BILANXin ruokavalikoima | Best Friend

1 & 2
Moikka! Best Friend lähetti minulle tuotepaketin mikä sisälsi suurimmaksi osaksi Bilanxin hyväksi todettuja kissanruokia. :) Bilanx kuuluu niihin parhaisiin markettimerkkeihin joka komeilee lähikaupassa kissojen ruokahyllyllä. Kissanomistajien olisi tärkeä tietää, että lähikaupan lemmikkiosastolta löytyy myös näitä viljattomia ja sokerittomia vaihtoehtoja. Meillä kissat syö märkäruokaa, mutta myös raakaa lihaa joka päivä. Laadukkaalla ruualla ruokkiminen ei ole kallista ja hyviä valintoja voi löytää ihan tavallisesta ruokakaupasta kun osaa vaan etsiä.

Best Friend Group Oy on Pohjoismaissa toimiva lemmikkituotteiden kehittäjä ja
edelläkävijä, maahantuoja ja markkinoija. Pääkonttori sijaitsee Kuopiossa, mutta
kotimarkkinoiden lisäksi vientiä on myös yli 20 eri maahan.

Minä kissanomistajana haluan olla varma valinnoista mitä teen kissojeni puolesta. Kymmeniä vuosia taaksepäin kissojen ruokavaliota ei kyseenalaistettu kuten nykyaikana. Niiden asema on hiljalleen vaihtunut hiirestäjistä perheenjäseniksi. Kissa on saanut saaliseläimestä kaiken tarpeellisen elääkseen, mutta nykyaikana omistaja tekee päätöksen kaupan hyllyllä. Valinnan saattoi tehdä houkuttelevan paketin tai mainoksen ansiosta, mutta nykyään ihmiset syynäävät myös tuotesisältöä ennen ostopäätöstä.

Simba
Teollisen ruokinnan astuttua kuvioihin kaupoista on ollut saatavilla erilaisia kuivanappuloita. Luonnossa kissa saa hiilihydraatteja sen verran kuin lintujen tai jyrsijöiden mahalaukuissa sijaitsee. Liiallinen hiilihydraattien määrä saattaa ajan mittaan aiheuttaa ongelmia, joten kissan olisi hyvä saada myös mahdollisimman nestepitoista ruokaa. Kissanomistajat tarjoavat kuivamuonaa kuitenkin siitä syystä, että se on helppoa ja murot säilyvät pitkään kupissa. Kuivaruokaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että eläinperäinen proteiini on korkealuokkaista ja sisältö ei olisi kovin kasvisperäistä.

Bilanx kuivaruokien valikoimista löytyy makuvaihtoehtoja viljatonta ruokaa etsiville. Nappuloissa on korkea lihapitoinen proteiiniosuus. Saatavana gluteenittomana ja sokerittomana. Nappulat ovat täysravintoa ja hinta 4,50€ sekä pakkauskoko on 750 grammaa.

1, 2, 3 & 4
Markkinoille on tullut myös viljatonta luomupateeta neljässä eri makuvaihtoehdoissa. Sisältö on lyhyt ja ytimekäs: liha- ja eläinperäisiä tuotteita, vitamiineja sekä mineraaleja. Pakkauksen koko on 100 grammaa ja hinta arviolta 1€. Tuotteet on valmistettu Euroopassa kunnioittaen luomutuotannon periaatteita. Suositeltu pateeannos riippuu kissan iästä, rodusta ja aktiivisuudesta.

Omalle persialaiselle kissalle puolikas annos riittää hyvin aamupalaksi. :) Tarjoan ruokaa kolme kertaa päivässä ja kerta-annos vaihtelee 50-80 gramman välillä. Olin positiivisesti yllättynyt, että kissaraati maistoi myös maksan makuista pateeta, koska ajattelin sen olevan vähiten suosittu. Perinteiset maut kuten kalkkuna, nauta ja kana ovat jokaisen karvaisen asukkaan mieleen. Meille nämä pateet olivat hitti, joten ostan niitä varmasti jatkossakin!

