Vegemessut 2017 | Kattilahalli, Helsinki


Tapahtuma järjestettiin 28.1.2017.
Kuvat otettu digitaalikameralla.

Heippa! Iiks, olen niin innoissani kirjoittamassa tätä postausta! Kävin viikonlopun reissun Helsingissä, koska historian ensimmäiset Vegemessut järjestettiin Kattilahallissa. :) Järjestävät eivät selvästi olettaneet siitä tulevan niin jymymenestys, koska paikalla kävi kaikkiaan 3200 ihmistä yhden päivän aikana! Onneksi oltiin äitin kanssa varauduttu ostamaan ennakkoliput, joten oltiin ensimmäisten joukossa sisällä. Saavuttiin paikalle 9.50 ja kello 10.00 aukesi ovet. Ennakkojono valui sisään suorilla ja lippuja jonottaneet joutuivat hetken odottamaan. Tai no... osa oli odottanut jopa tunnin siellä sateessa, koska jono kasvoi vaan. Onneksi ihmiset pääsi loppuajasta jo ilmaiseksi sisään ettei tarvinnut maksaa enää pääsylippuja.

Sisälle päästyämme meille jaettiin goodie bagit joista on tulossa erikseen vielä kuvat. Muistaakseni 100 ensimmäistä sai kassillisen uutuustuotteita. Näytteilleasettelijoilla oli muutamilla pieniä kasseja ja joka paikasta löytyi tietenkin maistiaisia. Onneksi en syönyt aamupalaa! :)


Tuttuja ständejä oli mm. Alpro, Hoviruoka, Vegaanituotteet, Apetit, Jalotofu, Oumph, Kolmen kaverin jäätelö, Jokaiselle, Vegekauppa, Planti, Animalia ja monia muitakin. Päivän aikana oli myös ohjelmaa lavalla eli kasvisruokien valmistusta. Hans Välimäki oli ainakin minulle tuttu julkkis. Kattilahallin alatasolla oli niin sanotusti kolme eri käytävää ja yläkerrassa vielä muutamia esillelaittajia. Ruokien lisäksi löytyi myös muitakin oheistuotteita kuten kangaskasseja, pinssejä, tarroja ja paitoja.


Old Town Tallinn pöytä pursusi mitä ihmeellisimpiä vegaanisia suklaaleivoksia ja myyjät puhuivat ainoastaan englantia. Se ei toki ketään haitannut, koska pöydän ympärillä pörräsi koko ajan asiakkaita. Naismyyjä kutsui meidät tervetulleiksi heidän kauppaan, jos käymme Tallinnassa. Ostettiin kolmea eri suklaaleivosta ja kaksi makua niistä oli liian vahvoja minun makuuni, mutta pähkinäisestä palasta tykkäsin tosi paljon. 

Osallistuin ennen Vegemessuja Apetitin vegeblogihaasteeseen ja sitä kautta sain ilmoituksen, että minua odottaa tuotepaketti heidän pöydällä. Sain kylmälaukun joka sisälsi uutuustuotteita ja mielelläni niitä pian testailen. :)


Oumphin osastolla minulla lähti melkein jalat alta, koska se nacholastun päällä oleva nyhtöjuttu oli niin taivaallista! Koristeena vielä marinoitua punasipulia. Muistutti niin elävästi lihaa, vaikka en kasvisruoalla yleensä lihaisaa makua edes hae. Nuoret tarjoilijamiehet sanoivat, että sille ei ole muuta tehty kuin otettu pakastepussista ja pyöritelty paistinpannulla. Äitin kanssa käytiin toinenkin kierros maistamassa kyseistä herkkua. 


Sata ensimmäistä meidät mukaan lukien sai myös maistiaislautasen toisaaltakin missä oli mm. kahdenlaista hummusta, marinoitua porkkanaa, kikherneitä, kvinoasalaattia ja kasvispyöryköitä. Kaikki maistui erittäin hyvälle jälleen kerran!


Tofupuolella tarjoiltiin myös kolmella eri valmistusmenetelmällä tehtyä tofua. Ainakin oman muistini mukaan oli punajuuritofua ja tälläista munakasta jäljittelevää tofukasta. Kolmatta ei päästy maistamaan, koska se tofukokki niin kiivaasti selitti vain valmistusmenetelmiä tekemättä mitään niille pannussa oleville tofuille. :D


Rakastuin kylmästi tähän Kolmen kaverin minttusuklaa jäätelöön. Mennäänkö naimisiin purkkiseni? Hyvästi Tuomo. :D Jäätelörekalla oli hauska ilmoitus missä kehotettiin ottamaan kuva joka liittyy tähän jäätelöön ja tägätä siihen 3 kaveria (Facebook tai Instagram), niin sai ilmaisen purkin. Äitin kanssa oltiin just syöty vähän tulisempaa hummusta ja upotettiin lusikat tähän purkkiin joka katosi hetkessä parempiin suihin. 


Parin tunnin jälkeen alkoi tuntua siltä, että oltiin tarpeeksi kierrelty ja syöty, mutta jotain vielä puuttui mahasta. :D Muistettiin, että jonottaessa Kattilahallin sivussa oli muutama ruokarekka. Otettiin aulasta leimat, että päästään sisälle ja mentiin katsomaan sateiseen säähän tarjontaa. Ruokarekasta bongattiin bataattiranskalaiset vegaanisella majoneesilla. Voin sanoa, että ihan törkeän hyvää oli tämäkin annos ja täyttävä. 


Kaiken kaikkiaan tunnelma messuhallissa oli erittäin positiivinen ja ihmiset hymyilivät toisilleen. Väkeä oli paljon, mutta käytävä ei missään vaiheessa ollut liian ahdas ja kukaan ei käyttäytynyt huonosti, vaan antoi tilaa. Minulla jäi siis positiivinen kuva ja kerkesin käydä kaikki pisteet läpi ainakin kahteen kertaan. Istuttiin lopuksi hallin nurkassa syömässä mango-porkkanamehujäätä ja odoteltiin kyytiä. Luettiin vielä illalla, että Vegemessut saa suuren kysynnän vuoksi jatkoa ensi vuonna isommissa merkeissä! :)


Goodie bagit, arpajaisvoitot ja ostokset tulossa myös blogiin lähiaikoina.
Olitko sinä Vegemessuilla?

4 kommenttia :