Vegemessut | Kaapelitehdas, Helsinki


Heippa! Tehtiin äitin kanssa vuosittainen retki Vegemessuille pääkaupungin sydämeen. Itseasiassa tämä on toinen kerta kun kyseinen tapahtuma on järjestetty Helsingissä. :) Onneksi meillä on myös siellä suunnalla perhetuttava joka järjestää yöpymispaikat ja auttaa suunnittelemaan reitit. Viikonlopun ohjelmiin kuului Ikean reissu, The Voice of Finland, Vegemessut ja Putous. 

Matkustettiin junalla yöpaikasta Helsinkiin ja täytyy sanoa, että junaa odotellessa meinasi syväjäätyä paikoilleen. Siinä samalla pohdiskeltiin, että toivottavasti ei siinä hyytävässä pakkasessa tarvitse jonottaa Kaapelitehtaan ulkopuolella. Asemalta tilattiin taksi ja pääpaikalle saapuessa kaikkien helpotukseksi ovista pääsi sisään asti jonottamaan. Sadalle ennakkolippujen ostajalle oli luvattu vegekassi, vaan me ei keritty sellaista saamaan. Oltiin ajoissa jonottamassa, mutta kun ihmisiä alkoi pääsemään sisään, niin myös paikan päältä lipun ostaneet siirtyivät hakemaan ilmaiskasseja. Ei siinä muuten olisi ollut ongelmaa, mutta elättelin turhaan toiveita, kun nettisivuilla oli tiedotettu ilmaiskassien kuuluvan ennakkolipun hankkineille. 


Vegemessuilla näkyi paljon tuttuja ständejä, mutta myös jotain uusia merkkejä. Apetitin pisteeltä sain viime vuonna tuotekassin, mutta tällä kertaa siellä tarjoiltiin yleisölle uutta kasvisjauhispizzaa. En ole varma milloin se tulee kauppoihin, mutta toivottavasti pian! Jalotofun ja Oumphin pisteet tarjoilivat tuttuun tapaan pieniä herkullisia suupaloja. Yllätyksenä tuli R-kioskin piste joka maistatti mangolla höystettyä kvinoapuddingia. Kvinoastakin saa näköjään hyvänmakuista. :D En ole ollut tietoinen, että heidän välipalavalikoimistaan löytyy vegaanisia juttuja kuten ruokaisa kerrossalaatti ja falafelwrapit. 


Ben&Jerry on panostanut nyt uutuuksiin ja tuotekehittelevät jatkossakin vegaanisia vaihtoehtoja jotka sopivat kaikille. Käytiin äitin kanssa maistamassa maapähkinävoijäätelöä ja jonoa oli myös koko ajan kyseiselle pisteelle. Hoviruoka antoi vierailijoille kangaskasseja ja tarjoili maistiaisia mustapapupihvistä, mikä on minulle jo tuttu juttu. Myöhemmin he alkoivat tarjoamaan gluteenittomia hampurilaisia ja oltiin myös siinä jonossa, että saatiin puolikkaat palat maisteltavaksi. 3 Kaverin Jäätelö on jo itsessään minulle erittäin tärkeä brändi. Vegaaniset jäätelöt on maittavia ja jo aikaisemmilla vegemessuilla he tarjosivat yleisölle jäätelöpurkkeja ahmittavaksi. Tälläkin kertaa tarjonta ei pettänyt ja suklaa-pähkinä-kinuski oli ilmiömäisen hyvää. Tämän kirjoituksen jälkeen huomasin, että 3 Kaverin Jäätelö oli saanut itseasiassa VegeAwardsin vuoden 2018 paras brändi!


