Elsan sijaiskotipennut syntyi | PoPoPet


Moikka! Elsa-emon pennut syntyi 13.3-14.3. välisenä yönä. Valmistauduin operaatioon lukemalla nettiä ja kissanpentuihin liittyviä kirjoja, mutta kaikki oli niin sanotusti turhaa työtä. Elsa synnytti 5 karvaista lasta ihan hiirenhiljaa yön pikkutunteina. Aamulla Tuomo heräsi ja oli kuullut hiekka-astiasta epäilyttävää vikinää. Sen jälkeen tuli herättämään minut ja en ole ikinä hypännyt niin lujaa sängystä ylös! Oltiin valmisteltu perheenlisäykselle kolme erilaista pehmeää paikkaa, mutta emo oli päättänyt työntää ne kaikkein epäloogisimpaan astiaan talossa. Sanomattakin selvää, että pennut piti heti ensi alkuun pestä, koska kaikki oli niin hiekkaisia. Tiesin, että sukupuolet olisi näkynyt parhaiten vastasyntyneistä poikasista, mutta en halunnut aiheuttaa Elsalle enempää hätääntymistä. Pennut huusivat ja sätkivät kuin ensimmäistä päivää. :D Tärkeämpää on antaa emon ruokkia ja hoitaa pikkuisiaan kokematta minkäänlaista uhkaa ympäristössä. Kuvat otin itselleni muistutuksena pentujen yksilöllisistä eroavaisuuksista. Aamuin ja illoin punnitaan keittiövaa'alla kissat, että nähdään painokäyrä ja kehitys jatkossakin gramman tarkkuudella.

Syntymäpainot: 
ylhäällä vasen 101 g, ylhäällä oikea 105 g, keskimmäinen 101 g
alhaalla vasen 101 g ja alhaalla oikea 90 g

Elsan tarinan näet täältä.

12 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Nyt näyttävät jo vähän enemmän kissoilta kun on turkki kuivunu. :D

   Poista
 2. Voi miten lutuisia pikkukisuja! <3 Meille muuttaa ensiviikolla hieman alle vuoden ikäinen kissa, jonka löysin eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta. Tosi ihanaa tarjota koti sitä tarvitsevalle! :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Olen onnellinen puolestasi ja samalla kiitollinen, että olet ottanut kotia tarvitsevan kissan löytöeläinyhdistykseltä. :) Kiitos! Hyviä kissanpäiviä teille!

   Poista
 3. Voi mitä pieniä söpöliinejä
  nyt blogissa arvonta jos kiinnostaa

  VastaaPoista
 4. Apua noi harmaat pallerot <3 <3 Liian suloisia! Onneksi olkoon "perheenlisäyksestä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä huippuja, itsekkin tykkään! Meille ei yhtään jää, mutta on kyllä kiva hoitaa nämä ekat pennut luovutusikään ja etsiä kodit. :)

   Poista
  2. Saisinkohan ukon suostumaan yhteen tuommoiseen harmaaseen naperoon? :D

   Poista
  3. Vaikea sanoa toisen puolesta. :D

   Poista