Anastasia ja punanuttutrio | Kissakummit ry


Saapuivat kummikotiin 18.5.2020

Heippa! Meille saapui kummikotiin tuore kissaperhe toukokuussa; Anastasia-emo kolmen vuorokauden ikäisen pentunsa kanssa. Kerkesin pitää kummikotikissojen välillä muistaakseni noin kuukauden tauon, kunnes tämä kissaperhe matkasi luokseni. Olin oikeastaan jo pitkään haaveillut siitä, että saisin taas hoitaa pentueen alulle, ja tässä ollaan ihmetelty kissojen kasvua jo hieman yli kuukauden ajan. :) Entinen omistaja oli luullut kissaa leikatuksi kolliksi ja täten koko pesue päätyi sitten lopulta yhdistykselle hoiviin.

Anastasia-emo on todella kesy ja hieman myös äänekäs. Se pitää ihmisistä hyvin paljon, mutta pitää myös pentujaan aina tarkasti silmällä. Kaikista emoista mitä minulla on hoidossa ollut, nimenomaan Anastasia kantaa eniten huolta siitä, missä pennut liikkuvat milloinkin. Toivottavasti emo hieman rentoutuu viikkojen edetessä, sillä olisi mukava tutustuttaa se myös talon aikuisiin kissoihin. Menemme tietenkin kissojen ehdoilla, että kaikilla olisi mahdollisimman viihtyisää.


Punanuttutrio on keksimäni hashtag, millä merkitsen aina pentujen kuvat sosiaalisessa mediassa. Tämä alkaa olla jo melko vakiintunut tyyli uusien kummikotikissojen tullessa meille. Pentueessa on punainen pitkäkarvainen tyttö nimeltään Merida ja poikia edustaa punainen lyhytkarvainen Herkules sekä pitkäkarvainen creme Hades. Pentueen pienimpää virkaa on koko ajan pitänyt Herkules ja isoimpana mötkäleenä kuvissa edustaa Hades. Merida on ilahduttanut rohkeudellaan ja suloisuudellaan.Olemme kissaperheen kanssa kerinneet matkustella jo muutaman kerran. Emo käytettiin eläinlääkärissä FIV/FeLV-testeissä ja pentue tarkastettiin siinä samalla. Pentujen ollessa 4,5 ikäviikon paikkeilla, päätimme pakata koko konkkaronkan mukaan Kainuuseen lomailemaan. Meidän vanhempien luona oli heille varattuna ihan oma huone, tuuletin ja kaikki mitä tarvitsemme. Sosiaalistumiskaudella on tärkeää, että pennut tottuisivat kaikenlaisiin asioihin, etteivät ne myöhemmällä iällä sitten pelkäisi uusia tilanteita niin helposti.


Kissaperheestä on tullut jo paljon kyselyitä, mutta pyrin kirjoittamaan kuvien ja videoiden kuvauksiin lähes aina, että eivät ole vielä kodinetsijöitä. Adoptioprosessin aloittaminen on aikaa vievää ja sen lisäksi olen halunnut myös rauhassa seurata kissojen yksilöllisten luonteenpiirteiden kehittymistä. Se on minulle tärkeä osa tätä koko toimintaa ajatellen. Kissoja ei vaan myydä eteenpäin sellaisella mentaliteetilla, että joku vaan haluaa kissan. Jokainen kissa on oma arvokas yksilö ja jokaiselle kissalle pyrin löytämään juuri sille sopivan oikean kodin, kun sen aika ylipäätään koittaa. Siihen saattaa kulua vielä muutama viikko, kun pennut ilmestyvät Kissakummien sivuille, sillä täytyy myös itse muistaa olla lomalla ja nauttia tästä kesästä täysillä. :)

Oletko seuraillut punanuttutrion elämään?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti