Uuden asunnon esittely | Kolmio


Moi! Tiedän, että siellä ruudun takana osa on jo odottanut tätä julkaisua kuin kuuta nousevaa! :) Muutettiin Tuomon kanssa noin viikko sitten uuteen asuntoon. 47 neliöisestä kaksiosta 59 neliöiseen kolmioon. Muuttopäivänä uurastettiin yhteensä 16 tuntia putkeen pienen porukan voimin, että saatiin vanha sekä uusi asunto kuurattua lattiasta kattoon. Huonekalujen siirrossa oli myös iso homma ja parvekkeelle piti saada saman illan aikana jonkinlainen verkotus. Voin kuule sanoa, että seuraavana päivänä joka ikistä paikkaa kolotti ja myös sellaisia mitä ei ole olemassa ihmisen kehossa. Toipumisen jälkeen olen kuitenkin käynyt useaan otteeseen ystävien kanssa kurkkimassa sisustusliikkeitä ja kytännyt nettikirppiksiä. Asunto on siinä kunnossa, että sen kelpaa esitellä.

Makuuhuone sijaitsee ulko-ovea vastapäätä ja vessan vieressä. Ollaan miehen kanssa sovittu, että se on enemmän "meikkipyhättöni", sillä Tuomolla on erikseen työhuone. Makkariin mahtuu sängyn lisäksi yöpöydät, vaateteline, meikkipöytä, lipasto, arkku ja kokovartalopeili.


matto 25 € ja peili 40 €
/ Jysk


Huoneeseen on myös upotettu oven viereen paljon kaappitilaa, jotka on kaikki minulla käytössä. Oman nukkumapaikan puoleista seinää koristaa pöytä ja lipasto missä säilytän lähinnä meikkejä. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa hankkia isompi peili nojaamaan pöytää vasten.

Kissoille makuuhuoneessa on ensimmäinen vessa ja raapimispuu.


Työhuone sijaitsee eteisen käytävällä eteenpäin mentäessä. Edellisessä kämpässä Tuomon tietokonenurkkaus sijaitsi olohuoneessa, mutta nyt on onneksi erillinen tila. Huoneessa on saman verran kaappeja kuin makuuhuoneessakin ja kaikki niistä on miehen käytössä.


Laitteiston lisäksi aluetta hyödynnetään myös kissoille. Tietokonepöydän vieressä tyhjässä nurkkauksessa on toinen kiipeilypuu ja hiekka-astia. Tämä paikka olisi myös hyvä sijaiskotikissoille, kun ne pitää yleensä ensin eristää.


Eteinen on hyvin suunniteltu käytävä, josta pääsee kolmeen eri huoneeseen, joista ensimmäinen on vessa ja sitten tulee makuuhuone sekä työhuone vierekkäin. Naulakkosyvennyksessä on runsaasti tilaa ja kaapistoja on tuplamäärä verrattuna edelliseen asuntoon. Käytävän päässä aukeaa tila olohuoneeseen, keittiöön ja parvekkeelle.


Vessa on tilava, mutta hieman huonosti suunniteltu. Tuntuu, että siellä on ainakin tällä hetkellä liikaa hukkatilaa. Vessapaperiteline on asennettu epämukavaan paikkaan. Pesukonetta käyttäessä poistovesiletku pitää ohjata vessanpönttöön, koska liitäntä on altaan alla. Edellisessä kämpässä oli paremmin suunniteltu tämän suhteen.


Olohuone on tällä hetkellä suosikkipaikkani kaikista huoneista. Saatiin nettikirpparilta 50 € hintaan iso mustanharmaa kulmadivaani, jossa on vaihdettava divaanin puoli ja vuodesohvan ominaisuus. En halunnut perinteistä "televisio yhteen nurkkaan ja sohva toiseen", vaan jaoin tilan useampaan osaan. Sohvan takana on tällä hetkellä tuuletin ja kolmas raapimispuu, mutta sen suunnittelu on vielä kesken. Olohuoneen nurkassa on myös viimeinen kissan vessa.


Televisiota asennettaessa oltiin tosi järkyttyneitä siitä miten pieni se on tässä tilassa. :D Pitää alkaa jossain vaiheessa säästämään rahaa isompaan laitteeseen. Ystävä lahjoitti ilmaiseksi pienet kärryt mihin sain kasattua kaikki suosikkileffani ja sarjat. Televisiotasoa duunaan jossain vaiheessa dc-fixillä, joten siihen tulee muutoksia. :)


sisustuskirjain 8 €
/ Jysk

Keittiö on avoin konsepti, joka sopii tällaiselle vieraiden viihdyttäjälle erinomaisesti. Ystävät voivat siis loikoilla sohvalla, kun minä touhuan keittiössä herkkuja! Välikön taakse keittiön puolelle jäi tiskiallas, mikro ja lisäkaapit kuvauksista pois. Mielestäni hauska plussa ettei olohuoneeseen näy tiskien määrä. :D


hedelmäkulho 9 €
/ Finnmari

tekstitaulu 4 €
/ Jysk


Parveke kohdistuu ruokapöydän ja jääkaapin väliin. Aikaisemmassa kämpässä ei ollut tätä luksusta, joten olen enemmän kuin mielissäni hankkinut uusia kalusteita ulkotiloihin!


parvekekalusto 40 €
/ ystävältä

lyhty 4 €
/ Click Shoes

kuramatto 6-7 €/m
/ Bauhaus


Ja viimeisin, mutta ei vähäisin. Parvekkeen kissaverkko, joka ei jätä jälkiä irrottaessa, mutta on samaan aikaan tukeva ja turvallinen. Jokainen reikä ja välikkö on tukittu verkolla tai listalla ettei kissat työnnä päätä sinne. Seuraava urakka olisi rakentaa lemmikeille sopiva kiipeilypuu, että ne näkisivät samat maisemat kuin me ihmiset.

hehkulamppuvalot 30 €
/ Bauhaus


Miltä asunto vaikuttaa?

4 kommenttia :

 1. Näyttää kivalle, mutta mihin olit piilottanut kissat kuvauksista ;) Onko tuo parvekkeen verkko mitä ja onko sille tehty kehykset joilla kiinnitetty seiniin vai miten se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1 ja 3 kuvassa on Simba sekä Felix. :D Parvekkeen verkko on jotain tiheää jyrsijäverkkoa ja nuo puulistat kehystää ja tukee, mutta niitä ei oo kiinnitetty betoniin ettei jää jälkiä. Mä en oo ihan varma miten se on asennettu siihen kun Tuomo ja sen iskä sen teki, mutta se on tosi tukeva ja ammattilaisen tekemä. :D Kai siinä jotenki nuo listat tukee toisiaan sillä tavalla, että se pysyy kiinni. :D

   Poista
 2. Kiva asunto
  Onnea uuteen kotiin

  VastaaPoista