Cheek Täältä sinne -konserttikiertue | Oulun Energia-Areena


Moikka! Pitkä odotus oli ohi kun loputon jono lipui lauantai-iltana 19.5. Raksilan jäähallin sisätiloihin. Siirryttiin äitin kanssa omille istumapaikoille J-katsomoon ja yllätyin miten lähellä lavaa oltiin. Ennen pääesitystä lavalla kävi pyörähtämässä räppärin suojatti Lukas Leon. Olen ollut Cheekin isoimmilla keikoilla, joten tällainen "intiimimpi" näytös oli mukavaa vaihtelua. Artisti ei ollut sellainen neula heinäsuovassa, vaan esitys oli ihan käsinkosketeltavissa. Mikään ei kuitenkaan vedä vertoja sille historialliselle Olympiastadionin keikalle jota kannatti olla todistamassa! Yllättäen oltiin siellä äitin kanssa fanittamassa. :D 

Täältä sinne -kiertue (4.5-26.5.2018) pyörähti Espoon, Turun, Tampereen, Hämeenlinnan, Jyväskylän ja Oulun kautta Helsingin päätöskonserttiin. Cheek päättää uransa kahteen peräkkäiseen jäähyväiskonserttiin (24-25.8.) siellä mistä kaikki alkoi, Lahden Mäkimonttuun.


Kun kello löi 20.00, niin valot himmenee ja biisi alkaa soimaan. Sopivan hiljaisessa kohdassa lavalla alkaa valoshow joka johdattaa katseen lavan päähän. Sieltä ilotulituksien ja savun seasta paljastuu itse pääjehu. Cheek ottaa yleisön todella hyvin haltuun ja liikkuu energisesti estradilla puolelta toiselle. Sitä hetken jo ajattelee, että räppäri katsoo jopa suoraan silmiin ja viittoo mukaan tanssimaan. :D

Alkunäytöksen ajan yritin tallentaa kuvia kameraan, koska onhan tämä lopulta viimeisiä kertoja kun näen Cheekin esiintymässä. Loppuajan keskityin käsien heiluttelemiseen ja tanssimiseen, saattoi jopa muutama kyynel vierähtää sopivan kappaleen soidessa. Mielestäni mukana oli sopivasti uutta ja vanhaa mitä on tottunut Cheekiltä saamaan. Olen aina halunnut kuulla vanhasta tuotannosta kappaleen nimeltä Kurkipotku, mutta sen jättäminen keikkalistalta pois johtuu varmaan siitä kun ei ole koko Herrasmiesliigaa räppäämässä.


Keikalla kuultiin ainakin: Avaimet mun kiesiin, Me ollaan ne, Liiku, Liekeissä, Äärirajoille, Sä huudat, Enkelit, Keinu, Surulapsi, Malja, Jippikayjei, Tinakenkätyttö, All good everything, Sokka irti, Jos mä oisin sä, Syypää sun hymyyn, Timantit on ikuisia, Jossu, Sillat, Anna mä meen, Fiiliksissä, Niille joil on paha olla ja Kyyneleet.

Cheekillä oli joku sykemittari mukana, koska hän halusi vertailla kuinka paljon syke nousee jokaisella keikalla. Kappaleen aikana artisti veti 2-3 kierrosta koko lavan ympäri juosten ja sanoi, että nyt on ennätysmäärä mittarissa. Estradin vieressä on myös iso näyttö mikä on kohdistettu suoraan Chekkoseen ja kyllä äijällä hiki virtasi otsasta. Monella keikalla olleena huomaa jo ne tietyt asiat mitä yleisö tekee kappaleiden aikana. Se on todella kaunista katseltavaa, kun Cheek tulkitsee herkkää biisiä ja koko sali on kuin iso tunnelmallinen valomeri.


Konsertin aikana se jotenkin iski kovaa ja korkealta, että kohta Cheekin ura on ohi. Voisin sanoa, että ymmärrän aika hyvin miksi hän haluaa lopettaa uransa huipulla. JHT - Musta lammas omaelämänkerta on myös avannut aika paljon ahaa-elämyksiä. Pyrkimys täydellisyyteen on aina ollut huomattavissa lukuisten keikkojen perusteella ja Jare antaa itsestään sen 110% joka kerta. Sitä tulee ikävä ja olen tehnyt päätöksen, että otan jossain vaiheessa Cheekin kunniaksi jonkun muistotatuoinnin. Meidän väliset musiikkijuuret ulottuvat kuitenkin noin 10 vuoden päähän ja olen aina ollut suuri fani.

Näen Cheekin seuraavan kerran Vuokatin Pipefesteillä ja Lahden Mäkimontussa. Odotan todella innolla kumpaakin tulevaa keikkaa, mutta erityisesti Pipefest on ollut nyt suuri innostuksen aihe. Profeetat ja Paleface teki yhdessä Pipefest -kappaleen ja kutsuvat festivaalia muutenkin suomiräpin rippileiriksi. Kyseiset festarit oli jo kuopattu, mutta biisin ja Cheekin uran lopettamisen takia ne järjestetään vielä kerran uudelleen. Nyt jos koskaan kannattaa pyrkiä Chekkosen keikoille mukaan, koska harva artisti pystyy siihen mihin tämä mies pystyy.

Oletko fani?

2 kommenttia :

  1. Oltiin näköjään samassa katsomossa keikalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D Hyvällä paikalla siis oltiin, kun lava oli niin lähellä! :)

      Poista