Ensimmäinen ruokahävikkipaketti | Matsmart


Moro! Jossakin törmäsin sattumalta sellaiseen sivustoon kuin Matsmart (olemassa myös FiksuRuoka). Suomessa ruokahävikki on vuosittain n. 400 miljoonaa kiloa. Matsmart ostaa tuotteita, jotka päätyisivät muutoin jätteeksi esimerkiksi uudistuneiden pakkausten / sesonkituotteiden tai parasta ennen -päivämäärän takia. Parasta ennen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ruoka olisi mennyt pilalle. Alennuksia saa tuotteesta riippuen -20/90%. Posti toimittaa paketteja ympäri Suomea ja tilaus tulee lähimpään noutopisteeseen.

Toimituskulujen suuruus riippuu siitä, että kuinka paljon tuotteita tilaa. 20 kg tavaraa saa 6,90 € postikuluilla. Nettisivuilla on käytössä automaattinen laskuri joka "punnitsee" ostoskoriin lisätyt tuotteet. Matsmartilla on laaja valikoima tuotteita. Löytyy suurpakkaukset, euron paketit, naposteltavat, juomat, makeiset, lemmikkiruoat ja kaikenlaista muuta. Valikoima on paljon isompi kuin toisella vastaavalla sivulla (se FiksuRuoka). 


Aloitettiin miehen kanssa kuntoilukuukausi (arkipäivisin), joten ensimmäinen haasteeni oli kantaa 20 kilon paketti 5 kerrosta portaita ylös. :D Öö sanoisinko, että hapotti.

Paketti sisälsi ruokahävikkiä melkein jokaisesta kategoriasta. Yritin ottaa mahdollisimman laajasti erilaisia vaihtoehtoja, että päästään tutustumaan kunnolla näihin tuotteisiin. Osan annan myös testiin ystäville, sillä meillä on niin samanlainen maku naposteltavien suhteen. :) Koko paketti maksoi muuten n. 50 € + 6,90 postikulut päälle. Kassalle mentäessä laskuri myös ilmoitti, että säästin n. 80 € normaalihinnoista.


Paketin mukana tulleet tilauksen tiedot on ruotsiksi, joten luettelen nyt kuvasta katsottuna parhaan muistini mukaan näitä tuotteita. Löytyy marjasmoothieita, hedelmäisiä soseita (purkista / juotavassa muodossa), laatikollinen karkkia, oreo-paketti, hampurilais- ja currykastike, paputölkkejä, hampun- ja auringonkukansiemeniä, popcornia, appelsiinimehuja ja muita makuja, chilikastike, suklaalakuja, täysjyvänäkkäriä ja muun makuisia näkkileipiä, Chlorella-jauhe, kissojen herkkuja ja kauravispipurkkeja.

Oletko törmännyt tälläiseen 
sivustoon aikaisemmin?

5 kommenttia :

  1. Mun poikaystävä just viime viikolla kertoi mulle tuosta sivustosta! Ei olla vielä tehty ostoksia, kun siellä tosiaan on noi 6,90 postikulut niin pitäisi tilata kunnon satsi kerralla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tais lopulta olla jotain 18 kg, kun en halunnu ylittää sitä 50€ tuotteiden kokonaissummaa. Aikani siinä pähkäilin ja siirtelin. :D Mutta suosittelen kyllä tilaamaan sitten kun on semmoinen sauma! :)

      Poista