1 & 2
Bilanx Plus makupalat on tarkoitettu ihon, turkin ja hampaiden hyvinvointiin, mutta suurin osa ainesosista ei ole hyödyksi lihansyöjälle. Tuotesisältöä vilkaistessani lista oli seuraavanlainen: viljaa, öljyä ja rasvaa, kasviperäisiä ainesosia ja vasta sitten liha- sekä eläinperäisiä tuotteita. Lopussa luki vielä maito- ja maitopohjaiset tuotteet joihin en ole usein edes törmännyt kissanruokia tutkiessani. Toivon, että Best Friend palauttaa nämä vielä tuotekehityksen tasolle ja prosessissa erottelevat viljat, kasviperäiset ainekset sekä maitopohjaiset tuotteet pois. 

1 & 2
Bilanxilta löytyy myös 100% lihaa sisältäviä makupaloja, jotka kiipeävät heti suosituslistani kärkeen! Näitä hiutalemaisia lihapaloja voi hyödyntää esimerkiksi saalistusleikeissä. Niitä voi piilottaa aktivointileluihin, huoneen nurkkiin, kiipeilypuuhun, nukkumapaikkoihin tai heitellä ympäri asuntoa jolloin kissa säntää herkun perään. Jos etsii hyvää vaihtoehtoa tavallisilla nappuloille, niin nämä ajavat makupaloina saman asian, mutta ovat lisäksi terveellisempiä kissalle. 

Bella
Etsin aina kissoilleni hyviä makupaloja joiden eteen ne ovat valmiita temppuilemaan. Kylmäkuivatut herkut, lihatikut, 100% lihaisat herkut ovat tie Simban, Felixin ja Bellan sydämeen. Lajityypillisesti kissa syö pieniä annoksia pitkin päivää, joten pyrin toteuttamaan sitä myös kotioloissa. Kun asettaa itsensä eläimen asemaan, niin ei sen arki pitäisi olla pelkkää nukkumista ja ruoan tarjoamista yhteen paikkaan. Sille on kehiteltävä erilaisia tapoja löytää "päivittäinen saalis" herkkupalan muodossa.

Yhteistyössä Best Friend
Paketista löytyi myös Best Friend Moomin -tuotteita joihin kuuluu ainakin peltirasia, ruokakuppi ja ruoka-alusta. Tuotteita pitäisi olla saatavilla hyvin varustetuista ruokakaupoista. Ihan täydellinen tuotesarja joka sopii meidän kodin sisustukseen. :) Peltirasiaan voi laittaa kissojen herkkuja ja ruokakuppi on juuri sellainen mikä kestää kissojen kulutuksessa ainiaan.  Ruoka-alusta pääsee liukuesteeksi vesikupin alle josta kissat silloin tällöin ryntäävät ja vesi lentää kaaressa lattialle!

Simba, Felix ja Bella oli ruokalähetyksen lisäksi erittäin mielissään myös Best Friendin pahvilaatikosta. Se on ollut varattuna jokaisen kolmen kissan toimesta enemmän tai vähemmän. :) Kissaraati palaa myöhemmin asiaan testituotteiden muodossa, koska saatiin myös kissanhiekkaa ja uusi aktivointilelu.

Felix
Onko Bilanxin tuotteet tuttuja?
Best Friend on lähettänyt minulle veloituksetta tuotteet testiin.
Linkit ovat lukijoiden helpotuksena ja en hyödy niistä rahallisesti.
Kirjoitan käyttökokemuksista aina rehellisen mielipiteeni.

4 kommenttia :

 1. Tykkään lukea näitä arvosteluita! Ostan mielelläni Best Friendin tuotteita ja tuen saman kaupungin yritystä. Meillä on nuo pateet maistuneet, ihme kyllä myös tuo maksanmakuinen! Nuita kana-ja ankkahiutaleita voisi kokeilla myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva juttu! :) Mulle nää on myös siinä mielessä hyödyllisiä, että voin sitten kysyjille linkata jos joku etsii markettiruokia mitä kokeilla. :) Se on hienoo myös jos voi tukea paikallista tai ylipäätään suomalaista yritystä. :)

   Poista
 2. Tosi kiva paketti ja ihana et kissoillekki jo muumia =)

  VastaaPoista