Simban hammaskiven poisto | Eläinlääkäri Lemmikki


Heissan! Simban kommelluksista voi lukea aikaisemmin täältä ja täältä. Kuumeilun ja lääkekuurin jälkeen varasin ajan hammaskiven poistoon. Eläinlääkäri Riitta-Liisa oli aikaisempien tutkimusten yhteydessä epäillyt suutulehdusta. Itsekin olin jo pitkään miettinyt, että on hammaslääkärin aika. Siirryin tuumasta toimeen ja odoteltiin viikko operointia kunnes saapui marraskuun maanantai 14. päivä. Simba ihmetteli aamulla, kun ei saanut tuttuun tapaan ruokaa, vaan joutui kuljetuskoppaan. Onneksi poika ei pahemmin sitä säikähtänyt, koska se yleensä tarkoittaa sitä, että ollaan menossa Kainuuseen... tällä kertaa ei. :D

Saavuin Lemmikkiin heti ovien avauduttua ja meidät otettiin melkein heti vastaan. Riitta-Liisa kyseli Simban vointia ja haki laatikon minkä päällinen on läpinäkyvää kupua. Kissa laitettiin sinne ja eläinlääkäri sanoi aloittavansa hommat kunhan Simba saa ensin rauhoittua kymmenisen minuuttia. Sain arvioivan ajan milloin voin hakea toipilaan ja lähdin kotiin. 

Iltapäivällä oli jo operaatio ohi ja Simba täysin hereillä kopassaan. Riitta-Liisa sanoi, että persialaiset yleensä nukkuu pitkään, mutta tämä poika oli pompannut heti ylös. Luulin hampaiden tilanteen olleen paha, mutta eläinlääkäri kehui ne maasta taivaisiin. Hammaskiveä lukuunottamatta täysin kunnossa (ei reikiä, ei mitään) ja seuraavaa aikaa kannattaa harkita vasta parin vuoden päästä. Huokaisin helpotuksesta! Hetken juttelun jälkeen lähdin kassan kautta autoon.

Simba oli koko illan läheisyydenkipeä ja huoppui vähän askelissaan. Moneen kertaan se käpertyi kainaloon ja saattoi nukkua siinä 10-30 minuuttia. Silmät mollotti lautasina ja kuola valui suupielistä, mutta ruokakin alkoi jo maistumaan. Felix ei sen kummemmin veljeänsä vierastanut, vaikka tuoksui vähän erilaiselta. Seuraavana aamuna tilanne jo normalisoitui kaikkien osalta!

Milloin viimeksi olet ollut
lääkärin kanssa tekemisissä?

4 kommenttia :

 1. Hyvä, että operaatio meni hyvin! Me vasta käytiin meidän Pätkän kanssa hammaskivenpoistossa 8. päivä! :D Pojalta poistettiin samalla yksi hammas kun ilmeisesti heilui. Liotin kuivanappuloita vedessä kun tuo ei märkäruuasta välitä ja niitä söikin innoissaan parit ekat päivät. Nyt menee jo nappulat kuivana vaikka oon silti edelleen liotellut pienen määrän päivittäin kun tuo niistä nyt tuntuu tykkäävän taas hetken aikaa :D On niin kovin nirso ruuan suhteen, mutta onneksi juo ihan hyvin niin vatsa toimii nappuloista huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä milloin Felix tarvitsee ajan, mutta sillä on muutenkin hyvin vähän kertynyt hammaskiveä, koska se syö paljon sitkeää lihaa ja oikeastaan kaiken mitä tarjoan. :)

   Kuivaruoat aiheuttaa usein kissoissa nirsoilua varsinkin jos ne sisältää viljaa/sokeria tai niitä on koko ajan tarjolla. Jos nappuloiden määrän vähentäisi minimiin tai ostaisi viljatonta niin kissa alkaisi kyllä syömään muitakin ruokia. Minulla on useammasta tapauksesta kokemusta. :)

   Poista
 2. Ihana Simba <3 ! Emman kanssa oltiin viimeksi hammaskiven poistossa , siitäkin jo aikaa .. Mikon kanssa pitäis mennä jonkun ajan päästä myös .. ensiapuna olen hommannut sellaista jauhetta , jota aamuisin lisään ruoan sekaan .. ihan eläinkaupoissa myynnissä , PLAQUEOFFia .. ätini koiralleen käyttää ja suositteli testaamaan .. toki on kovat purtavat , Mikko silloin tällöin jäystää mm. kanankauloja , Emma ei kyllä niistä piittaa :)Mäkin koitan taas palailla blogin pariin ... http://marranmurinat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit mukava kuulla sinustakin pitkästä aikaa! <3 :)

   Poista