytännöllinen! Olen ihan samaa mieltä, että innoissaan muutosta! :)

   Poista
 2. Suosittelen kyllä kulmasohvaa me hankittiin viimeeksi tuollanen melkein samanlainen ku kuvassa ja se on tosiaan kätevä vierasvuode &iltasin levitetään ku katotaan tv:tä
  Tosin ne maksaa uutena aika paljon mutta jos torista tai jostain löytyis,ostin ite alennuksella mutta tais jäädä viel yli 400e hintaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon usein Oulun kirppisryhmässä nähny myls 50-100€ luokkaa olevia kulmavuodesohvia, mutta en ikinä oo kerinny varata niistä mitään. :D Se olis myös kätevä jos vaikka sairastaa, niin ei häiritse sitten toisen nukkumista!

   Poista
 3. Mäkin haaveilen kulmasohvasta, mutta kun toi meidän nykyinen sohva on maailman mukavin nukkua (joko sängyksi avattuna tai ilmankin), että ei siitä raaski luopua. En vaan tykkää sen väristä, haluisin harmaan tai mustan sohvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä värinen sohva sulla nyt sitten on? Semmonen tummanharmaa olis upea tai vaaleanharmaaki kelpais... mustasta en tiedä jos näkys liian helposti kissankarvat. :D En alussa miettiny tarkasti edes sitä miten tummanruskeassa huonekalustossa erottuu hyvin kaikki karvat... mutta ajattelin, että kehittelen muutamia projekteja muuton jälkeen millä saan fixattua ne mieleisiksi. :)

   Poista
  2. Meillä on sama ruskea sohva mikä meillä on ollut koko ajan. Jotenkin se väri ei vaan sovi meidän kämppään ollenkaan. Ja materiaaliksi haaveilen nahasta, vaikka tiedänkin (kokemuksesta) että se ei välttämättä ole kestävä valinta kissatalouteen.. :D

   Poista
  3. Sitä mäki mietin, mutta nahkasohva ois niin siisti!!!! :D

   Poista