Cattia kissanhiekka | Best FriendMoi! Aikaisemmin kirjoittelin teille Bilanxin kissanruokavalikoimasta. Best Friend laittoi tuotepakettiin mukaan myös muutaman kissanhiekkapussin. Cattia hiekkaa saa ihan tavallisista päivittäistavarakaupoista kuten Tokmannilta ja Kärkkäiseltä. Kissanhiekka on valmistettu 100% luonnonmateriaaleista ilman lisäaineita. Pakkauskoot on 5/10 l ja lähes pölytön koostumus. Cattia kissanhiekkaa on olemassa kolmea erilaista: eco light, spring fresh sekä tavallinen versio.

Tuotteen ulkoasusta voisin alkuun sen verran sanoa, että se on ihanan yksinkertainen ja raikas! Siinä on selkeästi tuotteen nimi ja käyttötarkoitus kuvan muodossa selitetty. Pakkauksessa ei lue sen enempää kuin on tarve ja se kiinnittää huomion kaupan hyllyllä. Etenkin neonvihreä pakkaus, joka on lupaus keväisistä tuoksuista. 5 litran pakkaus on suhteellisen kevyt kannettavaksi kotiin asti.


Meidän kolme kissaa on tottuneet kaikenlaisiin hiekkoihin, joten ne eivät ole turhan tarkkoja minkälaiseen koostumukseen tekevät tarpeensa. Minulla on aikaisempina vuosina ollut paljon sijaiskotikissoja, joten lahjoituksena tulee kissanhiekkamerkkejä laidasta laitaan. :) Cattia on ollut yksi niistä ja siinä on hyvä hajunsitomiskyky sekä paakkuuntuu erinomaisesti. Asunnosta löytyy kaksi Hop In vessaa, kaksi katollista ja yksi avonainen. Aika monta kolmelle kissalle, mutta ei siitä haittaakaan ole. Hyvä nyrkkisääntö olisi, että hiekka-astioita on yhtä monta kuin kissoja + 1. 


Scented white clumping cat litter (Spring Fresh) on nimensä mukaisesti keväisen raikas tuoksu, joka on omiaan sitomaan hajuja hiekka-astiassa. Se saattaa alkuun tuntua voimakastuoksuiselta hiekkaa kaataessa, mutta tasoittuu hetkessä eikä leiju enää asunnon ilmapiirissä. 

Luxury white clumping cat litter on hajuton ja koostumus on sama hajustetussa versiossa. Paras kombo tuli, kun sekoitti kumpaakin saman verran ja 5 litran pusseista noin puolet meni yhteen hiekka-astiaan. 


Simba oli ensimmäinen joka meni koeajamaan puhtaan hiekan. Kaikki kissanomistajat on varmasti huomanneet sen, että hiekanvaihtopäivänä on heti innokkaita asiakkaita astian äärellä. :) Hajustettua versiota tykätään käyttää avonaisessa astissa ja osa meni vessassa sijaitsevaan katolliseen astiaan.  Felix ja Bella tykkää tehdä tarpeensa omassa ylhäisessä yksinäisyydessä. Uusi hiekka tulisi vaihtaa 2-3 viikon välein ja samassa yhteydessä kannattaa pestä myös astiat kloriitilla tai mäntysuovalla riippuen pesutarpeesta. Näin pysyy karvaiset perheenjäsenet tyytyväisenä! :)

Minkälaiset hiekanvaihtorutiinit
teiltä löytyy?

Best Friend on lähettänyt minulle tuotteet veloituksetta testiin.
Linkit ovat lukijoiden helpotuksena ja en hyödy niistä rahallisesti.
Kirjoitan käyttökokemuksista aina rehellisen mielipiteeni.

2 kommenttia :

  1. Meillä käytetään tätä nykyä Ever Cleania. Olen joskus aikoinani käyttänyt kaupan hiekkoja ja niistä on jäänyt traumat :D pitäisi kyllä ennakkoluulottomasti kokeilla muitakin välillä. EC on kyllä hyvää ja laatikollinen kestää ikuisuuden, välillä pesen kloritilla laatikon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ever Clean on kyllä hyvä, mutta ehkä piirun verran liian kallista. :D On se toki tuonut hintoja alas, kun Verkkokauppa.com otti lemmikkituotteet valikoimiin ja niillä oli varaa pudottaa Ever Cleanin hintaa mikä aikaisemmin hipoi sitä kahta kymppiä. Meillä normaalisti käytössä Compact Care aina sopivien tarjouksien yhteydessä. :)

      Poista