Kummikotikissojen kuulumisia: Taku, Tiku ja Mimi | Kissakummit ry


Moikka! Alkuvuosi on tarjoillut kaikenlaisia pieniä ja isojakin muutoksia arkeemme. Oma eläinsuojeluyhdistys sai 4 uutta hallituslaista, joten meitä on nyt täysi tiimi! Toivottavasti uusi kokoonpano tuo mukanaan uudenlaisia ideoita ja työmäärä ei ole kenellekkään liian kuormittava, kun auttajia on monta. Pyrimme nyt alkuun vielä vähän huilaamaan, mutta luulisin, että kesä tulee olemaan taas täynnä tapahtumia ja pentuilmoituksia. 

Taku ja Tiku

Taku (pun. valk. puolipitkäk.) on meillä edelleen kesyyntymässä, mutta (pun. valk. lyhytkarv.) Tiku on siirtynyt toiseen kummikotiin. Meillä ongelmaksi muodostui se, että Tiku ei kertakaikkiaan liikkunut sohvan alta minnekkään. Ruoka-aikaan ja öisin se tuli kyllä esille, mutta siihen se jäi. Tikun arkuus ruokki myös tavallaan Takun käytöstä. Heillä oli sohvan alla toisistaan seuraa, joten siellä olisi hyvä kyyhöttää maailman tappiin asti. Tikusta huomasi myös stressin, joka alkoi näyttäytymään sisäsiisteysongelmana. Pohdimme lähinnä sitä, että meidän ympäristö ei ole sille oikeanlainen ja se stressaa isommassa laumassa. Saimme Tikun rauhallisempaan paikkaan, missä on yksi seurallinen kissa näyttämässä käytösmallia. Alkushokin jälkeen siellä on kuulostanut menevän nyt paremmin.


Tiku ja Taku oli muutoin kyllä oiva parivaljakko, mutta uskon, että kummatkin tarvitsevat uudessa kodissa sen rohkeamman kissakaverin. Ja tietysti sellaisen omistajan, joka ymmärtää, että näiden tottuminen kotioloihin vie aikaa. Vielä ei olla laiteltu myynti-ilmoituksia, sillä Takuhan ei tule edes esiin, jos on vieraita... Tiku on varmasti samanlainen. On siis vaikea rakastua kissaan, joka ei näyttäydy. Onneksi kuvat ja videot kertovat kuitenkin sen, että ne välillä ilmestyvät edes hoitajien nähtäväksi. 

Mimi

Nuori tyttökissa Mimi tuli meille joulun ja uuden vuoden välissä, kun eräässä kummikodissa sattui tulipalo. Kaikki eläimet selvisivät säikähdyksellä, ripeän toiminnan ansiosta. Savusta selvinneen Kissakummin oli kuitenkin pakko alkaa etsimään uutta asuntoa ja selvittää, mitä palosta on jäljellä. Mimi ja kolme muuta kissaa majoittautui meille kahteen eri huoneeseen. Kahden viikon päästä Kissakummi oli valmis ottamaan omat kissat takaisin, mutta totesimme yhdessä tuumin, että Mimi jäisi tänne. On nimittäin parempi, että hänen omat kissat saavat rauhassa tutustua uuteen kotiin, eikä olisi mitään muuta häiriötä. 


Ennen Kissakummeille tuloa, Mimi on ollut jo seurallinen sisäkissa. Ei vaadi siis kesyttämistä. Mimi luovutettiin yhdistykselle lähinnä sen takia, koska se pissaili vääriin paikkoihin. Virtsanäytteestä selvisi, että kyseessä on tulehdus, joka hoidettiin lääkkeillä kuntoon. Mimi on ihan tavallinen alle vuoden ikäinen leikkisä, joskin lyhytjalkainen, kotitiikeri. Kutsumme häntä "tanttajalaksi". On myös kova komentamaan muita kissoja eli saattaa läimiä, jos joku tulee liian lähelle. Normaalia käytöstä se on ja vaatii vaan ensin totuttelemista muiden kissojen kanssa. Mimi ei reagoi oikein minkäänlaisiin kutsuihin, joten sitä on erittäin vaikea houkutella luokse. Se tulee kuitenkin mielellään itse hakemaan seuraa, kun siltä tuntuu. Mimistä on kerinnyt tulla jo kotikysely, joten näyttää siltä, että vierailu meillä jää aika lyhyeksi. :)

Miten alkuvuosi on sinua kohdellut?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti