Onko tää muka vegaanista? | Vegemessut 2020

25.1.2020
Moi! Vegemessut yllätti taas positiivisesti kaikilla uutuuksillaan ja ihanilla itse leivotuilla herkuilla.  Messut kestivät koko viikonlopun ajan (24-26.1.2020) ja itse olimme lauantain aamuporukassa. Kasvisruoka on nykyään niin monipuolista, että jokainen asiasta kiinnostunut löytää varmasti omat suosikkinsa laajasta valikoimasta. Löytyy jäätelöjä, juustoja, lihalta maistuvia tuotteita, runebergin torttuja ja kakkuja, kombuchaa, suklaata sekä erilaisia ateriakokonaisuuksia. Tämän vuoden vegemessujen teema tuntui olevan gluteenittomuus, sillä sitä ostajat haluaa nyt eniten.

Messuseurana oli tuttuun tapaan äiti ja mukaan lähti myös meitä majoittaneet perhetutut. Neljälleen oli mukava kierrellä messuja, mutta välillä kiristin hieman tahtia, että kerkeäisin saada myös ilmaistuotteita. Olimme ekojen kymmenien joukossa, joten jonoja ei ollut kerinnyt muodostumaan vielä ständeille.


Meillä on ollut tapana kiertää messualue ainakin kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi kiinnostavimmat uutuudet eli yleensä ne, jossa on tarjolla maistiaisia. Vilkaisemme myös messuhintoja ja jos joku tuote jää vielä mietityttämään (tai se on pakaste), niin sen voi palata hakemaan toisella kerralla. Sen jälkeen pysähdymme kahvilassa, joka on yleensä yläkerrassa, mutta tällä kertaa se jostain syystä puuttui. Onneksi Oddlygoodin pöydästä saatiin kahvit ja sitä tarjoili mukava mies, joka taiteili kuvioita kahvin pinnalle. Toisen kierroksen aikoihin väkeä alkoi olemaan jo vähän enemmän, että ihmisiä piti väistellä. Yhdellä naisella oli sylissään lapsi ja farkkuihin kiinnitettynä pillimehuteline. Meidän ohittaessamme toisiamme, se mehuteline kiinnittyikin minun takin helmaan kiinni, mutta onneksi kyseinen nainen huomasi sen pian. Naurettiin kyllä tilanteelle! Kulkuväylät ei olleet kylläkään niin ahtaita, kun ne on joskus aikaisempina vuosina olleet, joten parannusta on tullut!


Mieleenpainuvia juttuja: 3 Kaverin Jäätelö tarjoili tällä kertaa kupeissaan marjat&karamellikeksi -makua, joka oli todella hyvää. Heidän ständinsä on ollut joka vuosi yksi parhaista! Toinen jäätelöä tarjoava oli nimeltään Härtelö ja heillä oli aivan mahtava esillepano! Kolme pientä värikästä jäätelöpalloa yhdessä kupissa vierekkäin. Majoneeseista ja kastikkeista jäi mieleen Auran valkosipuli ja chili sambal pizzakastike sekä VegMe aioli. Suosikkini oli kuitenkin Vegem Seitan-kebab, jonka ulkoasua on uudistettu. Pakkauksessa nököttää nyt hyvässä sovussa kettu ja kani.

Jäin kaipaamaan: Luulin, että messuilla olisi tänäkin vuonna jaossa goodie bageja ensimmäisille ennakkolippulaisille, mutta niin ei ollutkaan. Se jäi kovasti harmittamaan. Yläkerrasta puuttunut kahvila oli myös harmitus, sillä sinne oli aina hyvä mennä hetkeksi rauhoittumaan ja katsomaan messulaisten menoja.


Ostin messuilta porkkanakakkua, runebergin torttuja, tummasuklaafudgea, Vegem seitania, Alpron soijauutuusjuomia, Ilon valkosipulihummusta ja Novan luonnollisia energiajuomia. Vaatteita en ole normaalisti hankkinut, mutta siellä oli nyt ihan minun näköinen paita, joka on tehty luomupuuvillasta. Ilmaistuotteina käteeni tarttui Kaslinkin juustokaurakermaa ja päärynäsmoothie, Auran pizzakastikkeita, Beanit härkäpapusuikaleita ja Juustoportin kaurakeviä. 

Tosi mukava reissu oli jälleen kerran, kiitos seuralaisille! :)

Onko messut sinun juttusi?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti