"Yhden romu on toisen aarre" | Made by iskä

Metso
Taideteokset tehnyt: iskä
Kuvannut: minä

Vierailin viikonloppuna Kainuussa porukoiden luona ja iskä on viime kuukausien aikana väkerrellyt jos jonkinmoista taideteosta pelkästä romusta. Tiedättehän, metallikappaleita, putkistoja, haravan pätkiä, jousia, kaasupullon suojakorkkeja, pyörän raakileita, kulkuneuvojen ruostuneita osia sekä tankkeja ja tyhjiä maalisankkoja jne.  Lomalla hänellä oli aikaa toteuttaa myös sellaisella vauhdilla projekteja, että metsän eläin syntyi suunnilleen päivässä. Ihailen isän kykyä nähdä potentiaalia kasassa kierrätysosia ja selkeää visiota siitä, että niitä yhdistelemällä saa aikaan jotain uutta. Hänellä oli jopa arvuutusleikki Facebookissa mitä kuvan sälästä on syntymässä, mutta itse on osannut nähdä sitä mitä isä siinä näki... nimittäin kurjen. Kotitalon pihaa koristaa nyt tällä hetkellä yhteensä 15 erilaista eläintä ellei isä ole kerinnyt ottaa jo jotain uutta ideaa tulille. :)

Joutsen
Vuohi
Facebookissa on olemassa ryhmiä missä ihmiset julkaisevat itse tehtyjä tuotoksiaan ja siellä nämä aarteet on herättäneet pelkästään positiivista palautetta. Kommentoineet on ehdottaneet näyttelyn pystyttämistä ja nettisivuja missä myydä tuotoksiaan. Isän omin sanoin hänellä on tarkoitus inspiroida muita ihmisiä teoksillaan. Minusta siinä on hyvä ajatus takana, että ympäröivässä romussa näkee jotain alkua kauniille taiteelle. Ei ehkä omat taidot riitä samaan, mutta kaikilla kai pysyy ainakin vasara kädessä. :D

Iskä on ollut selkeästi seppä jo syntyessään, koska eihän nämä eläimet ole ensimmäinen asia mitä iskä on takonut tyhjästä. Meitä on jo lapsuudesta asti ympäröineet keinuhevoset, kiikkutuolit, nukkekoti, leikkimökki ja muut puusta veistetyt asiat. Lapsuudesta tähän hetkeen projektit ovat lähinnä hieman muuttuneet, kun olen pystynyt myös olemaan osallisena projekteihin. Toteutettiin yhdessä kissoille ulkotarha ja meidän uuteen asuntoon sohvapöytä sekä seuraavana maalausurakkana on pinnatuolien viimeistely. 

Hämähäkki
Perhoset
Heinäsirkka
Ampiainen
Mehiläinen
Sudenkorento
Kesä tekee tuloaan ja kaikille eläimille on löytynyt pihalta se oma paikka. Mikä mahtaa isällä olla seuraava projekti? Metso kuikkii metsän reunalla, joutsen lekottelee nurmikolla, hyönteiset sijoittuvat eri tasoille, kurki metsästää sammakkoa, leppäkerttu kipittää maassa, pöllö paistattelee illan viimeisissä auringonsäteissä ja kissa on kiivennyt ulkotarhan päälle.

Kurki
Sammakko
Leppäkerttu
Seuraavalla vierailulla on luultavasti ilmestynyt pihalle taas lisää ihmeteltävää. Ideoitahan on runsaasti mitä toteuttaa ja romua varmasti saman verran. Viime kesän projektina tyhjennettiin isän lapsuudenkotia kaikesta rojuista mitä löytyi vintiltä ja ulkorakennuksien ylisiltä. Sieltäkin voi tarvittaessa hakea lisää, koska eihän tavara maailmasta lopu. Ja varsinkin jonkun käyttökelvottomaksi luokiteltu tavara mikä voi olla meidän isälle taideprojekti! :)

Pöllö
Kissa
Inspiroiduitko?

12 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Joutsen ja metso tosi vaikuttavia, mutta muissakin tosi siistejä puolia! En osaa päättää ehkä suosikkia. :D

   Poista
 2. Wow, aivan mahtavia!
  t:Eliina87

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Oli mukava kun pihalta löytyi sieltä täältä ihmeteltävää. :)

   Poista
 3. Näähän on huippuja! Isäs on tosi taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iskä kyllä on haka tekemään tommosia oli materiaalina sitten puu tai metalli. :)

   Poista
 4. Eikä, tosi ihania ja kauniita! Nuo on sellaisia taideteoksia, että monet varmasti mielellään ostaisi noita. :) Etenkin nuo erilaiset ötökät oli upeita ja kurki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siellä ryhmässä missä isä näitä julkaisee välillä, niin olisi innokkaita ostajia. :D

   Poista
 5. Aivan älyttömän hienoja! Isäsi on hurjan taitava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iskä kyllä on! :) Siellä on varmaan taas pari projektia kun meen.

   Poista