Häiden kevyet kesäherkut | Hääsarja osa 4

Mellan ja Tuomon hääpäivä 4.8.2018


 Lue täältä edellinen julkaisu Häiden somistaminen

Heipsan! Hääbuffet koostui otsikon mukaisesti kevyistä kesäherkuista, johon kuului kasviksia ja lohta eri muodoissa. Sellainen ruokavalio on myös minulla ja Tuomolla, joten haluttiin ruuan heijastavan meidän elämäntapoja. Tärkeää oli myös se, että kaikki tuotteet oli ruokarajoituksien mukaan laktoosittomia, osittain gluteenittomia ja mahtui joukkoon muutama vegaaninenkin juttu.

*muokattu by Mella
Pöytiin oli valmiiksi katettu lasit ja itsepalvelulinjastolta löytyi muut ruokavälineet. Ruokailun sujuvuutta pohdittiin kattauksen kannalta vielä edellisenä iltana. Ne on sellaisia pieniä ja suuria asioita, jolla helpotetaan ylimääräistä ruuhkaa buffet-pöydässä. :D

Säästöjä tehtiin siinä, että ei palkattu pitopalvelua. Porukoiden keittiöissä valmistui muun muassa salaatit, voileipäkakut, muutamat makeat kakut ja pesto- sekä lohipiirakat edellisenä päivän aikana. Mummi oli myös tehnyt ison työn ja pyöräyttänyt yli 100 riisipiirakkaa juhlia varten. :) Ja onhan se nyt paljon parempaa, kun itse tekee ruuan. Kattauksesta huokui sellainen rakkaudella tehty -fiilis.


Vieraille ilmoitettiin, että ruokaa saa halutessaan ottaa milloin vaan. Niitä tietenkin oli nosteltu välillä kylmään ja tarjoiltu jotain muuta tilalle. Makealle ja suolaiselle oli omat linjastonsa.

Minä en ole hirveästi makean perään, mutta Tuomo on sitten senkin puolesta. Itse tehdyn ruuan lisäksi oli myös muutamia tilattuja kakkuja, että tekemistä ei ollut liiakseen. Salaattia, riisipiirakoita ja kakkuja jäi seuraavalle päivälle rääppijäisiin.


Buffetin sisältö
~alle 50 häävieraalle

Savu- ja suolakalaa

Kulhollinen
Kreikkalaista salaattia
Kreikkalaista salaattia (G)
Kasvispastasalaattia
Pestopastasalaattia
Couscoussalaattia
Vihersalaattia (G)
Fetasalaattia

*muokattu by Mella
Riisipiirakoita 120 kpl
Riisipiirakoita (G) 30 kpl

Pestopiirakka (G)
Tuorelohipiirakoita
Lohivoileipäkakkuja 2 x 25 hlö
Salaattivoileipäkakku

Makeat kakut x 5 (G)
Ballerina keksit
Piruett vadelmatäytekeksit (G)


Otimme ruokarajoitteet huomioon ja tarjolla oli gluteenitonta kakkua, piirakkaa, salaattia ja erilaisia snäcksejä. Kaikki ruuat valmistettiin laktoosittomina. Sen lisäksi minun toiveesta vältettiin kananmunaa ja liivatetta, mutta niitä saattoi olla muun muassa tilauskakuissa.


Karkkien sijaan pystytettiin erilliseen hyllyyn myös sipsi- ja pähkinäbuffet. Sieltä pystyi kätevästi hakemaan vaikka mukillisen pieneen tai suureen nälkään illan mittaan. Kiinnitin huomiota vegaanisiin vaihtoehtoihin, mutta en siitä erikseen missään mainostellut.

Juomien suhteen varauduttiin myös kaikenlaisiin vaihtoehtoihin. Alkumaljana oli vegaanista skumppaa, ruuan kanssa oli tarjolla viiniä ja hyllystä sai myös boolihanasta sitruksista makuvettä. Päivän aikana sinkkivadit täyttyivät energiajuomista, vissystä ja kaikenlaisista limonaadeista. Illan mittaan esille tuli myös oluet sekä lonkerot.

Vegaaninen sipsi- pähkinäbuffet
Estrella Onion x2
Raffel (G) x2
Hot Rod (G) x2
Kaurasnäcksejä (G) x2

Suolapähkinöitä x2
Chilipähkinöitä x2


Itse en varsinaiseen ruokaan pystynyt keskittymään, kuin vasta seuraavana päivänä paikkoja purkaessa, mutta kaikki oli älyttömän hyvää. Ei jäänyt sellainen raskas tai unelias olo, vaan ruuat oli täynnä makuja ja väriä. Jos olisi joku alkanut lihan puutteesta valittaa, niin olisi minun puolestani saanut suksia helvettiin. :D Saatiin kyllä vaan hyvää palautetta kaikesta! Kyseltiin salaattireseptejä, joita oon itsekin ajatellut hyödyntää myös jatkossa. :)

Mistä sinun unelmabuffet koostuisi?

2 kommenttia :