Sijaiskotiemo Ariel ja pennut Lucifer sekä Peppi | PoPoPet

Saapuneet sijaiskotiin 18.11.2017 / Ariel

Moro!
Vuoden viimeisiä sijaiskotikissoja viedään ja meille kerkesi marraskuussa saapua kilpparikolmikko. Kissat ovat alunperin Kalajoen suunnilta ja ilmeisesti jostain navetasta löytyneet ei-kenenkään-kissoina. Vapaaehtoiset kuljettivat nämä Ouluun ja lopulta saapuivat perille meidän osoitteeseen. Joulukiireiden alla olen parhaani mukaan yrittänyt sosiaalistaa varsinkin pentuja, mutta huomasin emon olevan jo aika kesy. Alkuun Arielilla oli tapana sähistä kun sitä lähestyi tai huoneeseen asteli ihminen, mutta nykyisin se tapa on kitkeytynyt pois. Pennut olivat myös kovia suhisemaan kaikelle ja kaikille. Nyt niitä saa ottaa syliin ja pussailla. Kolmikko vihaa kuitenkin yli kaiken huoneessa vierailevaa imuria ja silloin tulee äkkilähtö suhinan kera kun siivoamisen äänet alkavat kuulumaan.  Kilpparikolmikolle on jo alustavasti kyselyitä tullut, joten luulen niiden saavan pian kodit. :)

Ariel tuoksahti tullessaan voimakkaasti navetalle ja koko huone haisi viikkoja. Emo on ollut huonolla ravinnolla aikaisemmin, kun tunnustelin kehon alueita. Karvaa lähtee myös paljon silittämisen ohella. Emo ei ole millään tavalla vihainen, mutta vanhoista tottumuksista sähisee joskus varmuuden vuoksi tuntemattomille asioille. Ariel rakastaa rapsutuksia ja olen ottanut sen myös pari kertaa syliin. Ruokahalu on uskomaton ja emosta lähtee myös ääntä, kun se päivisin maukuu ollessaan eristetyssä huoneessa pentujen kanssa. Toisinaan rauhallisesti makaa kiipeilypuussa ja katselee ohi kulkevia ihmisiä ikkunasta. 

Lucifer
Lucifer on pentueesta se ujompi tapaus. Välttelee enemmän syliin ottamista, mutta päästessään syliin menee aivan veltoksi. Kutsun sitä räsynukke-efektiksi kuten ragdolleilla. Lucilla on hauskoja yksityiskohtia turkissaan, sillä sen oikealla puolella suuta menee punainen "hymyviiru" ihan kuin Jokerilla. Vasemmassa takajalassa on kaikkein punaisin läiskä, mutta muuten Lucifer on aika tumma väritykseltään. Neiti seuraa tilanteita enemmän sivusta ja sitten vasta syöksyy leikkiin mukaan tai huomatessaan ruoka-ajan koittavan.

Peppi Pitkätassu
Peppi on hurmannut monet kissanomistajat kuvillaan. Tytteli on kyllä huomattavan paljon kesyyntynyt pienen ajan sisään. Siitä nurkassa suhisevasta pallerosta on enää muisto jäljellä. Peppi ei välttele syliin ottamista ja olisi aina mukaan lähdössä, kun poistun huoneesta. Tämä pentu on ensimmäisenä hökeltämässä ruokakuppien ympärillä, kun kuulee pussin tai purkkiruuan äänen. Sylissäkin se viihtyy jonkin aikaa, mutta haluaa enemmän touhuta lelujen parissa ja aiheuttaa sisarusriitoja. 

Arielin, Luciferin ja Pepin saatua kodit lopetan sijaiskotitoiminnan PoPoPet ry:llä. Aion pitää lomaa ja suunnitella tulevaisuutta. Aika siis näyttää milloin jatkan samankaltaista toimintaa ehkä jonkun muun eläinsuojelutahon kanssa. Kodittomia ja autettavia riittää joka puolella Suomea. Aikaisemmat vuodet eri yhteistyökumppanien kanssa on todistaneet sen ongelman. Työskentely eläinten parissa on aina ollut lähellä sydäntäni ja en jättäydy kuvioista kokonaan pois, mutta tauko tekee jokaiselle välillä hyvää. :)

6 kommenttia :

 1. Kuka voi hylätä näin suloisia kissoja?? Ihana kolmikko, kyllä minunkin sydämmessä näille paikka olisi mutta kun on jo kolmikko täällä kotona :) onneksi heille on koti valmiina ja kaikki pääsevät samaan paikkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Onneksi nämä pelastuivat ja saivat uuden mahdollisuuden parempaan elämään. :) Kilpparikolmikko muuttaa siis kaikki eri paikkoihin. Nyt Pepin varaus on virallista ja hän pääsee tutuille kotikonnuille Kainuuseen. :) Arielia tullaan seuraavaksi katsomaan ja Luciferista on tuttavani kiinnostunut.

   Poista
 2. Tuntuu hurjalta että lopetat sijaiskotitoiminnan vaikka oot varmasti tehnyt jo oman osasi moninkertaisesti :o Oulussa oli kai tulossa muutoksia muutenkin löytöeläinjuttuihin vuoden vaihteessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä iso askel, koska olen monta vuotta niin tiivisti tätä hommaa tehnyt. Talossa tuntuu varmasti alkuun tyhjältä, kun ei ole ekstraa hoidettavana. Ainakin sen tiedän, että harmillisesti Oulun Eläinkoti joutuu lopettamaan toimintansa ja koko löytöeläinpuoli siirtyy Kempeleeseen. PoPoPet jatkaa edelleen vapaaehtoisjärjestönä toimintaansa ja onneksi siellä on hyviä sijaiskoteja pitämässä paikkaa pystyssä!

   Poista
  2. Joo varmasti! Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo sitten tullessaan

   Poista
  3. Kyllä se kieltämättä jännittää. Kiitos kun jätit kommenttia!

   Poista