Treffipäivä Tuomon kanssa | Ponnari & Tuba


Moi! Nyt kun katson ennen ja jälkeen kuvia, niin en ymmärrä miksi olen sinnitellyt pitkään todella epäesteettisillä hiuksilla. Silmät ilmeisesti tottuu siihen nykyiseen tilaan liikaa, että ei kykene hahmottamaan tilannetta selkeästi. Muutos on kuitenkin todella positiivinen ja tuli yllätyksenä jopa itselleni, että uskallettiin tarttua lämpimiin sävyihin. :) Googlettelin alkuviikosta Oulun parhaat kampaamot, katsoin varauslistat läpi ja lopulta työn jäljen perusteella parhaimmaksi valikoitui Parturi-Kampaamo Ponnarin Emeliina

Pääasiallisena tehtävänä oli herättää hiukset eloon. Pohdimme aikaisempaa hiushistoriaani, kun minulla on ollut melkein koko elämän pelkkiä kylmiä tummanruskeita sävyjä. Yhden vuoden olin kokonaan blondi, mutta se ei sopinut minulle. Emeliina pohti, että lämpimillä sävyillä silmät korostuisi ja iho ei välttämättä näyttäisi niin kalpealta. Näytin muutaman esimerkkikuvan raidoista tai ombre -tyylistä ja lähdettiin sen pohjalta toteuttamaan muodonmuutosta. Värikäsittelyn (ja sävytyksen) yhteydessä Emeliina värjäsi myös kulmakarvat sekä leikkasi huonot latvat pois. 

Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja toimenpiteissä meni yli kaksi tuntia, niin siinä häärupattelun yhteydessä oli mukava siemaista kahvit ja saada myös päähierontaa. Parturi-kampaajalla käynti on kyllä sellaista arjen luksusta, että pitäisi muistaa käydä useamminkin päivittämässä tyyliä eikä jättää niin sanotusti viime hetkeen. :D 


Kissan hoidosta sain palkkioksi ystävältä Tuba Food & Lounge -lahjakortin. En ollut aikaisemmin käynyt tässä eko- ja kierrätyshenkisessä ravintolassa. Menussa on käytetty paljon luomu-, lähi- ja hävikkiraaka-aineita sekä menusta löytyy myös kasvis- ja vegaaniruokaa. Minulle tulee jatkuvasti Facebookissa suosituksia Tuban brunsseista (esim. sipsikaljavegaanibrunssi), mutta aina on ollut yllättävää menoa. En ole Oulussa asuessani vielä kertaakaan käynyt brunssilla, joten olisi jo sen aika.

Tuomon kanssa sovittiin, että käydään siellä ruokatreffeillä. :) Hänellä on ollut nyt monta ravintolapainotteista päivää tällä viikolla, koska on työn puolesta päässyt herkuttelemaan hyvällä ruualla. Minä puolestani olen syönyt todella harkiten jo monta viikkoa, mutta sallin itselleni myös 1-2 herkuttelupäivää viikossa. Mietin todella pitkään, että otanko esimerkiksi limpparia pizzan seuraksi vai vaan vettä. Valitsin pizzaksi Stairway to heaven (seitania, paprikaa, punasipulia, ananasta, jalapenoja, rucolaa ja vegaanista aiolia). Tuomo otti California burgerin (mustapapupihvi, vegejuustoa, kesäkurpitsaharissaa, pikkelöityä porkkanaa, karamellisoitua sipulia, vegaanista aiolia, salaattia, tomaattia ja punasipulia sekä bataattiranskalaiset vegaanisella aiolilla). Pizzaa jäi myös aamupalaksi asti nyt kun tätä kirjoittelen!


Treffit huipentuivat lopuksi siihen, että lähdettiin kotiin siivoamaan. :D Kissojen hiekka-astioiden (kloori)puhdistamisesta oli vierähtänyt jo tovi, joten rakas mies sai sen tehtäväkseen. Minä imuroin vielä iltamyöhään kissankarvatuppoja ja laitoin Spotifysta soimaan Aleksanteri Hakaniemen - Pelkääks vai rakastaks, joka on selvästi uusi voimabiisi. Lauloin sitä jo autossa matkalla kotiin "Voit varoo vaaraa joka vaanii kulman takaa" ja Tuomo siihen "ai sinuako?".
Käytkö treffeillä?

4 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kiiiiitoksia! <3 Kyllä sitä kannattaa ammattilaisenkin neuvoja kuunnella, vaikka itse olen niin pitkään vierastanut lämpimiä sävyjä. :)

   Poista
 2. Oi miten kauniit hiukset! Ihana sävy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) On kyllä niin kiva nyt kun on tottunut!

   Poista