Kasvattipennut täytti vuoden! | Nala, Olaf, Sven, Kiara ja Tiana

14.3.2018
Onnittelut on paikallaan! Siitä on tasan vuosi, kun Elsa-emo synnytti sijaiskotiin viisi pentua. Huomasin viikkoa aikaisemmin netissä ilmoituksen, kun maatilan emäntä etsi alueella pyörivälle kissalle sijoituspaikkaa. Se oli viimeisillään tiineenä ja yhdistys pystyi ottamaan kissan kulut hoidettavakseen. Silloin oloansa voivotteleva, mutta erittäin kiltti emo päätyi meille.

Tuomo oli herännyt aikaisin aamulla ja hetken päästä tuli toteamaan minulle "tuolta hiekkalaatikosta kuuluu vikinää". Hyppäsin pystyyn ja juoksin olohuoneeseen katsomaan Elsan peittelemiä 'hiekkapaakkuja'. Siellä seassa oli viisi pentua. Yksi kerrallaan puhdistin pennut ja siirsin Elsalle tarkoitettuun pesään johon se onneksi rauhoittui imettämään karvaisia lapsosiaan. Naapuri oli tehnyt isosta rottinkikorista luolan, leikannut siihen aukon ja pehmustanut sen. Pentuja punnitessa nostin aina kannen ylös, mutta muuten jätin rauhaan, että emo ei stressaantunut. Viikkojen kuluessa pennut pystyivät jo omatoimisesti tulemaan luolastaan ulos ja siitä alkoi vauhdikkaat kuukaudet.

Sain viikottain kyselyjä pentueesta ja haastattelin kaikki, joista valitsin lopulta sopivimmat. Potentiaaliset omistajat kävi meillä joka toinen viikko katsomassa pentuja. Se oli hyödyllistä, koska a) opin tuntemaan omistajat paremmin b) omistajat pääsevät seuraamaan pennun kehitystä c) kissaa ei luovuttanut "tuntemattomalle". Joka viikko meillä kävi myös tuttuja ihmisiä, jotka leikittivät pennut nukahtamispisteeseen asti.

Viimeisillä viikoilla alkoi jo tuntua siltä, että onneksi pennut muuttaa pian oikeisiin koteihin. :D Lopulta myös emo pääsi loppuelämän kotiin ja voi hyvin toisen löytökissan seurana. Kaikilla pennuilla odotti myös uusissa paikoissa kissakaveri. Ennen luovutusta Nala, Olaf, Sven, Kiara ja Tiana oli madotettu (2 viikon välein), kahdesti rokotettu ja sirutettu. Kaikilla leikkuu tapahtui vasta myöhemmin, mutta nyt nekin on hoidettu yhdistyksen nimiin. Elsa on myös FIV/FELV-testattu ja sille on tehty kaikki tarvittavat toimenpiteet ettei suku enää jatku.

Vierailin jokaisen pennun luona ennen 1-vuotissyntymäpäivää ja vein mukanani synttärilahjoja. Kortit, rusetteja, leluja, lihatikkuja, herkkunappuloita, märkäruokaa ja pakastehiiriä. Pennut olivat saaneet sijaiskodissa hiiriä, mutta uusissa kodeissa niitä ei oltu kokeiltu. Oli näkemisen arvoista, kun jokainen vuorollaan reagoi tuttuun herkkuun. :) Leikitin kissoja pitkästä aikaa ja yritin ihan väsähtämiseen asti, mutta ovat ne kyllä melkoisia energiapakkauksia vuoden iässä. Omistajien kanssa oli mukava vaihtaa kuulumisia siitä miten vuosi oli lähtenyt käyntiin ja miten kissa on piristänyt arkea.

Suurempaa kiitollisuuden tunnetta en voi edes kokea, kun saa nähdä ja kuulla minkälaisia tapauksia pennuista on kasvanut. Kasvatit pääsi juuri oikeanlaisiin koteihin ottaen huomioon niiden omat hassut luonteenpiirteet. Viime vuoden kuvia selatessa ajattelen vain yhtä asiaa... että voisin tehdä tämän kaiken uudelleen! Pidän sijaiskotihommista nyt pidemmän tauon ja ajattelin palata kesän jälkeen taas pelastustyön pariin. Saa nähdä mitä kaikkea tämä vuosi tuo tullessaan! :)

Hyvää syntymäpäivää
❤ Nala, Olaf, Sven, Kiara ja Tiana! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti