Kaikki mitä haluat tietää Hybridbrowseista

Heti toimenpiteen jälkeen. 18.3.2020.

Moikka! Jo vuosia olen haaveillut kulmien pigmentoinnista, mutta sitä ennen toteutin muutamia tatuointi-ideoita, kunnes aloin säästämään tätä varten. Selailin Oulun tarjontaa viimeisen vuoden ajan, kunnes lopulta päädyin Anne Marian (fb-linkki) vastaanotolle. Tämä ei ole maksettu mainos, sillä maksoin kulmat ihan täysihintaisena omasta pussista. Varausmaksu 50€ piti maksaa kahden päivän sisällä varauksesta ja ensimmäinen käynti oli 150€. 6 viikon päästä käyn kulmien vahvistuksessa, jolloin menee vielä 80€. Huom! Jos luet tätä julkaisua paljon myöhemmin, niin hinta voi olla jo todennäköisesti muuttunut.

Mikä on Hybridbrows?
Se on microbladingin ja (puuteri)konetekniikan yhdistelmä. Yksittäiset karvat on ensin tehty microblading-terällä, jonka jälkeen lopullinen viimeistely tapahtuu puuteritekniikalla, tummentaen kohti ulkonurkkia. Kulmat tulee vahvistaa ensimmäisen käynnin jälkeen vähintään kerran paremman pysyvyyden takaamiseksi. Suositeltu väli toimenpiteelle on 6-10 viikkoa. Kulmien pysyvyys on yleensä noin 1-2 vuotta. 

Miksi valitsin Hybridbrowsit?
Selailin usein kuvia pelkästä microblading-tekniikasta ja totesin, että se ei ole ihan haettua tyyliäni. Myöhemmin tutustuin powderbrowseihin (puuteritekniikka), mutta sekin oli sitten jo liian utuisen oloinen tyyliltään. Kun lopulta törmäsin mainokseen, missä kerrottiin hybridbrowseista, niin olin myyty. Meikillä en saa tällaista toivottua tulosta aikaan, joten ajattelin pigmenttikulmien olevan se vastaus toiveisiini. 

Mihin Hybridbrowsien tekemisessä kannattaa varautua?
Ennen vastaanotolle menoa, kannattaa lukea tarkkaan toimintaohjeet palveluntarjoajan sivuilta. On vältettävä tietynlaisia lääkkeitä, tuotteita ja alkoholijuomia 48 tuntia ennen toimenpidettä. Kofeiinipitoisia juomia ei myöskään suositella samalle päivää, kun toimenpide on. Viikkoa ennen on lopetettava kulmakarvojen nyppiminen parhaan tuloksen aikaansaamiseksi. Vastaanotolla myös pyydetään tarkka selonteko siitä, että onko asiakkaalla sairauksia, allergioita, raskausaika, kroonisia tauteja, botox-käsittelyjä pigmenttialueella, keloidi-arpia tai muita asioita mitkä voisivat estää käsittelyn tekemisen. 

Ennen toimenpiteen aloittamista, on suunnittelun aika. Palveluntarjoaja mittaa ja tekee luonnokset kulmiin, jotka asiakas sitten lopuksi hyväksyy. Kulmien symmetrisyys tarkistetaan vielä jollain puhelinsovelluksella, että se on varmasti hyvä. Asiakkaan kanssa katsotaan myös sopiva kulmasävy, perustuen toivomuksiin ja sopivuuteen. Sen jälkeen on varsinaisen toimenpiteen aika. Microblading-terällä viilletään ihon pintakerroksen läpi, jolloin pigmentti tarttuu ihoon. Toimenpide tuntuu lähinnä ihan raaputtelulta, eikä se tunnu ollenkaan niin pahalta kuin mielessään on voinut kuvitella. Kun yksittäiset karvat on saatu tehtyä, on konetekniikan vuoro. Konetekniikkakaan ei ole mahdoton kipuasteeltaan, vaan se tuntuu lähinnä pieneltä pistelyltä. Puuteritekniikassa ei luoda yksittäisiä karvoja, vaan rakennetaan puuterimaista väritystä, jolloin tulee meikatumpi lopputulos. Kulmien alkupäitä on siis häivytetty, kohti intensiivisempää tummuutta häntää pitkin. Kun kulmat alkaa olla viimeistelty, niin niitä voi vielä yhdessä katsoa ja tuumia, tarvitseeko jostain parannella. Lopuksi käydään vielä microbladingilla uudestaan aiemmin luodut karvat läpi, mutta tällä kertaa se hoidetaan puudutteen kanssa. Se ei tunnu yhtään miltään sen jälkeen. Kulmien tekeminen voi aiheuttaa pientä punoitusta loppupäiväksi.

Miten Hybridbrowseja hoidetaan?
On erittäin tärkeää noudattaa saatuja jälkihoito-ohjeita. Palveluntarjoaja kertoo tarkasti, että mitä kulmissa tulee tapahtumaan seuraavien tuntien ja viikkojen aikana. 1) Ensimmäiset 24 tuntia toimenpiteen jälkeen, on tuputeltava pigmentoitua aluetta varovaisesti nihkeällä vanulapulla. Kulmia ei siis saa voidella tai kastella vedellä, vaan syy tuputteluun on se, kun kulmat puskevat kudosnestettä esiin. 2) Ihon pintakerros alkaa luonnollisesti parantumaan. Samaan aikaan voi havaita myös pigmentoinnin tummumisen, joka muuttuu kyllä taas ajan mittaan. 3) Kolmannen päivän iltana voi alkaa lisäämään hyvin ohuesti hoitovoidetta (kookosöljy, vaseliini) alueelle, jos iho tuntuu kuivalta. Enintään kerran päivässä kymmenenteen päivään saakka. 4) Kuollut iho alkaa kuoriutua hiljalleen ja sitä ei saa omin kätösin irrotella. 5) Parantuessaan, pigmentoidun alueen väri muuttuu vielä 4-6 viikon ajan. Todellinen lopputulos voidaan arvioida vasta vahvistuskerran jälkeen.

Pigmentin pysyvyys riippuu paljon näistä asioista: hyvin kuiva tai rasvainen iho, ihotyyppi, kotihoito, imetys, hormonaalinen toiminta, lääkitykset, aineenvaihdunta ja onko vanhaa pigmentointia alla. Parantumisvaiheessa älä ota aurinkoa, älä sauno, älä ui, äläkä harrasta hikiliikuntaa. Silloin ei saa myöskään laittaa kosmetiikkaa pigmentoidulle alueelle. Sitä ei saa raapia eikä hangata.

Paranemisvaiheessa. 23.3.2020.

Mitkä on fiilikset nyt Hybridbrowsien ottamisen jälkeen?
Huomasin aika pian päivässä tai parissa, että kulmat alkoivat tummenemaan. Itse henkilökohtaisesti tykkäisin siitä, että ne olisivat jääneet sellaisiksi, mutta se on vain osa paranemisprosessia. Myöhemmin aloin havainnoimaan, että kulmat muuttuivat hieman kuivahtaneiksi, jolloin oli kookosöljyn aika. Viikon kohdalla pieniä palasia on lähtenyt irtoilemaan, joka sekin on vain kestettävä. Muutoksia ei onneksi näe kovin kauas ja nyt kun olen vain kotosalla, niin teen pakollisia kauppareissuja silloin tällöin. Mies on kerran kommentoinut muutosta, että ei ole tottunut näkemään aamuisin "meikattuja" kulmia. :D Nyt vain lopuksi totean, että miksi en ottanut niitä jo aiemmin!

Onko sinulle tuttu juttu?

2 kommenttia :

  1. Näyttääpä kivalta! Voisin vastaavia kulmia myös itselle harkita. :) Kiitos tiiviistä tietopaketista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja mukava kuulla! :) Tää paranemisvaihe on kyl vähän tyhmää seurailla, kun "lohkeilee", mutta sen yli kun pääsee, niin koittaa mukavampi aika. :D

      Poista