Näkymätön Ninni ja Esmeralda | Kissakummit ry


Ninni saapui kummikotiin 23.1.2020.

Moikka! Kummikotiimme on saapunut ihan uusia kissoja nyt alkuvuoden aikana, mutta se ei varmasti tullut kenellekkään yllätyksenä. :D Heti kun tilaa riittää, niin uusia apua tarvitsevia kyllä pian löytyy. Se ilo ja jännittynyt odotus ei kyllä koskaan muuta muotoaan, sillä olen aina tosi halukas ottamaan uusia hoitokissoja. Resurssien puitteissa, tietysti.

Tammikuussa meille saapui todella ihmisarka kilpparikissa, jonka nimesin Näkymättömäksi Ninniksi. Olin tuolloin Vegemessuilla Helsingissä, niin mieheni vastaanotti kissan. Ensimmäinen näkemäni kuva oli siitä, kun Ninni roikkuu ikkunalistassa kiinni ja silmät loisti vihreää valoa. Pian saavuttuani kotiin, aloin jakamaan Ninnin tarinaa kuvien muodossa Facebookin Naistenhuone-ryhmässä sekä muuallakin. Alkuun ne olivat vain hämäriä kuvia Ninnin piilopaikasta. Viikkoja myöhemmin se lopulta uskaltautui tietokoneen takaa asteittain pois, jolloin tarinaa seuranneet iloitsivat kissan puolesta. Videokuvasin heti ensimmäisen kerran, kun Ninni puski kättä vasten ja toisessa videossa se tulee kutsuttaessa luokse. Näkymätön Ninni muuttuikin lopulta erittäin näkyväksi persoonaksi ja rakastaa nykyään ihmisten silityksiä. Tätä kesyyntymistarinaa on vaihtelevasti seurannut 1 500 - 2 000 ihmistä. Lisää Ninnin tarinasta voit lukea MTV-Uutisten verkkosivuilta tästä.


Helmikuussa Ninnin seuraksi saapui ruskeatäplikäs Esmeralda, joka näkee aika huonosti. Oma varovainen arvioni olisi, että sadan prosentin asteikolla Esme näkee noin 20-30% ympäröivästä maailmasta. Tämä ei kuitenkaan kissan elämää haittaa, kuten ei täysi sokeuskaan. Se saattaa tuoda jotain haasteita, mutta Esme pystyy silti syömään, käymään hiekka-astialla, seurustelemaan ihmisten ja muiden kissojen kanssa sekä leikkimään. Meillä oli alkuun tiineysepäily Esmeraldan kohdalla, koska sillä oli erittäin kiinteä pallomahainen vatsa. En tuntenut missään vaiheessa mitään liikkeitä vatsassa ja päätimme tarkistaa asian eläinlääkärissä viikkoa myöhemmin. Ajattelin, että sillä voisi olla myös joku mahasyöpä tai märkäkohtu. Erittäin asiansa osaava eläinlääkäri tunsi kopeloidessa, että pentuja ei ole, niin Esme jäi suoraan sterilisaatioon. Selvisikin, että siellä oli vain paljon kaasua ja ihan sitä itseään! Iltapäivällä hakiessani kissaa, kerrottiin, että koko sen suolisto oli rauhoituksen takia tyhjentynyt osittain eläinlääkärin syliin ja leikkauspöydälle. Kissa ei ollut enää operaation jälkeen ilmapallo, mikä oli helpottunutta nähdä. Todella erikoista oli kuulla tämän pallomahaisuuden oikea syy ja kävikin hieman sääliksi operaatiohuoneessa olevia. Osaamme ottaa asian jo ihan huumorilla! :D


Esmeralda saapui kummikotiin 9.2.2020.

Kummatkin Ninni ja Esmeralda siirtyvät ihan lähiviikkojen aikana kodinetsijöiksi yhdistyksen sivulle. Muuttomahdollisuus uusiin koteihin tulee olemaan vasta n. 1,5-2 kuukauden päästä, mutta ajattelin alkaa etsimään kotia ihan ajoissa. Muutoinkin toivon aina, että kissasta tai kissoista kiinnostunut tulee ensin tutustumaan Esmeraldaan ja Ninniin ennen varsinaisia päätöksiä. Kummikotina pidän sitäkin erittäin tärkeänä, että myös itse tutustun tähän henkilöön ja luon ehkä jonkinlaisen ystävyyssuhteen. Silloin myös tämä henkilö tietää, että minuun voi olla aina yhteyksissä ja olen elämän mittaisena tukena.

Oletko lukenut Ninnin uutisen jo aiemmin 
tai kuullut vastaavasta tapauksesta kuin Esme?

2 kommenttia :

  1. Molempia olen seurannut ja Naistenhuoneelta/sun feedistä Ninniä. On ne kissat vaan ihania <3 harmi vaan ja tosi surullista että kaikille kissalla ei ole arvoa, ei kyllä aina koirallakaan :/ onneksi valtaosa ihmisistä on hyviä, tärkeää työtä teet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kuulla, kun tuttu tarina on sulle! <3 Se on tosi harmillista minkälainen arvo kissoilla on... mutta teen parhaani, että ihmiset näkisivät millaisia nämä "hylkiöt" on! Yhtälailla voi siis adoptoida kissan yhdistykseltä omakseen. :)

      Poista