Katsaus hääbudjetista pumpulihääpäivään | Hääsarja osa 10


Mellan ja Tuomon hääpäivä 4.8.2018

Hääkuvaaja Juuso Timonen Photography*

Lue kaikki tärkeät julkaisut

Maistraatti 1.8.2018

Moi! H-hetkestä on kulunut nyt vuosi ja juhlistetaan meidän pumpulihääpäivää! Olo ei ole mitenkään erityinen. Ollaan seurusteltu Tuomon kanssa jo kymmenisen vuotta, jonka lisäksi vielä vuosi päälle naimisissa. Ja älkää ymmärtäkö väärin. Tarkoitan siis sitä, että elämä rullaa edelleen meille sopivalla tavalla eikä toisen rengastaminen tee elämästä sen enempää pumpulia ja hattaraa. :D Hääsarjaa kirjoittaessani unohdin vuosi sitten tyystin, että haluaisitte varmasti kuulla meidän häiden kokonaisbudjetin. Onneksi minulla oli summat tallessa, niin saatiin päätös tälle 10-osaiselle hääsarjalle. Voi tietysti olla, että palaan taas vuoden päästä muistelemaan ikimuistoista päivää. :)

Alemmassa kuvassa näkyy meidän vuosilukubingo, joka oli yhtenä osana häitä. Yksi kuva jokaiselta seurusteluvuodelta. Arvatkaa kuinka moni arvasi oikein? Vain minun ystäväporukka, joka toimi tiiminä. :D Vuoden 2019 yhteiskuva puuttuu... ei olla taidettu ottaa vielä yhtään kunnon pariskuntakuvaa tänä vuonna.

Oma arviointi ennen häitä: 2000€
Luulin, että häät olisi pikkujuttu ja tulisi kustantamaan meille muutaman tonnin. Eihän sinne tarvita kuin halpa mekko, minimaaliset koristelut, edullinen paikka ja vähän ruokaa sekä juomaa. Miksi arviointi sitten meni pieleen? En itse ollut hankkimassa kaikkea, vaan moni asia jäi vanhempien hoidettavaksi. En kyennyt arvioimaan ruokien (varsinkin kalan) ja juomien todellista summaa sekä sellaisia yllättäviä, mutta erittäin tarpeellisia hankintoja. Meillä meni myös musiikkilaitteet rikki ennen hääpäivää, joten jouduttiin tilaamaan uudet. Ne olisi toki voinut jättää pois laskuista, sillä niille on käyttöä myöhemminkin. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ne kuuluvat budjettiin, koska ne hankittiin häiden alla, että juhlissa soisi musiikki ja karaoke. Oli muutamia onnenkantamoisia, mitkä auttoivat budjetissa, kuten äitin voittama 100€ lahjakortti ruokakauppaan ja minun saama 100€ lahjakortti nettikauppaan, mistä löysin unelmieni hääkengät. Osa juomakuluista katettiin myös kirppismyynnillä, josta tuli parisataa euroa.

Oikeat kulut häiden jälkeen: 5443€
Hääkuluista huolehtivat meidän lisäksi vanhemmat, appivanhemmat ja isovanhemmat. Suurkiitokset siitä! Viisi ja puoli tonttua niihin meni. Asioita missä mielestäni tehtiin selvää säästöä: valittiin suhteellisen edullinen juhlapaikka missä ollaan pidetty meidän valmistujaiset, läheiset huolehtivat päivän kulusta eli ohjelman juontamisesta ja muutamista musiikkiesityksistä, juomat tilattiin ulkomailta sekä ruoat tehtiin suurimmaksi osaksi itse. Mitään en kyllä vaihtaisi pois, hääpäivä oli todella onnistunut ja vieraat viihtyivät yön pikkutunneille saakka. Muistoksi jäi ihanaakin ihanemmat kuvat kaikista niistä onnenhetkistä, herkkuja notkuvasta pöydistä ja hyllyistä, onnistuneista koristeluista sekä kirsikkana kakun päälle - meidän tunnelmalliset hääpotretit. :)

******

Morsian: 524€
- Häämekko, maistraattimekko, sormus, ripset, kukkaseppele, huulilakka ja kengät

Sulhanen: 420€
- Kukka, puku ja muut tarvikkeet, paita iltajuhlaan, sormus ja kengät

Tilojen vuokraus: 250€

Valokuvaus: 800€

Koristeet: 939€
- Ostoksia Oulusta ja Ikeasta, astiasto, hallaharsot, servetit, pöytäliinat, pompomit, nauhat, hyllyt,
ruokavuoat, sinkkivadit, juomalaatikot, puukyltit, pyykkipojat, tarrat, valokuvat,
kukat, matot, tuhkakupit, lasipurkit, valot ja jatkojohdot ynnä muuta

Juomat: 873€
- Miedot alkoholijuomat, viinit, boolitarvikkeet, limpparit, energiajuomat ja muut juomat

Ruoka: 845€
- Kalat (kylmäsavu, savu, kraavi ym), erikoisruuat allergikoille, kakkutilaus Makea&Deli,
herkut, kertakäyttöastiat ja muut ruokatarvikkeet itse tehtyihin ruokiin

Harrastepelit: 42€
- Pingispallot, punaiset mukit, lautapeli, Naiset VS Miehet-peli

Polttoaineet (vieraiden kuljetuspalvelu): 30€

Hääparin majoitus: 113€

Musiikkilaitteet: 600€

Muuta tarpeellista: 7€
- Särkylääkkeet ja hyttysverkot

******


Miltä tuntuu vuosi myöhemmin? Säästetään tällä hetkellä omaa asuntoa varten. Kummatkin meistä opiskelee, joten säästäminen on vähän hitaanlaista, mutta vielä jonakin päivänä! On hyvä olla unelmia. :) Kinastellaan myös kuin vanha pariskunta, turhista asioista. Tuomo ei tykkää, jos jätän leivänmurusia keittiön pöydälle. Minä puolestaan en tykkää siitä, että Tuomo säilyttää työkaluja lattialla epämääräisissä laatikoissa, jotka häiritsevät esteettistä silmääni. Iloitsemme pienistä asioista. Vasta tehdessäni kotiruokaa Tuomo tuumasi, että eipä oo moneen päivään saanut yhtä hyvää ruokaa, kun töissä ollut huono tarjonta. Hyvä, että kokkailut kelpaa. :D Hymyilin viimeksi sen takia, kun mies otti viimeinkin asioikseen hoitaa parvekkeen kunnostamisen. Nyt se näyttää aivan mahtavalta!

Kesän alussa puhuin paljon yhdestä ravintolasta, mikä pitäisi käydä testaamassa Oulussa. Oltiin jo jopa menossa yksi päivä sinne, mutta joku kiireisempi asia esti kokonaan lähdön. Jossain vaiheessa unohdettiin jo ravintolan nimikin, kunnes se pomppasi netissä vastaan. Nyt se tuli taas puheeksi, kun huomattiin, että oli tämä pumpulipäivä ihan nurkan takana. Tuomo sitten ehdotti, jospa viimein päästäisiin paikan päälle syömään. Toivottavasti on odottamisen arvoiset sapuskat! :)

Onko siitä jo todella vuosi?

2 kommenttia :