Plant oli oli tuonut markkinoille uuden kaurajuoman mikä sopii kahvin kaveriksi. Olen tämän vuoden puolella alkanut juomaan taas kahvia, joten tarjolla oli sopiva kupillinen cappuccinoa. Vegemessuilla oli myös jonkin verran ohjelmaa, jos halusi istahtaa katsomaan ruoanlaittoa, mutta me tyydyttiin seuraamaan ohi menevää ihmisaaltoa. Kierrettiin vegemessut kahteen eri kertaan, koska ensimmäisellä kerralla joissakin pisteissä oli niin iso tungos ettei päässyt etenemään. Vegemessujen suosio on siis kasvanut viime kerrasta. Vierailtiin äitin kanssa myös Tuulispään pisteellä jossa myytiin herkullisia kuppikakkuja ja kermamunkkeja, ai että oli hyvää! Ymmärsin, että tuotot menevät eläinsuojelukeskus Tuulispään hyväksi. :)


Karu Talu Chocolate on Tallinnasta kotoisin oleva suklaataivas. Pöydät notkuivat täynnä erilaisia suklaahalkoja, pähkinäpalloja ja koko väriskaala sai jo verensokerini nousemaan. Parasta näissä vegaanisissa suklaissa on myös se, että niitä myytiin järkevään hintaan. Valinnanvaikeus oli kuitenkin suuri, mutta tehtiin oikeita valintoja. Viime vuonna valittiin vahingossa myös sellaisia, jotka oli ilmeisesti vahvasti mm. rommilla kyllästetty. Tällä kertaa oli hyviä komboja suklaan ja pähkinän välillä sekä kuivatussa mansikkaversiossa oli äärimmäisen pehmeää suklaata. Mukaan lähti myös pulla missä oli unikonsiemeniä, mutta se oli kyllä suoraan sanottuna ihan syömäkelvoton.


Saatiin Jalotofu ständiltä pienet tuotekassit, jotka sisälsi Vegeström punajuuripihvit ja kaurakermaa. Alpron pisteellä oli jaossa mustikka"rahkaa". Valvoia oli minulle täysin uusi yritys ja he maistattivat muistaakseni kahvin, kookoksen ja mansikan makuista "jogurttia". Ihastuin mansikkaiseen soijavalmisteeseen niin paljon, että ostin sellaisen pakkauksen testiin. Aion ehdottaa lähikaupalle, jos ottaisivat sen tuotevalikoimiin. :) Poppamiehellä oli erilaisia majoneeseja, mutta minulle iski piheys, niin ostin vain pekonisuolan makuisen mausteseoksen. Jalapenon makuinen hummus lähti myös mukaan jostain tuote-esittelystä. Jokaiselle notkui pöytä täynnä erilaisia majoneeseja ja 50 sentin hintaan niitä tarttui kolme kappaletta mukaan. Nyt toivoisin, että olisin ostanut kassillisen ja mies totesi samaa. :D Vegemessuilla oli siis hyvät messuhinnat eli tuotteita sai edullisemmin kuin ruokakaupoista. 


Tapahtumassa oli käynyt kaiken kaikkiaan 8000 ihmistä kahden päivän aikana. Liput maksoivat 10 euroa, joten se ei ole hullumpi hinta siitä kun päivän saa kierrellä erilaisia ruokia maistellen. Vegemessujen järjestäjillä suunta ei ole enää kuin ylöspäin ja tapahtumatiloja kannattaa taas miettiä. Kierrellessä oli paikoittain todella ahdasta, joten pöytien välejä olisi syytä suunnitella tilavammaksi. Saa nähdä mennäänkö me sitten taas seuraaviin messuihin äitin kanssa. :) Tämän tyyppisillä messuilla käynti on kuitenkin tosi mielenkiintoista, koska ruoka. :D Olen aina todella innoissani kauppoihin tulleista vegaanisista uutuuksista ja saan ruoanlaittoon inspiraatiota. Maisemanvaihdos ja arjen rattaista irtautuminen tekee myös välillä hyvää!

Olitko Vegemessuilla?

2 kommenttia :

 1. Ihana postaus! <3 Mä kävin Vegemessuilla lauantaina ja tykkäsin tosi paljon. :)

  sekavege.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Oi mukava kuulla ja olihan ne todella mukavat messut, vaikka pakkanen olisi saanut siirtyä toiselle päivälle. :D

   Poista