Kaksi yötä jouluun | Kuulumisia


Hei! Kuuntelen tällä hetkellä Spotifyn soittolistaa ja kirjoittelen ylös ruokia mitä valmistan tänä jouluna meidän pöytään. Meidän perinteistä poiketen ajattelin kokeilla tehdä bataattilaatikkoa, kermaperunoita ja porkkalaa. Kaikille jotka ei tiedä mitä porkkala on, niin se on käytännössä porkkanan valmistustapa mikä muistuttaa käsittelyn jälkeen kylmäsavulohta. Valmistin tätä hittituotetta myös pikkujouluihin ja ystävät kehui makua. Jälkiruoaksi ajattelin tehdä rocky roadia (vegaanista suklaata, kuivattuja karpaloita, vaahtokarkkia ja pähkinärouhetta) pieniin vuokiin. Vanhemmat ja isovanhemmat kokkailee sitten muut jouluun kuuluvat ruuat luonnollisesti. 

Joulukuu on mennyt jotenkin tosi nopeasti ja nyt on enää kaksi yötä aattoon. Minulla oli suklaakalenterikin päivien laskemista varten, mutta se jäi Ouluun. Meillä on aina perinteenä Tuomon kanssa, että vietetään aattoa omien vanhempien luona. Kissat on tietenkin mukana ja auttaneet ahkerasti lahjojen paketoinnissa. En sanoisi, että olin aikaisin liikkeellä mitä tuli lahjojen ostoon, mutta sain kaikki mieleiset asiat hankittua ja annan myös jotain itse tehtyä! Kissoille en tällä kertaa hankkinut mitään, koska zooplussasta tuli vähän aikaa sitten jo paketti missä oli uusi tunneli, raapimismatto, leluja, herkkuja ja ruokaa. Voi olla, että joku muu on lähipiiristä muistanut Simbaa ja Felixiä lahjoilla. :)

Tämä päivä menee lähinnä viime hetken ruokaostoksia tehdessä ja niitä kokatessa. Viimeiset lahjat on vielä sinetöimättä ja sitten olisi vuorossa aaton odottelu. Joulupukki ja noitarumpu pitää ehdottomasti katsoa, koska se kuuluu klassikoihin. Onneksi Spotifysta löytyy myös "Parhaat joulubiisit" soittolista, että tunnelmaan virittäytyminen on oikealla aaltopituudella.

Mitä sinulla on suunnitelmissa?

2 kommenttia :

  1. Mulla ois tänään vielä paketointia. Ei meinaa vaan kiinnostaa mikään, ku kaks viikkua ollu ärsyttävää flunssaa. Äänikään ei lähe, mutta toivottavasti saisin sen jouluksi takas. :D Jouluna ollaan perheen kans ja syyään perinteisesti mummulla ja pappalla koko perhe jouluruoka, sitte käydään haudoille laittamasa kynttilät ja kotia fiilisteleen ja availemaan paketteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paketointia viime tingassa. Tuttu juttu. :D Äitilläkin näytti flunssaa olevan, mutta silti pitää ruokakaupassa käydä ja lopulliset asiat hoitaa. Kuulostaa mukavalta perinteeltä teilläkin tuleva aatto! :)

      Poista